Ovde svi znaju moje stavove, a moj je da su stanovi precenjeni. Ali mozda to nisam predstavio na ovaj nacin.
Ja razmisljam o preseljenju u Beograd kao jednoj od opcija. To znaci da imam vise opcija, ali mi je glupo da pisem u ovoj temi vezano za kupovinu stana u Becu, jer to nije tema. To sto sam napisao da bi mi stan u Beogradu bio vikendica ne znam kako neki mogu ozbiljno da shvataju i da to ponavljaju u svakom postu, ocigledno ne shvataju salu, jer moj komentar da bi mi stan u Beogradu bio vikendica je vise bio u fazonu "Kupicu stan zato sto hocu i za ono sta meni treba, sta tebe briga sta ce meni stan", samo sam to rekao na malo kulturniji nacin, ali ok, da se ne zadrzavamo na tu temu.
Elem, ja cenu stanova u Beogradu konkretno posmatram vrlo prosto. Ako se izmedju vise opcija budem odlucio da se preselim u Beograd, to dolazi u obzir samo pod uslovom da u nekoj od centralnih Bg opstina nadjem kvalitetan stan po povoljnoj ceni, a to je recimo oko 2k evra po m2. Naravno, ne mislim, bukvalno, ali reda velicine da. Sve manje-vise iznad toga mi je neprihvatljivo, i to za mene znaci da ta opcija otpada. Onda mi je apsolutno svejedno da li je cena 3k ili 5k ili 10k evra po m2, jer to me vise ne interesuje, kao sto me ne interesuje da li je recimo Bitcoin 10k ili 100k USD. Za mene opcija nije Mali Mokri Lug, Mirijevo, Altina ili neka druga selendra. Pre bih otisao u bilo koju drugu evropsku zemlju i kupio stan ili kucu na periferiji nego bilo sta na periferiji Beograda.
Tacno je da je centar Beograda jedino sto vredi u Beogradu, kao sto to mnogi kazu, ali to ne znaci da je on nesto previse dobar izbor, nego da je samo manje los izbor od periferije. Za mene centar Beograda vredi reda velicine 2k evra po m2 (max 1,5k za nerenoviranu starogradnju, max 2.5k evra za renoviranu lux starogradnju ili lux novogradnju, a da nisu prizemlja, potkrovlja, sutureni i sl), kome vredi vise nek placa vise, ja necu