Kako nema odakle da se vrati kada BDP raste? Kad vec pricas kako je 'pola stanovnistva na granici mentalne zaostalosti' zasto onda ponavljas samo napamet neke fraze koje se cuju ispred svakog dragstora?Ne znam gde si procitao da sam napisao da je bilo sta ograniceno samo na Srbiju? Kriza je svetska, ali Nemacka na primer nema krizu kadrova, sva svetska pamet je u razvijenim zemljama, mi ovde imamo pola stanovnistva na granici mentalne zaostalosti.
Ai ako cemo da poredimo dug zemlje Srbije i dug zemlje neke druge, to je kao na primer da uzmes kredit za neki posao ili startup koji ce ce ti doneti veliku proziviju. Dakle nije problem dug, ako se od tog ulaganja novac vrati. Kod nas su protracene pare, nema odakle i iz cega da se vrati. Autoputevi, za 3x vecim cenama, za nikakav saobracaj. Jedino da podignu putarine jedno 10x...
Il je i taj rast BDP laz?
Jer naravno svaki konkretan podatak koji ide u korist Srbije je laz.
Ako pada nezaposlenost "to su oni promenili formulu po kojoj se racuna".
Ako je dinar stabilan "to oni vestacki odrzavaju kurs".
Ako prosecna plata raste "jeste al ja ne znam nikoga ko prima tu prosecnu platu".
Kad raste ekonomija "ma jeste, a sta mi to proizvodimo".
Ako se otvaraju fabrike "jeste, samo cemo da motamo kablove, a putevi puni rupa".
Ako se gradi put "koji ce nam to tako skupo".
Na kraju kad ponestane kontri potkrepljenih nicim ostaje samo ironicni otklon "jeste sad je zlatno doba, vidim bas uzivamo". Jer naravno "zlatno doba" i "gore od Afrike" su jedine dve opcije u takvim glavama, i tvoje politicko odredjenje automatski odredjuje koju od te dve opcije prihvatas.
Ne postoji kolicina cinjenica koja ce srusiti gvozdeni zid ozlojedjenosti koji neki grade oko svojih glava.
Valjda zato sto su ovi koji veruju svemu na TV-u maloumni, pa ako teras kontru svemu tome onda si pametan. A zapravo si za jedan stepenik iznad tih koje gledas sa visine.