Šta je novo?

Cene nekretnina

Gde su ovi sto kupuju i sve znaju a nikad ne kupe...Sta kažu ? Kad puca balon ?
Pitam samo ....

Dela Pero osveži malo sreće ti.
U Stokholmu nepromenjeno stanje za sada. I dalje ima kvadrata u solidnim delovima grada o kojima sam vec pisao za oko 2400/500e/m2. U delu gde sam ja, novogradnje iz 2018 se prodaju za 4000e/m2 pa i nize. Jos blize centru se krecu oko 6000e/m2. Za oko 8000e/m2 ima da se bira na ostrvima u centru grada, pogled na more. Ranije su te cene delovale nezamislive za nas, al eto prvo smo probili neku osrednju novogradnju sa 4000e/m2, pa je onda 5-6k postala normala.
Rodjak koji je dosao i ima vremena da vise istrazuje po prodavnicama je u neveri, kaze pa meso je ovde 30% jeftinije nego kod nas, a ni ostalo nije skuplje.

U Stokholmu nepromenjeno stanje za sada. I dalje ima kvadrata u solidnim delovima grada o kojima sam vec pisao za oko 2400/500e/m2. U delu gde sam ja, novogradnje iz 2018 se prodaju za 4000e/m2 pa i nize. Jos blize centru se krecu oko 6000e/m2. Za oko 8000e/m2 ima da se bira na ostrvima u centru grada, pogled na more. Ranije su te cene delovale nezamislive za nas, al eto prvo smo probili neku osrednju novogradnju sa 4000e/m2, pa je onda 5-6k postala normala.
Rodjak koji je dosao i ima vremena da vise istrazuje po prodavnicama je u neveri, kaze pa meso je ovde 30% jeftinije nego kod nas, a ni ostalo nije skuplje.
Jedino ostaje pitanje: Šta čekaš s kupovinom stana? Sve povoljnije nego u BG, i kamate niže a ti nikako da uzmeš olovku i potpišeš ugovor?!

Kakvi su izgledi da kod nas padnu kamatne stope? Slično smo tržište kao Hrvatska, zašto bi kod nas bile toliko veće...

Jedino ostaje pitanje: Šta čekaš s kupovinom stana? Sve povoljnije nego u BG, i kamate niže a ti nikako da uzmeš olovku i potpišeš ugovor?!
Mislim da sam ti odgovorio ranije na isto pitanje. Ne treba mi za sada, ali jesam razmisljao. Da placam kiriju uzeo bih sigurno nesto kakve su cene. Kacio sam link stana 40 i nesto kvadrata prodat za 85k a blizu mi je posla.

Luda zabava Mićo, da prozivaš sirotinju po internetu kako nemaju stanove, a ti imaš :)

Daj da čujemo još jednom kako si sposoban i koliko nekretnina brojiš, nismo čuli prvih deset puta.

Starogradnja odmah Marine do Dunava je isla za 2600-3000-3500 (poslednja tri prodata stana ubacena) tako da me ne iznenadjuje cena. Meni je licno zanimljiv projekat i rado cu ga pratiti iako sam odustao od kupovine jer su mi neozbiljni bili. Takodje treba imati u vidi i da kao investitor nisu izvukli nijedan projekat ovih razmera a gradjevinaca svuda fali i sam Expo vuce znacajne resurse. BW je u znacajnoj sprezi sa vlasti i imace prioritet za njih se manje brinem da ce kasniti i pored losijeg kvaliteta gradnje do sad bi zavrsavali zgrade na vreme. Specificna je i lokacija Marine meni jako dobra al objektivno nije bas blizu svemu u gradu, recimo BWa se brze stize i do Novog i do Ade i do klinickog centra a i autoputa. Nadam se da ce ispostovati rokove i da ce biti to jedan novi lep mikrokraj al da vidimo. Takodje dobar % njihovog zelenila kojim se hvale su zapravo privatne baste buducih stanara.

Vrh