Ne znam u kojoj realnosti ti zivis ali u ovoj to nije teorija nego cinjenica. Samo u poslednjih 30 godina je preko milijardu ljudi izdignuto preko ruba ekstremnog siromastva, po maltene svakom relevantnom parametru poslednjih 100 godina su bile godine nezapamcenog progresa i napretka kvaliteta zivota.
Slazem se samo s tobom da ima dosta 'lobotomiranih' ljudi, samo su za mene to oni koji se bave BalkanInfo teorijama zavere umesto da realno sagledaju svet oko sebe.
Ma naravno, nego kako je moguće da najveći filozofi i naučnici sveta upozoravaju na ovo isto što i ja? Da li su i oni poludeli? Ili jedan Mišel Fuko nije imao tu čast da mu ti predaješ, pa da može nešto da nauči od tebe?
Što se tiče ovoga ,,nezapamćenog" progresa o kome govoriš, evo samo da te podsetim:
- dišemo najzagađeniji vazduh u Evropi
-hrana najgoreg kvaliteta
- najviša stopa obolelih od malignih bolesti
- pre 20 godina stopa autizma je bila otprilike jedan na 10.000, sada je to enormno učestao poremećaj.
- u mojoj osnovnoj školi koja je brojala 2.000 učenika postojao je samo jedan specijalni razred sa ukupno osam ometenih učenika. Školu za ometenu decu nismo imali u mom mestu. Od jedne učiteljice u redovnoj školi nedavno čujem da od 25 učenika koliko ima u razredu, čak petoro imaju neki poremećaj i uče po iop- u.
- kad sam gledala slike Beograda iz 80-ih godina, došlo mi je da plačem. Šta se gradilo u socijalizmu, to ovi jadnici ne znaju ni da okreče.
- kriju se podaci koji procenat stanovništva je oboleo od bolesti zavisnosti jer su upravo ove bolesti jedan od glavnih motora kapitalizma.
- rad prosvete, suda, policije, centara za socijalni rad služi samo degradiranju običnog normalnog čoveka i pružanju podrške nasilnicima, manipulatorima i parazitima.
- pozicija društvene moći se daje ili defakto osobama iz spektra mračne trijade, ili polupismenim sendvičarima jedva prosečne inteligencije koji rade po nalogu ,,odozgo".
itd itd.
Naravno, mračna Trijada i sendvičari su tu da opovrgnu da išta od ovoga postoji i da nas ubede u ,,Carevo novo odelo."