Šta je novo?

Cene nekretnina

Zato što ne znaju znanje. Gde da se kod nas zadužiš po toj stopi, pa da te za nešto ne oderu.
To ne bi valjalo.
Meni je zanimljiva ova promocija marine. Toliko neozbiljan projekat gde te dvosoban stan košta od 380-500k evra (50m2). Gde se investitor ne obavezuje ni na kakve penale, ne zna se kad će biti završen i koliko će dugo trajati izgradnja. Ni kada kreće. Ništa.
Nula.
Važno je da su cene 7-10k. Da su malo profesionalniji, bile bi 12-14k verovatno.

A nama je ekonomska politika u kolapsu inače. Tj početak kolapsa. Energetika potencijalno u kolapsu ali trenutno u krizi. Plus na to imamo političku krizu. Lepota. Taman da kaparišem stan od 500k za koji ne znam kada će krenuti gradnja i koliko će godina trajati 🙂.
Malo neumesno.

Meni je zanimljiva ova promocija marine. Toliko neozbiljan projekat gde te dvosoban stan košta od 380-500k evra (50m2). Gde se investitor ne obavezuje ni na kakve penale, ne zna se kad će biti završen i koliko će dugo trajati izgradnja. Ni kada kreće. Ništa.
Nula.
Važno je da su cene 7-10k. Da su malo profesionalniji, bile bi 12-14k verovatno.

A nama je ekonomska politika u kolapsu inače. Tj početak kolapsa. Energetika potencijalno u kolapsu ali trenutno u krizi. Plus na to imamo političku krizu. Lepota. Taman da kaparišem stan od 500k za koji ne znam kada će krenuti gradnja i koliko će godina trajati 🙂.
Malo neumesno.
Dvojica članova su rekli da se cene kreću od 4.5-9k i to sa PDV-om, nema potrebe za tolikim preuveličavanjem.
Od 4.5-5k smo došli kroz dve rečenice do 12-14k 😂😂😂

Hvala na odgovoru.
Gledam sada projekat i materijalizacija i kvalitet na baš visokom nivou kao i još neke stvari koje su mi zapale za oko, dobijanje ostave, dodatni zajednički prostori, zelenilo, sist kap po kap itd...
Odličan je projekat, meni je takodje jedan od najatraktivnijih, dosta novih detalja su uveli koje nisam video u drugim projektima.
Ovako gledano to do 2030 neće biti kompletno završeno.
Tako sam i mislio da su cene, samo je pitanje da li su ih sada i podigli.
Poštovani,

Hvala Vam na interesovanju za naš projekat „Marina Dorćol“. U sklopu ovog e-maila Vam saljemo uvodne informacije o projektu a Vi mozete da nam napisete za koju strukturu stanova ( 1BR,2BR,3BR, 4BR) ste potencijalno zainteresovani pa mozemo da Vam prosledimo dodatne informacije ili da organizujemo prezentaciju projekta.

Naš cilj je da našom arhitekturom i kvalitetom gradnje postignemo najviši mogući kvalitet života za buduće rezidente našeg jedinstvenog naselja.

Na našem vebsajtu možete dobiti puno informacija o našem projektu, ali bi želeli da Vam skrenemo pažnju na nekoliko detalja kako bi razumeli nivo kvaliteta i komfora koji možete očekivati u Marini Dorćol.

Naš kompleks će izdvajati:

Mala izgrađenost parcele - “Marina Dorćol” će biti najmanje izgrađena parcela u gradskom jezgru u poslednje vreme. Pažljivom arhitekturom na prostoru od čak 4,3 hektara, ovaj jedinstveni stambeni kompleks sačinjavaće 322 ugaona stana, 106 stanova sa privatnim baštama, i 121 dvostrano orijentisan stan.

Zelenilo svuda – ukupna površina zelenila prelazi 30,000 m2 uključujući parkove, privatne bašte, ozelenje postamente, terase i krovove.

