Šta je novo?

Cene nekretnina

Sto se tice srpske ekonomije, realno niko ne zna kolika je ona tacno.

Sve sto se moze radi se na sivo.

Srbija je zemlja haosa i mogucnosti za brzu zaradu - nesto kao divlji zapad. :)

Inace Beograd vlada neka atmosfera i ambijent totalnog haos, ljudi se parkiraju u kruznim tokovima, ne postuju se saobracajni propisi, zakoni saobracajni se apsolutno ne primenjuju. Samim tim to dovodi do ne postovanja i ostalih zakona - urbanistickih itd...
pa to je logično da ti se dešava u drutšvu dekadencije. urušena ti je svaka institucija, sve prave vrednosti, etika, moral, kultura, pravda, obrazovanje...imaš čoveka koji je leva i desna ruka vladajuće partije koji novaka đokovića naziva propalim teniserom. kad sve to skupiš na jedno mesto, u čoveku se javlja ono ma boli me bre briga više za sve i svakoga, i onako je sve propalo i opustošeno, sad ću ja baš da se osvrćem i vodim računa o nečemu. kad se sve ovo povrati što sam rekao, narod će dobiti volju da poštuje i institucije i sve drugo oko sebe. do tada, opšti bol u onoj stvari jer se ni tebi ništa drugo od toga ne pruža.

Zanima me šta čekaju ti spekulanti koji samo gledaju porast cene nekretnine.
Koliko treba procenata da poraste u roku od mesec dana da oni prodaju i da ulože u nešto drugo ili u drugu zemlju?
Nakon kolikog porasta treba prodati da bi kupio onda u drugoj državi i u kojoj?
Pa investicioni kupci stalno prodaju, najkasnije se kreće u prodaju po preuzimanju nekretnine. A investicija radi preprodaje u inostranstvo, to niko ne radi, previse je komplikovano i skupo. Napolju se uzima za sebe ili da se sačuva kapital napolju

Mislim da je to Vuciceva strategija - svima cu vam dati da malo kraduckate - da se ne osecate cisto.
Pa onda mogu i ja i Sapic da kazemo - pa sta (i ja sam i ti si krao itd...)
Samo sto mi krademo na sitno, a oni kradu milijarde i milijarde.

Danas sam bio na suvozackom mestu tokom voznje centrom Beograda ka Visnjickoj Banji.
Moj zakljucak je da je Beograd jezivo ruzan grad.
Nema fasade da je u normalnom stanju. Gomila fasada se obrusava.
One sto se ne obrusavaju (uglavnom soc-brutalisticke zgrade) su jezivo sive kao da na njima ima par centimetara cadji i gareza.
Posledica 90ih, kada su se uzimale pare iz info stana i prelivali fondovi, na zalost. Zadnji put kad sam bio u Ceskoj, mislio sam za stare komi-blokove da su novogranja. Ima i tamo losijih i boljih fasada, ali sve u svemu daleko bolje nego kod nas.
Ja uvek polazim od sebe, u smislu da ja možda nešto nisam dobro pročitao, razumeo...ali kada neko navodi da je dobra investicija u KG jer "imaju bolje sadržaje nego NBG 90ih" i tvrdnju potrepljuje time što imaju Lidl i bioskop, onda, uz dužno poštovanje, ipak mislim da nije do mene.
I sta nije jasno, sta nije tacno u vezi toga sto sam rekao? :) Imaju i Lidl i mini trzne centre, skoro sve brendove koje imas i u Bg, takodje imaju i fensi pabove i kafice, nije vise jedna kafana i pecenjara ko 90ih :) Hoces da kazes da to nije tacno?

Onda ce im se osladiti rast pa ce opet da uloze u nekretninu, da ponove :ROFLMAO:
Pazi znam za one koji u izgradnji uzimaju i biraju najbolje stanove i dobijaju popust mali zbog dugogodišnje saradnje pa onda prodaju kada se sve izgradi.
Onda ponovo to rade i tako u krug to mi je jasno.
Nego me ono drugo zanimalo da je sada u Srbiji 10k eur kvadrat prosek, pa onda prodaš jer to ne vredi u odnosu na druge države, gde da ulože?
Mislim neće to biti ali tako zamišljam i razmišljam.
Ja znam, ali čekam neke odgovore od drugih kolega, zato sam i na forumu da delimo mišljenja 🤣
Atina na vodi, Dubaji je moj odabir 😉

Pa investicioni kupci stalno prodaju, najkasnije se kreće u prodaju po preuzimanju nekretnine. A investicija radi preprodaje u inostranstvo, to niko ne radi, previse je komplikovano i skupo. Napolju se uzima za sebe ili da se sačuva kapital napolju
Imaš u drugim temama ljudi koji su prodali stan u BG-u, da bi kupili u Zapadnoj Evropi u većim ili glavnim gradovima, ali tamo i žive.
To mi je i logično, prvo imaš da kupiš u Beogradu iz inostranstva, pa izdaješ i neka skače vrednost da bi je prodao kada uštediš ostatak za kupovinu odgovarajućeg tamo gde živiš.

btw uvek sam bio u fazonu da na jednog od najvećeg srbina svih vremena nikad neće smeti da udare jer bi tako podigli sve što iole trezveno razmišlja u ovoj zemlji...kad ono međutim, eto dragana da udara na novaka

Samo neko ko ne zna lično nijednog vernika u SPS/Radikale, može da se čudi - ti ljudi veruju fanatički, meni je to neverovatno! Dogma par ekselans! Sećam se devedeset i neke kad moja keva na slavi ubedjuje svoju tetku da Sloba ne valja, ova se brani svim i svačim, i na kraju kaže "tolike ste bre škole završili, a ništa ne znate!" Mi smo popadali...

Vrh