MrGood2016
Advanced
- Učlanjen(a)
- 17.06.2018.
- Pohvaljen
- 3.083
Znao sam, i vise putao pisao, sto ovde na forumu, sto na drugim mestima gde se diskutuje o cenama nekretnina i o mom sajtu. I prilicno sam bio siguran da su svi aktivni ucesnici na ovoj temi toga svesni.
Ali ti nisi ponudio svoj sajt samo korisnicima ovog foruma i tih drugih mesta gde se diskutuje o cenama nekretnina. Tvoj sajt je javno dostupan. Neko ko nije "aktivan ucesnik ove teme" ne moze da zna da je tvrdnja "realna prosečna cena stana na određenoj lokaciji" cesto neistinita. Ta tvrdnja je istinita samo i iskljucivo za katastarske parcele koje sadrze samo starogradnju. Neposteno je sto na sajtu nije navedeno da cene novogradnji kasne 2-3 godine.
Razmotricu da li da stavljam tu informaciju na sajt, mozda nije losa ideja, mada kako bi uopste glasila ta informacija, a da ne zbuni dodatno ljude. Ja sam naveo svoj "single source of truth", a to je rgz. Mislim da je to adresa za zalbe oko iskrivljene statistike novogradnje, mada ne vidim sta oni mogu da ucine povodom toga sto neke zgrade cekaju da budu pri kraju pa onda sve ugovore djuture uvere, a neke druge to urade odmah. Sto bi jedan mornar rekao, ako su lagali mene, i ja lazem vas.
Ne razumem zasto bi RGZ bio adresa za zalbe na netacne statistike na tvom sajtu? RGZ je izvor podataka. Tvoj sajt je izvor informacija koje si sam generisao na osnovu podataka uzetih od RGZ. Te informacije si prikazao nazivajuci "realnim" bez da si objavio mane i nedostatke svojih statistika za koje si i sam svestan.