cekicimalj
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 24.10.2022.
- Pohvaljen
- 2.435
ŠOK NA TRŽIŠTU NEKRETNINA U BEOGRADU! Ovakvi stanovi skoro nikada nisu u ponudi! Evo po kojim cenama se sada prodaju!
Po istim.
ovakav stan bi se prosle godine prodavao za 4k€/m2ŠOK NA TRŽIŠTU NEKRETNINA U BEOGRADU! Ovakvi stanovi skoro nikada nisu u ponudi! Evo po kojim cenama se sada prodaju!
Po istim.
U čemu je fora?ŠOK NA TRŽIŠTU NEKRETNINA U BEOGRADU! Ovakvi stanovi skoro nikada nisu u ponudi! Evo po kojim cenama se sada prodaju!
Po istim.
Bukvalno sam u šoku, 2500€/m2 za salonca sa parkingom u strogom centru grada???U čemu je fora?
Mora biti neka fora, ova cena baš odskače. 2500e za kvadrat u centru??
Moj prvi impuls je da postoji neki pravni problem.Bukvalno sam u šoku, 2500€/m2 za salonca sa parkingom u strogom centru grada???
PS: Imam subjektivan osećaj da je u poslednjih mesec dana oglašeno dosta stanova od strane agencija, da li možda neko ima podatak koliko je stanova bilo u oglasima tipa nekretnine.rs u julu prošle godine za Bg?
TA Peć?Bukvalno sam u šoku, 2500€/m2 za salonca sa parkingom u strogom centru grada???
PS: Imam subjektivan osećaj da je u poslednjih mesec dana oglašeno dosta stanova od strane agencija, da li možda neko ima podatak koliko je stanova bilo u oglasima tipa nekretnine.rs u julu prošle godine za Bg?
To je danas plus, jer niko neće da plaća grejanje leti, a struja džabe. Ovaj stan je srpski san.TA Peć?
Nema CG, već TA ili da lozite! Zgrada min 100 godina stara, znači Energetski pasoš Š kategorija. Pod i plafoni nisu betonske ploče već drvene grede ( čuješ sve kad komšija hoda). Nema lift. Kvadratura prevelika. Nije pogodno za Stan na dan. Kuhinja i kupatilo temeljno renoviranje min 35k plus.U čemu je fora?
Mora biti neka fora, ova cena baš odskače. 2500e za kvadrat u centru??
Srpski san još par godina do Zelene Agende. A posle kad dodje naređenje da se mora podići energetski razred, biće kuku Lele.To je danas plus, jer niko neće da plaća grejanje leti, a struja džabe. Ovaj stan je srpski san.
U pravu si ti. 100%.Srpski san još par godina do Zelene Agende. A posle kad dodje naređenje da se mora podići energetski razred, biće kuku Lele.
Počelo je s klima uređajima da se sklanjaju s fasada, sledeće je izolacija i bolji prozori (prvo uz subvencije kao sada, a posle pod mora)!
Samo ko želi tamo da živi. Rupa bez dna što se izdataka tiče!
Čuj ko hoće da se kocka s 300k eura pa da se nada da neće početi primena zakona ok. Ja lično mislim da je to prevelik novac da se kockam i da svake godine čekam novu uredbu.ili da spremim 100-150k za podizanje energetskog razreda.U pravu si ti. 100%.
Međutim mislim da nema ništa od energetskih pasoša. Npr. godinama stoji obaveza termičkih pregleda da vraćaju aute sa uvećanom emisijom izduvnih gasova. I primena se odlaže svake godine da se narod ne bi pobunio. Narod prosto neće katalizatore i sada je primena opet odložena do leta 2025.
Ej primena zakona odložena uredbom MUP-a. Umobolno.
Znam, ali zašto ne počnu primenu zakona o tehničkim pregledima? Isto tako možeš da kažeš državi je u interesu da trošak posedovanja polovnih automobila poraste, pa da više ljudi kupuje nove automobile. Ali ova država je populistička.Čuj ko hoće da se kocka s 300k eura pa da se nada da neće početi primena zakona ok. Ja lično mislim da je to prevelik novac da se kockam i da svake godine čekam novu uredbu.ili da spremim 100-150k za podizanje energetskog razreda.
Pazite država je vrlo revnosna kad joj je u interesu. A ovo im jeste u interesu jer će za relativno male novce investitori da se dočepaju premium lokacija. U svim centrima gradova su više manje stare zgrade. Pa će lepo reci ili sam Dizi energetski razred ili prodaj za 1000 e po kvm. A onda će da nikne velelepna zgrada za samo 7k po kvm.
Velelepna može da bude samo ako se bude postojeći predratni stil poštovao kao recimo na ovoj slici (zgrada kod parka kod Kalenić pijace)Čuj ko hoće da se kocka s 300k eura pa da se nada da neće početi primena zakona ok. Ja lično mislim da je to prevelik novac da se kockam i da svake godine čekam novu uredbu.ili da spremim 100-150k za podizanje energetskog razreda.
Pazite država je vrlo revnosna kad joj je u interesu. A ovo im jeste u interesu jer će za relativno male novce investitori da se dočepaju premium lokacija. U svim centrima gradova su više manje stare zgrade. Pa će lepo reci ili sam Dizi energetski razred ili prodaj za 1000 e po kvm. A onda će da nikne velelepna zgrada za samo 7k po kvm.
Zato što se radi o malim parama i malom procentu ljudi a jeftino kupe kao što ti kažeš populistički glas.Znam, ali zašto ne počnu primenu zakona o tehničkim pregledima? Isto tako možeš da kažeš državi je u interesu da trošak posedovanja polovnih automobila poraste, pa da više ljudi kupuje nove automobile. Ali ova država je populistička.
Možda. Međutim i frilensera je bilo malo na ukupnu populaciju plus vlast u tim situacijama uvek ide na to da zavadi siromašne i "bogate" frilensere.Zato što se radi o malim parama i malom procentu ljudi a jeftino kupe kao što ti kažeš populistički glas.
Video si kad se radi o velikim parama (na primeru frilensera) da su za godinu dana sve doterali u red, ili DOO ili pausal ili prijava poreza preko sajta. Za god dana i stroga primena i kontrola. Ali radilo se o mnogo para. I ovde se radi o velikim parama. Ako nekom uzmu Yuga koji vredi 300 e taj neće da kupi novi auto vec opet krš od 1200 e. A izgubili su 4 glasa (porodica).
Dobro. Onda kupi. I dalje mislim i sa i bez energetskog pasoša taj stan je rupa bez dna što se tiče izdataka. Tek kad udjes videćeš...Možda. Međutim i frilensera je bilo malo na ukupnu populaciju plus vlast u tim situacijama uvek ide na to da zavadi siromašne i "bogate" frilensere.
Energetski pasoši bi pokrivali celu zemlju. Sumnjičav sam jako. Vrlo retko Srbija donosi takve odluke koju idu uz dlaku svima.
Ja bih ovima sto purnjaju i guse vozila i putnike iza sebe, nabio taj auspuh u facu i ostavio minut.Međutim mislim da nema ništa od energetskih pasoša. Npr. godinama stoji obaveza termičkih pregleda da vraćaju aute sa uvećanom emisijom izduvnih gasova. I primena se odlaže svake godine da se narod ne bi pobunio. Narod prosto neće katalizatore i sada je primena opet odložena do leta 2025.