pa to je logično da ti se dešava u drutšvu dekadencije. urušena ti je svaka institucija, sve prave vrednosti, etika, moral, kultura, pravda, obrazovanje...imaš čoveka koji je leva i desna ruka vladajuće partije koji novaka đokovića naziva propalim teniserom. kad sve to skupiš na jedno mesto, u čoveku se javlja ono ma boli me bre briga više za sve i svakoga, i onako je sve propalo i opustošeno, sad ću ja baš da se osvrćem i vodim računa o nečemu. kad se sve ovo povrati što sam rekao, narod će dobiti volju da poštuje i institucije i sve drugo oko sebe. do tada, opšti bol u onoj stvari jer se ni tebi ništa drugo od toga ne pruža.Inace Beograd vlada neka atmosfera i ambijent totalnog haos, ljudi se parkiraju u kruznim tokovima, ne postuju se saobracajni propisi, zakoni saobracajni se apsolutno ne primenjuju. Samim tim to dovodi do ne postovanja i ostalih zakona - urbanistickih itd...
Pa investicioni kupci stalno prodaju, najkasnije se kreće u prodaju po preuzimanju nekretnine. A investicija radi preprodaje u inostranstvo, to niko ne radi, previse je komplikovano i skupo. Napolju se uzima za sebe ili da se sačuva kapital napoljuZanima me šta čekaju ti spekulanti koji samo gledaju porast cene nekretnine.
Koliko treba procenata da poraste u roku od mesec dana da oni prodaju i da ulože u nešto drugo ili u drugu zemlju?
Nakon kolikog porasta treba prodati da bi kupio onda u drugoj državi i u kojoj?
Isto to se radi sa akcijama, kriptom... Zar ne?Onda ce im se osladiti rast pa ce opet da uloze u nekretninu, da ponove![]()
Posledica 90ih, kada su se uzimale pare iz info stana i prelivali fondovi, na zalost. Zadnji put kad sam bio u Ceskoj, mislio sam za stare komi-blokove da su novogranja. Ima i tamo losijih i boljih fasada, ali sve u svemu daleko bolje nego kod nas.Danas sam bio na suvozackom mestu tokom voznje centrom Beograda ka Visnjickoj Banji.
Moj zakljucak je da je Beograd jezivo ruzan grad.
Nema fasade da je u normalnom stanju. Gomila fasada se obrusava.
One sto se ne obrusavaju (uglavnom soc-brutalisticke zgrade) su jezivo sive kao da na njima ima par centimetara cadji i gareza.
I sta nije jasno, sta nije tacno u vezi toga sto sam rekao?Ja uvek polazim od sebe, u smislu da ja možda nešto nisam dobro pročitao, razumeo...ali kada neko navodi da je dobra investicija u KG jer "imaju bolje sadržaje nego NBG 90ih" i tvrdnju potrepljuje time što imaju Lidl i bioskop, onda, uz dužno poštovanje, ipak mislim da nije do mene.
Pazi znam za one koji u izgradnji uzimaju i biraju najbolje stanove i dobijaju popust mali zbog dugogodišnje saradnje pa onda prodaju kada se sve izgradi.Onda ce im se osladiti rast pa ce opet da uloze u nekretninu, da ponove![]()
Imaš u drugim temama ljudi koji su prodali stan u BG-u, da bi kupili u Zapadnoj Evropi u većim ili glavnim gradovima, ali tamo i žive.Pa investicioni kupci stalno prodaju, najkasnije se kreće u prodaju po preuzimanju nekretnine. A investicija radi preprodaje u inostranstvo, to niko ne radi, previse je komplikovano i skupo. Napolju se uzima za sebe ili da se sačuva kapital napolju
Pa lakse je od Atine do Budimpeste ici preko Sofije i Bukuresta, potpuno logicno. Ne zaobilaze nas samo svetski muzicki bendovi, zaobilaze nas i svetske pruge. Necemo mi nidje.