Lokali sa pažljivo izabranim zakupcima – lokali u Marini Dorćol će se isključivo izdavati, a ne prodavati, što nam omogućava da pažljivo izaberemo miks zakupaca kao i da regulišemo njihovo poslovanje kako bi obezbedili maksimalni komfor za buduće rezidente.

Sopstveni property management - Planiramo da napravimo sopstvenu property management kompaniju kako bismo na pravi način brinuli i održavali kompleks i bili tu za kupce dugoročno

Izuzetan komfor života u našim stanovima smo osigurali tako što:

· Većina zgrada u “Marini Dorćol” će imati samo 2 do 4 stana po spratu

· Svaki stan se prodaje uz garažno mesto i ostavu

· Visina plafona u svim stanovima od 2,82m do 2,9m

· Svi stanovi imaju staklenu fasadu od poda do plafona

· Ugrađujemo Energetski efikasan i ekološki sistem grejanja i hlađenja preko najmodernijih geotermalnih toplotnih pumpi (zemlja-voda) koje su ekološki jedan od najčistijih izvora energije, a ujedno i najpovoljniji u eksploataciji za korisnika.

· Podno grejanje, bez vidljivih radijatora ili drugih grejača

· Hlađenje preko fan coil jedinice smeštene u spuštenom plafonu na ulazu

· Centralno zagrevanje tople vode – bez bojlera u kupatilima, već centralni u tehničkim prostorijama zgrade

· Ugradne sistemske prečišćivače vazduha koji će, korišćenjem najboljih HEPA filtera i filtera od aktivnog uglja, obezbediti čist vazduh od svih vrsta čestica najmanjih veličina, bakterijskih, alergijskih i slicno, a kroz aktivni ugalj oslobodiće prostor od neprijatnih mirisa.

· Izuzetna zvučna izolacija - planiramo da obezbedimo zvučnu izolaciju koja je znatno bolja od tržišnog standarda u Beogradu

· Prilagođavanje kupcu - naša želja je da kupcima pružimo mogućnost određenih izmena u stanu koje bismo mi odradili po zahtevu zahtevu kupca pre useljenja.

· Striktna pravila vlasnika – definisali smo striktna pravila vlasnika koja će biti dodatak kupoprodajnom ugovoru. Ideja nam je da izbegnemo neprimereno ponašanje unutar kompleksa I da praktično obeshrabrimo takvu vrstu kupaca da uopšte kupe stan u Marini Dorćol.

Okvirne cene koje možete da očekujete u našem projektu će se naći u rasponu od 4500 EUR/m2 do 8000 EUR/m2 uključujući PDV, dok će se standardna garažna mesta prodavati za 33,000 do 40,000 EUR uključujući PDV.

Razlike u ceni će se zasnivati na pogledu (blizina reci, orijentacija, i spratnost) dok će kvalitet izgradnje svuda biti isti i u skladu sa informacijama koje ste već dobili.

Zadržavamo pravo da navedene cene izmenimo pre početka rezervacija u skladu sa situacijom na tržištu i cenama građevinskog materijala, kao i u toku prodajnog procesa usled velikog interesovanja.

Na našem vebsajtu predstavljeni su preliminarni nacrti, tako da su do finalnog usvajanja projekta moguća njihova odstupanja. Doneli smo odluku da u prvoj fazi gradimo 7 zgrada koje se nalaze uz linijski park dok bi u drugoj fazi, koja bi pocela sa izgradnjom 9-12 meseci kasnije, krenuli sa talas zgradom i sa tri zgrade koje se nalaze pored talas zgrade i odmah uz reku. Rok useljenja za prvu fazu je prvi kvartal 2026-te godine. Ocekujemo da cemo poceti proces rezervacija za prvu fazu vec u septembru ove godine.

