eremijanbg
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 04.07.2019.
- Pohvaljen
- 526
Sad ce i specijalci moci da investiraju u nekretnine
Index korupcije tesko da tako direktno kolerira sa standardima u gradjevini. Pri tom corruption perception index i nije zasnovan na tvrdim podacima vec kao sto mu ime kaze na 'osecaju'. Nije da je beskoristan ali previse moci mu pridajes kada ga gledas u cifru.Rekao sam svoje misljenje u svetlu aktuelnih dešavanja. Zanimljivo je da, prema Transparency International, Srbija i Turska imaju isti indeks korupcije: 36 (manji indeks znači gore stanje):
Mnogo gradjevina u Turskoj i Siriji ima 'soft story' konstrukciju.Investiorski profit je primarni cilj. Sve ostalo kao što je kvalitet života i bezbednost ljudi koji će tu da žive je sekundarno (čitaj nebitno).
Tursku i Siriju je pogodilo 7.8 rihtera. Srbiju istorijski nikad nije pogodio zemljotres jači od 6 rihtera i daj bože da tako ostane. Ali lepo se zaljuljalo juče sa 5.7 rihtera u epicentra na 200km od Beograda. To je npr. magnituda koja je protresla Kraljevo pre par godina i Mionicu '98.
A tebe toliko briga, da si ih unapred proglasio za zatrpane.Boli tebe uvce, ti si se lepo informisao i kupio verovatno stan u bezbednoj zgradi i verovatno to solidno platio. Šta te briga za one divljene po Mirijevu, Ledinama, Kaluđerici a bogme poneke i na Vračaru, koje ko zna kako su građene i na kakvom su tlu postavljene. I tu neko živi ili je došao da potraži sreću u gradu ali nije obavešteni programer kao ti. Naravno to tebe ni ne treba da interesuje, nisi ti dužan njima ništa. Ali treba da te interesuje da li država, inspekcije i institucije reguliše takve stvari jer je njihov posao da obezbede postovanja standarda za bezbednost i jos svašta nešto. Ali koliko vidim ti na njihov rad nikad nemaš nikakve zamerke i uvek braniš trenutno stanje "nismo mi najgori, u africi je gore" sto je apsolutno tacno i apsolutno irelevantno za nasu diskusiju ovde.
Ma ovo je kao po obicaju statistika oglasenih cena, najcesce sa nekretnine rs...Pala cena kvadrata: Novi Sad "povukao nogu"?
Iako smo dugo čekali, čini se dočekali smo da cena kvadrata počne da pada.www.b92.net
@Wolf ima li novih podataka ili su svi ugovori sada tu?
Ne znam odakle ovima "zvanicna" info da Novi Sad ima sada sve podatke ubacene.
Dešava se u ITu da ljudi čuju da u drugim firmama nude vece plate pa se prijavljuju. Svi osećaju inflaciju i traže gde je bolje. Tako da definitivno ima više prijava po oglašeno radnom mestu. Slično je kao sa nekretninama. IT tržište rada je poraslo dosta u poslednjih 5-6 godina. Sada se i to hladi plus mnoge marketer pozicije će nestati zbog AI pa će broj prijava porasti još više.Reci cu samo jednu stvar. Trenutno se u IT-u oseca kriza, kao sto smo rekli, dosta projekata je ugaseno, dosta ljudi je na klupama u firmama bez projekta, neki su poceli da dobijaju otkaze, a sa zaposljavanjima se stalo. Do skoro su svi mislili da je u IT-u sve savrseno, sve ide uzlaznim tokom, kad u roku od par meseci skroz druga pesma. Mnoge gigantske firme su izgubile milijarde na berzama, Zasto mislite da je trziste nekretnina imuno na krize? Zar mislite da se to isto ne moze desiti i sa nekretninama, da nakon nekoliko godina pumpanja cena i one krenu da padaju?
Euribor kako sam čuo će da stane tek na +6. Kada krenemo gubiti poslove i kada nam cene hrane budu i dalje rasle možemo očekivati drastičan pad, do tada ništa od pada cena. Ako se rat ne završi za mesec, dva verujte da je igra završena.
Iskreno, ocekivao sam mnogo vise ugovora, samo je Zemun kasnio, ostali su bili spremni.Sad kad @Wolf nenamerno opali samar sa dodatnim ugovorima za januar hejterima
Kad izbacis post da su azurirani podaci imam osecaj kao da trebam da pogledam rezultate nekog ispita, pa me hvata trema kako sam prosaoKompletni podaci za januar su dostupni na cenenekretnina.rs!
Iskreno, ocekivao sam mnogo vise ugovora, samo je Zemun kasnio, ostali su bili spremni.
S obzirom da je prosli januar bio izrazito slab, cak i za jedan januar, ne bih rekao da se ovaj proslavio sa brojem prometa.
Priča se u mahali"Kako sam cuo" - a od koga si cuo, majke ti? Nekog ko je bio na tajnom sastanku sa Christine Lagarde, pa mu je ona sapnula?
Takodje je otkljucan i febuar, ali je uzorak mizeran, nije uneto ni 100 ugovora.Kompletni podaci za januar su dostupni na cenenekretnina.rs!
Sličan je kao Jan 2022? Čak i malo jači?Kompletni podaci za januar su dostupni na cenenekretnina.rs!
Iskreno, ocekivao sam mnogo vise ugovora, samo je Zemun kasnio, ostali su bili spremni.
S obzirom da je prosli januar bio izrazito slab, cak i za jedan januar, ne bih rekao da se ovaj proslavio sa brojem prometa.
Razni milici djokovici nesovanovici i ostala go*naKoji su to ti koji tvrde da cena nikad nije padala?