To i mene zanima. Generalno sam misljenja da imas dve vrste spekulanata. Profi ekipu koja zna gde da ulaze, kako da ulaze, koliko moze da ocekuje i kada je pravi momenat za prodaju. Oni najcesce ulazu u novogradnju dok je jos zakopano, ili ako bas uleti neka povoljna starogradnja. S druge strane imas i ove sto su dosli do nekih para i dalje nista ne umeju nego da ubace u ciglu, cak i ako intuitivno osecaju da je pravi trenutak za prodaju ne znaju dalje sta bi sa novcem...Zanima me šta čekaju ti spekulanti koji samo gledaju porast cene nekretnine.
Koliko treba procenata da poraste u roku od mesec dana da oni prodaju i da ulože u nešto drugo ili u drugu zemlju?
Ufff ... Tu ce jos svasta da bude. Nece kinez tek tako lako to da napravi iz raznoraznih razloga. Nece ni EU da da kinezu da to napravi tek tako i da ne placa reket. Madjar ce po obicaju gledati da izvuce maksimum za sebe.Srbija je već brzu prugu izgradila prema Budimpešti i čeka se Mađarska da uradi svoj deo. Postoji plan već dugo i za sekciju ka Makedoniji, i sigurno će početi pod pritiskom Kineza kad tad i to da se gradi da bi se povezao Solun sa srednjom Evropom. Ove stvari i imaju i nemaju toliko veze sa nama, jer Srbija zbog geografske pozicije nije pogodna za zaobilaženje alternativnim transportnim putevima, pa će se naći modalitet da to proradi uprkos našim bitangama na vlasti.
Mislim da je vrlo mali broj takvih koji imaju neku složeniju kalkulaciju, naročito to sa ulaganjem u drugu državu, verujem da većina nema plan šta dalje, tipa vreme će pokazati...Zanima me šta čekaju ti spekulanti koji samo gledaju porast cene nekretnine.
Zamisli ja ovakav....a ti takav a inflacija 2.9% ....Mićo, cinjenica da si ti takav ovde uspeo da dodjes do više nekretnina, pokazuje da je Srbija zemlja mogućnosti za sve.
Gde je cena porasla...šališ se ?Zanima me šta čekaju ti spekulanti koji samo gledaju porast cene nekretnine.
Vidim da se nesto od tamo premisljaju...pitaju baš danas...Do Novembra nece, ali sta ce biti od januara samo od njega zavisi. Sto duze mrcvari ovo sa izborima to ce jace da tresne o zemlju. Ako bude cekao 2027 lako moze da se desi da bezi u Moskvu ko Basar Al Asad
Ili kad ubeđuješ babu da Vučić ne valja i ona kaže: "mlad si ti, lako te je izmanipulisati."Samo neko ko ne zna lično nijednog vernika u SPS/Radikale, može da se čudi - ti ljudi veruju fanatički, meni je to neverovatno! Dogma par ekselans! Sećam se devedeset i neke kad moja keva na slavi ubedjuje svoju tetku da Sloba ne valja, ova se brani svim i svačim, i na kraju kaže "tolike ste bre škole završili, a ništa ne znate!" Mi smo popadali...
Prvi stan je nešto čudno, sve slike su AI renderi. Zašto?EDIT:![]()
Dvosoban stan na prodaju, Blok 65, 183.636€, 52m²
Dvosoban stan u zgradi za prodaju, uknjižen, Blok 65, 52 m2, na 4. spratu, ima lift. Stanje - Novo, Centralno, ima terasu. Ima parking mesto. Ima garažno mesto.www.4zida.rs
EDIT2: https://www.4zida.rs/prodaja-stanov...eograd/dvosoban-stan/6909fe813fb52c550b02bf56![]()
Troiposoban stan na prodaju, Tošin bunar, 320.000€, 89m²
Troiposoban stan za prodaju, Blok 65, 89 m2, na 7. spratu, ima lift. Ima lođu.www.4zida.rs