Po toj logici, onda je Minsk raj na zemlji u odnosu na Beograd. Za dimenziju cistiji grad, socijalna politika, kriminal na minimumu, nemaju predsednika koji se druzi sa likovima koji odsecaju glave po Beogradu, nemaju agresivne migrante, nemaju nehegijanska romska naselja itd.Ovaj post treba da bude zakacen na vrhu.
Realno je tako. Ja sam isto u šoku koliko je u Kaliforniji los zdravstveni sistem. Neverovatno realno. Plus da ne pricamo beskucnici, nakomani i lopovi.
Najgore od svega je sto ce biti jako tesko nekim ljudima da “izadju” i jako je tesko vecini ljudi da priznaju da su se zaj*bali.
Evo jedan primer. Covek kupio stan u San Francisku 1.5M USD (na kredit). Ucesce 300k. Rata i odrzavanje neka nenormalna taman toliko da mora da isplaniras da si u minusu mesecnom ako dvoje ne rade. Sad je cena stana pala na 1.1M a da bi izasli tj prodali banka im kaze ok mozete vi da prodate ali morate 100k da nam doplatite (plus da se pozdravite sa 300k) pa izadjite. Druga opcija je da proglase bankrot. Inace stan je super ali da izadjes ispred zgrade nema sanse jer su sve beskucnici i narkomani.
Sad neko ko je u takvoj situaciji se oseca bespomocno i mora da tesi sam sebe “ma ok mi je” u fazonu “moglo je i gore” jer bi upao u zescu depresiju. Ustedeo si kintu i zarobio si se da otplacujes nekretninu a okolo plivaju go*na. Pogotovo kad vidi kako u Beogradu toga nema i kako se grad realno poboljsava.
Inace odselili su se van grada placaju rentu a taj stan zvrji prazan jer nema nikoga ko ce da rentira.
Kazu trpece dok mogu.
Jedan od razloga sto nema veci broj povratnika je upravo i taj jer su zarobljeni u paklu od zivota al ajde i to je sve ok ako je trenutno ali ja ne vidim da je trenutno. Kad dodju iz dijaspore u Beograd na vodi pomisle wow sta je bre ovo.