pa to je logično da ti se dešava u drutšvu dekadencije. urušena ti je svaka institucija, sve prave vrednosti, etika, moral, kultura, pravda, obrazovanje...imaš čoveka koji je leva i desna ruka vladajuće partije koji novaka đokovića naziva propalim teniserom. kad sve to skupiš na jedno mesto, u čoveku se javlja ono ma boli me bre briga više za sve i svakoga, i onako je sve propalo i opustošeno, sad ću ja baš da se osvrćem i vodim računa o nečemu. kad se sve ovo povrati što sam rekao, narod će dobiti volju da poštuje i institucije i sve drugo oko sebe. do tada, opšti bol u onoj stvari jer se ni tebi ništa drugo od toga ne pruža.Inace Beograd vlada neka atmosfera i ambijent totalnog haos, ljudi se parkiraju u kruznim tokovima, ne postuju se saobracajni propisi, zakoni saobracajni se apsolutno ne primenjuju. Samim tim to dovodi do ne postovanja i ostalih zakona - urbanistickih itd...
Pa investicioni kupci stalno prodaju, najkasnije se kreće u prodaju po preuzimanju nekretnine. A investicija radi preprodaje u inostranstvo, to niko ne radi, previse je komplikovano i skupo. Napolju se uzima za sebe ili da se sačuva kapital napoljuZanima me šta čekaju ti spekulanti koji samo gledaju porast cene nekretnine.
Koliko treba procenata da poraste u roku od mesec dana da oni prodaju i da ulože u nešto drugo ili u drugu zemlju?
Nakon kolikog porasta treba prodati da bi kupio onda u drugoj državi i u kojoj?
Isto to se radi sa akcijama, kriptom... Zar ne?Onda ce im se osladiti rast pa ce opet da uloze u nekretninu, da ponove![]()
Posledica 90ih, kada su se uzimale pare iz info stana i prelivali fondovi, na zalost. Zadnji put kad sam bio u Ceskoj, mislio sam za stare komi-blokove da su novogranja. Ima i tamo losijih i boljih fasada, ali sve u svemu daleko bolje nego kod nas.Danas sam bio na suvozackom mestu tokom voznje centrom Beograda ka Visnjickoj Banji.
Moj zakljucak je da je Beograd jezivo ruzan grad.
Nema fasade da je u normalnom stanju. Gomila fasada se obrusava.
One sto se ne obrusavaju (uglavnom soc-brutalisticke zgrade) su jezivo sive kao da na njima ima par centimetara cadji i gareza.
I sta nije jasno, sta nije tacno u vezi toga sto sam rekao?Ja uvek polazim od sebe, u smislu da ja možda nešto nisam dobro pročitao, razumeo...ali kada neko navodi da je dobra investicija u KG jer "imaju bolje sadržaje nego NBG 90ih" i tvrdnju potrepljuje time što imaju Lidl i bioskop, onda, uz dužno poštovanje, ipak mislim da nije do mene.
Pazi znam za one koji u izgradnji uzimaju i biraju najbolje stanove i dobijaju popust mali zbog dugogodišnje saradnje pa onda prodaju kada se sve izgradi.Onda ce im se osladiti rast pa ce opet da uloze u nekretninu, da ponove![]()
Imaš u drugim temama ljudi koji su prodali stan u BG-u, da bi kupili u Zapadnoj Evropi u većim ili glavnim gradovima, ali tamo i žive.Pa investicioni kupci stalno prodaju, najkasnije se kreće u prodaju po preuzimanju nekretnine. A investicija radi preprodaje u inostranstvo, to niko ne radi, previse je komplikovano i skupo. Napolju se uzima za sebe ili da se sačuva kapital napolju