Taj problem od ideje sa profesionalnim upravnicima zgrada do realizacije koja je u vecini prosla katastrofalno.
Recimo da vecina ljudi uopste nema kulturu komunikacije i "timskog" rada za dobrobit 'tima'
Ja to vidim kao jedan veliki problem kulture ovde - uvek smo orijentisani ka svom d*petu iako idemo i sebi na stetu.
U mojoj zgradi, konkretno, je sada vec nemoguce naci zajednici jezik - po mom misljenju tu upravnik mora da uskoci i presece i da neke predloge koji se mogu staviti na glasanje i cao. Uvek imate komsije koji su nasilni da kazem siledzije i koji bukvalno prete kada im nesto ne odgovara, ali se i to da resiti. Ali vecina ideja propadne, jer 90% stanara digne ruke i gleda samo svoj kavez. Tipa uredjenje zelenila oko zgrade i postavljanje mobilijara za decu - nas 5oro smo pre 4 godina uredili neki 'mini' parkic - da bi nakon nedelju dana komsije to sve demolirale i napravili blatnjavi parking za automobile.
Razumem ja sve, nedostatak parkinga - ali zar nikome nije u interesu da izadje malo napolje, popije kafu, popusi cigaretu i da bar vidi neki svet, neko drvo - joook odgovor komsija, ako hoces da gledas cvece idi na selo, Beograd nije za to
Zbog toga i zelim da sto pre predjem u neku drugu zgradu, gde se nadam kultunijem okruzenju
To sam imao i ranije u firmi koju sam napustio - sve je dobro dok projekti idu dobro, kad krene malo da se kotrlja nizbrdo - krenu ljudi odmah da peru ruke i bave se spletkama i okaljavanjem kolega, umesto da trose energiju da se unapredi ta saradnja i unapredi rad