A gde si video da se Premium stan ne može prodati, danas na oglasima stoje samo krš stanovi neprodati, ovo sve što vredi brzo ode...
Veliko je pitanje da će uopšte doći do pada na našem tržištu. Više nije ni 2015 a naročito ne 2010 ili ranije, stvari su se u svim segmentima ekonomije krucijalno promenile. Ništa više nije isto. Istovremeno mi smo malo tržište čiji su kupci uglavnom domaćinski nastrojeni, to nisu ni kockari, ni kriptomanijaci, ni neki berzanski zaluđenici (osim ovih 10-15 ovde na listi
) kojima gori pod nogama…možda to jeste plitko tržište, ali je cenovno stabilno. U Srbiji se uspeh (na žalost!) još meri brojem kuća i stanova, a ne koliko si dobar, vredan i želiš drugome da pomogneš
Ako imamo trendove da se cene apartmana u turističkim centrima konstantno povećavaju iz godine u godinu, I ako imamo u vidu da se ni u Srbiji tako lako ne ostaje bez posla kao recimo u jednoj americi ili EU, onda nema mesta preterivanju kako će cene da dožive Slobodan pad – toga naročito u Srbiji neće nikada biti. Pre će i tome sklon potencijalni prodavac (navikao na život na visokoj nozi i i slično gore pomenuto) ozbiljno popričati sa svojom ženom, taštom, decom i tetkama koji mu prave velike mesečne troškove nego ostati bez stana zbog sitnih gluposti za pokazivanje. Druga stvar je što ti kupci imaju već razrađene poslove, pa evo i kod mene je tako, svi imamo po neki poslić i privređujemo, ne živimo od izdavanja stanova, ali pre bih imao neku nekretninu nego veliki račun u banci!
Iako se po gradovima možda ne primećuje ali mi ipak živimo u vremenu gomilanja kapitala...neće niko više ni to Mirijevo da spusti ispod 1800 a kamoli bliže delove
Tako da stvari nisu nimalo proste kako ih želite predstaviti, ima tu mnogo ličnih i drugih faktora. Na nekom forumu je pisalo da recimo u onom kompleksu preko puta Kalemegdana kupci prvo pitaju ko im je komšija, iako je objekat Premium...ko bi recimo to pomislio!?