Budite slobodni da nam pošaljete email u kojem ćete navesti sve tipove stanova koji vas interesuju. U iscekivanju Vaseg odgovora

Srdacan pozdrav

Miodrag Gazibara
Sales & Marketing Director

SEBRE SERVICES DOO

Kneza Višeslava 88,
110 30 Beograd – Čukarica
www.sebre.rs

To prvih nekoliko stanova. Posle može lagano i za 10. Jer tako smo u mogućnosti. Iz razloga...
Sa obzirom da ona novogradnja preko puta kalemegdana ide oko 10-11 hiljada po m2, a da mi Marina Dorcol izgleda ipak bolje koncipirano a starogradnje u okolini su po 4-5 hiljada, ocekivao sam vise sa obzirom na tip gradnje (staklena fasada, toplotne pumpe, pored reke, fancoil i podno grejanje).

Naravno da je i dalje preskupo, ali kada treba poredis sta se dobija u odnosu na okolinu + neki trenutno aktuelni projekti skroz OK cena.

Sa obzirom da ona novogradnja preko puta kalemegdana ide oko 10-11 hiljada po m2, a da mi Marina Dorcol izgleda ipak bolje koncipirano a starogradnje u okolini su po 4-5 hiljada, ocekivao sam vise sa obzirom na tip gradnje (staklena fasada, toplotne pumpe, pored reke, fancoil i podno grejanje).

Naravno da je i dalje preskupo, ali kada treba poredis sta se dobija u odnosu na okolinu + neki trenutno aktuelni projekti skroz OK cena.
Ali lokacija Marine Dorcol je prilicno specificna, definitivno nije za svakoga i nije za poredjenje sa Kralja Petra, Pariska, Uzun Mirkova. Imas citavo naselje starogradnje blokovskog tipa na 100 metara od ovog projekta, tamo kvadrat ne ide za 4-5k eur.

Ali lokacija Marine Dorcol je prilicno specificna, definitivno nije za svakoga i nije za poredjenje sa Kralja Petra, Pariska, Uzun Mirkova. Imas citavo naselje starogradnje blokovskog tipa na 100 metara od ovog projekta, tamo kvadrat ne ide za 4-5k eur.
Da li bi ti gledao kao ok investiciju? Pošto nažalost ne mogu tamo da planiram život iako bih itekako voleo u takvom kompleksu da živim.
Po meni je najveći problem možda što će tek za nekoliko možda 5-6god biti komplet gotovo.

Marina Dorćol je najmanji problem. Takvim projektima se stvara slika o nekoj budućnosti (koliko dalekoj ostaje da se vidi) modernog, evropskog, živog grada koji se diči svojim rekama. To je neka vizija bogatih evropskih prestonica Evrope, i ko kupuje tu verovatno vidi neki potencijal u Bg-u.
Nama je problem što ti za neku krš starogradnju iz 70-ih recimo treba minimum 2.5k/m2, i što su jeftinije lokacije i dalje poprilično neugodne za život i slabo saobraćajno povezane. Sad rade i na tome da pokvare manje-više dobru povezanost Batajnice sa centrom izgleda...

Da li bi ti gledao kao ok investiciju? Pošto nažalost ne mogu tamo da planiram život iako bih itekako voleo u takvom kompleksu da živim.
Po meni je najveći problem možda što će tek za nekoliko možda 5-6god biti komplet gotovo.
Da, meni je zanimljiv taj potez tu, ali je jos uvek prilicno zapusten. Naravno, izgradnjom linijskog parka, Marine i ostalih sadrzaja, dobice na znacaju i ostvarice svoj pun potencijal. Lokacija jeste u centru, ali opet malo izolovana i na samoj obali. Opet, taj industrijski vajb sa starom termocentralom, silosima i nekadasnjim Zitomlinom (koji se sada pretvored u office prostor) cini zanimljivu celinu i u arhitektonskom i u ambijentalnom kontekstu, ali definitivno nije za svakoga (prosecnog kupca novogradnje) Nadam se samo da ce realizacija projekta biti odgovrajuca, odnosno da ce ovaj projekat biti neka vrsta anti-teze BNV.

