Kupio je stan za X a godinu dana posle su se stanovi te kvadrature u istoj zgradi prodavali za ~X/2.
Pazi, i meni bi bilo krivo da sam sada kupio 10 stanova - ako si dobio po ok ceni ili u kompenzaciji, onda ok, ali po ovim cenama ako si kupio onda ti ostaje samo da se nadas da ja gresim, a da si ti u pravu. Ja svoje pare svakako drugacije investiram...
Ja sam konkretno naveo podatke zbog kojih mislim da ce cene pasti i to nisu nagadjanja vec nesto sto je cinjenica (inflacija, rast kamatnih stopa, problemi sa energentima, itd) - to sve mozes da proveris online i da vidis da su zvanicno to same institucije najavile - FED, ECB...
Sto se tice Rusa - dobro, neko od tvojih je prodao, ali koliko stanova? Ne mozes na osnovu par stanova (ili jos gore, jednog stana) da kazes e Rusi placaju vise - trebas da gledas statistiku, a za statistiku ti treba veliki uzorak.
Sto se tice galensove kupovine totalno si pogresno procitao moj post pa treba da citiram sam sebe - pomoci cu ti tako sto cu podvuci i bold-ovati nesto kljucno sto si propustio:
Pretpostavicu da ne lazes i da si stvarno kupio tih 10 stanova - nisi ih sigurno kupovao na kredit, zar ne? Takodje, posto si pominjao kako se Kej 2 rasprodao, pogledaj malo koliko se jos vrti stanova na prodaju iz Kej 1 residence, kao i Avenije koji su vec sagradjeni. Takodje ima jedna famozna stvar - zove se waybackmachine i mozes da na sajtovima ides u proslost, posto sve belezi, pa malo prodji i vidi koliko stanova jos uvek stoji na oglasima u Novom Sadu za novogradnju i ako ne verujes da nisu prodati, nazovi pa pitaj. U 2021. se jos i prodavalo - prodalo bi se nekada i pre pocetka gradnje, ali uvek pre nekih 50-60%, a sada pogledaj koliko je oglasa useljive novogradnje (pogotovo vecih stanova).
Ne znam odakle ti zakljucujes da sam ja "strucnjak koji 20 godina ceka pad cena"?
I za tvoju informaciju - u tih 20 godina jeste bilo pada cena
Ja nikada ranije nisam diskutovao o cenama niti sam cekao toliko godina, sada sam hteo da kupim 2 stana, ali sam jednostavno sagledao sta se desava sa ekonomijom i sabrao 2+2...
Takvi isti kao ti su verovali da dotcom bubble nikada nece puci i isto tako su se smejali ljudima poput Michael Burry-a za predvidjanje svetske finansijske krize.
Jedini razlog zbog koga sam napravio nalog na forumu bio je da podelim neko svoje misljenje sa ljudima koji sada planiraju da kupe stan posto je ocigledno da ima ljudi koji ovde lupetaju bez ikakvog znanja i cinjenica u fazonu "cena ce rasti jer ja tako kazem - rasla je do sada pa ce nastaviti" - pa to dete iz vrtica ne bi odvalilo...