Sta god radili knjige ne citaju ... jer da citaju mozda bi mogli da menjaju svoju realnost.
Ne znam šta bih ti rekao pošto često idem busom, a koliko znam i enfario pa možda može i on da kaže koju, ljudi sede ili stoje mirno u busu i to novijem jer im se povećava broj (lepše je u novijem slažem se), bude gužve baš, bude i praznjikav, neki drndaju telefon, neki slušaju šta god na slušalicama, neki gledaju u prazno, neki klinci se kezere, neki čitaju knjigu, da čitaju knjigu. Ako mi ne veruješ provozaj se malo gradskim na tim dužim relacijama. Tako da u smislu izgubljenog vremena da l' CH ili BG na isto mu dodje, eventualno je taj u CH srećniji zbog većeg standarda ali je izgubio sat vremena da taj standard iskoristi na drugi način dok sa druge strane možda taj u BGu nije imao gde pametnije da potroši tih sat vremena. Uglavnom put do posla nije neki bauk, zapravo u velikom delu sveta je normalno da putuješ duže od 15min negde je čak i standardizovano tj prosek 60min, samo mi ovde na forumu izmišljamo toplu vodu. Eto u Švecke npr pre posla neki idu u teretanu, pa kući na tuširanje (ili u teretani) pa na posao. Koliko ljudi to ovde praktikuje?
Ono sa čim bih se složio je način putovanja, kulturniji su (nisam bio u CH ali verujem da je isto kao i u drugim razvijenim EU zemljama), drugaricu su kad aje bila u Vieni opomenuli u metrou da se ne jede

njoj je to bilo strano ali opet ne menja činjenicu da je izgubljeno vreme baš to - izgubljeno vreme. Da li blejao u CH li blejao u BG na isto mu dodje. Postoji ta neka kultura za kojom manjkamo pa se može naleteti na razne budale u prevozu ali to je opet do nas samih. Sa druge strana na nama je kako ćemo to vreme u prevozu iskoristiti, niko te neko bije da psuješ celim putem, niti te neko bije da čitaš knjige ili iskoristiš to vremeproduktivno na drugi način. Meni koristi da malo pročistim misli i da ga iskoristim bilo blejanjem na telefonu ili završavanjem nekih obaveza koje nisam stigao na poslu. U svakom slučaju bar u mom primeru bačeno vreme nije jer ga nemam pa koristim svaki trenutak.
Eto, može da se smatra i da je vreme provedeno na forumu izgubljeno vreme jer možemo raditi produktivnije stvari, a u našem slučaju gubimo ga fino i ovi kojima je pakao put do posla i ovi kojima nije.