Što se tiče ovih konstatacija i zaključaka u fazonu ''pa ne znam ja za tolike primere divlje gradnje u Beogradu, gledao sam papire, nema ništa''... To može da piše samo neko ko se folira ili neko ko je juče došao u Beograd i o istom ne zna ama baš ništa.
To je otprilike kao kada je komšinica u starom kraju otišla u Opštinu da se raspita kako je jedan kafić uzurpirao 6 uličnih parking mesta za svoju bašturinu. Odgovor koji je dobila je bio da su oni podneli zahtev za dozvolu, tako da su de fakto i dobili dozvolu.
Dakle, u Srbistanu, zahtev za dobijanje dozvole = dobijena dozvola. Dakle, ako gledamo samo mrtva slova na papirima mrtvih upuvanih nadležnih, nikakve norme i propisi tu nisu prekršeni. A ceo kraj, sa sve Opštinom, zna da jesu prekršeni i da je tu radila veza odnosno korupcija. Samo što je na mrtvi papir upisano drugačije. Ali to neće promeniti činjenično stanje da je zapravo posredi korupcija i falsifikat.
Kao što ja lično znam novu zgradu koja ima 10 stanova a svega 8 parking mesta.
Propis o 1,7 parking mesta po stanu, šta je to? Gde je to? Gde je preostalih 9 mesta? Hm?
I onda mi pišu ovde ''a pa ne, pa proverio sam ja, pa u redu je sve, ma poštuju se propisi...'' Super
braćo moja lepa što ste proverili i što su vam investitor ili zaposleni državno-partijskog aparata rekli da je sve u savršenom redu i da se sve poštuje. Ali za svakog sa gramom mozga i trunkom iskustva, takve tvrdnje pa i spisi imaju težine taman koliko i kada Vučić i Mali izvuku 5 stavki iz statističkog izveštaja dugog 500 strana i kažu nam ''evo vidite, po ovim stavkama, prvi smo u Evropi i svi nam zavide!'' A u realnosti i mi i Evropa znamo da nismo prvi i da nam ne zavide, i da je to čisto falsifikovanje činjenica i
cherrypicking u službi izvođenja nepravilnih zaključaka odnosno propagande. E tako i s ovim za zgrade. Čuj, ma nema divlje gradnje. Ma nema kršenja propisa. Ma sjajno. Hajde provedi neko vreme u nekoj od tih zgrada ili prođi kroz 20 ulica u Beogradu pa onda reci jel nema divlje gradnje i kršenja propisa sve u šesnaest. Svaka zgrada ili falična ili nedovršena na svoj način a ovamo se priča da nema divlje gradnje i investitorske kaubojštine. Ma ne, nema. Kao što nema ni korupcije u Srbiji. Ma naravno.
Nema Beograd previše divlje gradnje... Budi Bog s nama šta se sve piše ovde.