Vidim da ovde ima i BOTOVA nenapredne orijentacije. OTKAČITE SE SVI. EU je politčki i vojni CRV, a uskoro u srednjem voku analogno postajaće i ekonomski sve nebitnije. To je ireverzbilan proces i pre svega interes ekipe preko bare. Dovoljno je videti tretman koji dobijaju te glavešine, od jedne Indije, Kine a da ne pričam o poniživanju istih od strane poglavica banana država u Africi. Sve je to bilo nezamislivo do pre par godine, ko se iole se razume u geopolitiku, makroekonomiju zna šta sledi Evropi, USA je druga priča, trajaće i potrajaće, ona ne ide nikud.
Neko ko je emigrirao u DE, FR npr navikao je da su to uredjene, socijalne i države blagostanja. Samo pogledati šta se danas dogadja u FR, te pojave su metastezirale i ekonomskom krizom, nezaposlenošću, padom životnom standardna, pojačanom imigracijom to će sve iči na kvadrat, kub i širiti se kao talasa na druge ekonomske države. Prošao sam DE od istoka i zapada i severa i juga, poznajem ljude naše, kakvi su tamo procesi, koja su to dešavanja. Takve stvari se dešavaju koje god nas nema u novinama, medijima, zilion njih. I tamo su npr. kontaktu mrežu dižu "ganferi" kao i ovde, bio svedok, samo o tome se ne priča. Te zemlje su nekada imale pravu politčku elitu, do pre 20g, kakvi sada mediokriteti vode te države, po IQ,, životnom isksutvu ništa bolje od Julina, Slina, Keramičara....Ti ljudi su kompletno otudjeni od svog naroda, a još više od ostatka sveta.
Jedini benefit koji si imao tamo emigracijom, zemlja blagostanja, kvalitet javne službe, siguran posao i primanja sve to dolazi pod znak pitanja već u srednjem roku. O društvenom životu tamo u DE, o njihovom mentalnom sklopu moja varoš od 10k ljudi ima neuporedivo i nudi kvalitetniji društveni život nego njihovi gradovi od 600k ljudi. Te ljude aps volim za poslovnu saradnju, ali nikad ne bih voleo živim medju njima, a pogotovo da mi potomstvo odraste medju njima. Jedna šatra na vašaru sa sve Vendi u Babušnici je ŽIVOT u punom smislu za sav njihov Oktobar fest. Ta sterilnost i mrtvilo, ni za kakve pare, istina je da većina daje prednost finansijama i zato i odlazi. Koliko god ovo primitvna sredina bila, pod uslovom da ne bude prave najezde migranata (za gradjevinu, motanje kablova...) a što se dešava već, dajem prednost Srbiji, Balkanu generalno.