Platiće neko ko želi formirano naselje odmah a nema 5-10-15god da čeka i vidi kako će se stvari razvijati i da li će i kakvih sadržaja tu biti. I Belvil je bio naselje usred ničega 2009 da bi postao iole humano tek negde 2014,15. A šta će sutra biti kad isele GSP i tamo krene gradnja pa autobuska stanica..
I taj A Blok danas jeste napucan ali kako će izgledati za 10god kad se završi The One, nikne i Soul 64, Pupinova palata, pa Gruja, i kad se nakrca jedno 10K ljudi u ex IMT, plašim se da će život na koordinatama Jurija Gagarina/Omladinskih brigada i okolini postati pravi mali pakao.
Neverovatno kako su NBg optuživali 1950,60 da je jedna velika spavaonica, da bi 70,80tih krenuli da prave iole humana naselja (npr Bežanijska kosa, blok 45, 70 koje su urbanistički zaokružene celine).
Došle 2010 i 2020te godine a mi opet pravimo spavaonice bez sadržaja ali sad, za razliku od pre pola veka, pretrpane automobilima.
Nisam uopšte optimista i iskreno ne znam šta bi kupio tu uopšte, izuzev neke stare gradnje pored Save gde na 50 metara peške (jer nećemo celoga života voziti auto) ima zelenila, reke i možeš da odmoriš mozak, voziš bicikl, i provedeš popodne sam ili sa porodicom u kakvoj takvoj prirodi (pod pretpostavkom da ne moram da putujem u grad na posao ili da sam penzioner). Eventualno ako je oko nesrećnog akvaparka u bl 44 planirana novogradnja, to me zanima
ali da ne gušim temu, ima više na razvoj NBg blokova.