svsavic":2sx24u4d je napisao(la):
Ovo je nekakav pokazatelj cena, kako ti kažeš "svega i svacega", a ti nemaš nikakav statistički pokazatelj (osim pojedinačnih slučajeva koji nisu merodavni).
U Železniku je cena 1020 €/m2 i to je novogradnja gde je cena istih uvek veća nad polovnim stanovima 10-50%.
Cene su pale oko 30% u proseku, a negde npr. nisu toliko (tamo gde nije bilo naglih skokova u 2008)
Pa upravo si potvrdio da su cene u realnosti vece od ovih sto su ti prikazane u ovim tabelama.Kupca ne interesuje stan u Zelezniku od 500-600 evra/m2 jer to nije stan to su rupe i supe ,a jos su i nelegalne.Problem sa ovim tabelama su sto prikazuju prosek i "pravih" nekretnina, i onih koje to nisu,i nema razloga da se ljutis na mene samo zato sto to konstatujem.
Meni su jedino merodavne samo cene za koje znam da se neka nekretnina kupila ili prodala,ove cene iz tabela su bezvredne,jer se kose sa realnoscu,a rekao sam iz kog razloga(zato sto u sebi daju prosek baba i zaba).
Onaj pre tebe rece da su cene pale 25%,ti si dosao do 30%,ali pri svemu tome ne mozete da mi navedete ni jedan jedini primer na kome se to jasno vidi.
Evo ti recimo jos jedna primer sa ovog threada,kaze covek trazi stan kod Fontane na NB i kaze sve je oko 1.700evra/m2,a on zna da se jedini koji se prodao ,prodao po ceni od 1.600 evra/m2.E sad,po onim tvojim tabelama prosecna TRAZENA cena za stan kod Fontane je 1579 evra/m2,dakle niza od REALIZOVANE cene prosecnog stana kod Fontane danas.Dakle realizovana cena prosecnog stana je veca od prosecno trazene cene iz tabele,a sve to,ponavljam po ko zna koji put,zato sto tabela pokazuje prosek stanova i onoga sto stanovi nisu..