Marina Dorćol je najmanji problem. Takvim projektima se stvara slika o nekoj budućnosti (koliko dalekoj ostaje da se vidi) modernog, evropskog, živog grada koji se diči svojim rekama. To je neka vizija bogatih evropskih prestonica Evrope, i ko kupuje tu verovatno vidi neki potencijal u Bg-u.
Nama je problem što ti za neku krš starogradnju iz 70-ih recimo treba minimum 2.5k/m2, i što su jeftinije lokacije i dalje poprilično neugodne za život i slabo saobraćajno povezane. Sad rade i na tome da pokvare manje-više dobru povezanost Batajnice sa centrom izgleda...
Ne ne. Mi ovde samo promovišemo najskuplje projekte. Deltu, Jugu, BNV, sad i Marinu. Ono što trenutno mogu da kupe 0,02% ljudi najbliži vlastima jer divno je tamo živeti a i ultra giga vrh je investicija 🙂.
Ostalo je bljak. Ko bi još živeo u Batajnici i razmatrao kupovinu tako nečega. Zato i ne pričamo o tome 🙂 hehe

Ne ne. Mi ovde samo promovišemo najskuplje projekte. Deltu, Jugu, BNV, sad i Marinu. Ono što trenutno mogu da kupe 0,02% ljudi najbliži vlastima jer divno je tamo živeti a i ultra giga vrh je investicija 🙂.
Ostalo je bljak. Ko bi još živeo u Batajnici i razmatrao kupovinu tako nečega. Zato i ne pričamo o tome 🙂 hehe
Kako ne pricamo, pa do malopre su se lomila koplja o Jerkovicu i da li vredi dati 2630 eur/m2 za renoviranu starogradnju.

Ne zezaj, ovo i jeste tema za cene nekretnina o kojoj se upravo i priča.
Ja bih prvi živeo van grada, čuo si za Popovicu pored NS-a 😉

Popovica je dobra ali su malo i tamo preterali 🙂. Malo nedostaje infrastruktura. Ti bi ovako nešto:
Svakako kada dodjemo do nivoa od preko 300-350k.....tu nijedna kupovina stana ma koja lokacija bila, ne može da zameni kuću.
Jedino penthouse na nekoj kuli ali to je već mnogo veća cifra. Opet u tom rangu imaš kuću u elitnim naseljima.
Priznajem, spomenuli smo neisplativi Jerković.
Nego što će biti sa Nis-om? Naši poslali pismo za odlaganje. Ameri ne odgovaraju. Rok ističe za 10 dana.... ponovo poskupelo gorivo. Ponovo inflacija....

Popovica je dobra ali su malo i tamo preterali 🙂. Malo nedostaje infrastruktura. Ti bi ovako nešto:
Svakako kada dodjemo do nivoa od preko 300-350k.....tu nijedna kupovina stana ma koja lokacija bila, ne može da zameni kuću.
Jedino penthouse na nekoj kuli ali to je već mnogo veća cifra. Opet u tom rangu imaš kuću u elitnim naseljima.
Priznajem, spomenuli smo neisplativi Jerković.
Nego što će biti sa Nis-om? Naši poslali pismo za odlaganje. Ameri ne odgovaraju. Rok ističe za 10 dana.... ponovo poskupelo gorivo. Ponovo inflacija....
11X puta više m2 nego gde trenutno živim 8god, ma da li si normalan, ne bih znao šta da radim 😂
Više od 150m2 u okviru kuće ne mogu ni da zamislim ako imam dvorište, a ni ne treba mi u narednim godinama.
Penthaus u zgradi oko 100m2 + terasu idealno ne treba mi više, pre bih i manje ali da je stvarno odlično.

Više ima smisla BNV nego Marina za investiciju.

Što se tiče ponude, deluje luksuzno, ali ne dopada mi se toliko centralizovanih sistema koje treba održavati na nivou zgrade.

Podno grejanje super kao i stakleni zidovi.

Minus su nekonvencionalni oblici prostorija u stanovima i u nekim strukturama čudni rasporedi.

Dole je super za život, živeo sam u socijalističkim zgradama na keju, po mom mišljenju možda u top tri lokacije za život u gradu. Ovaj kompleks će dići to na viši nivo, ali opet za ove cene, ja ne znam da li bih se ikada odlučio za život u stanu.

Bio mi je West 65 ili Blok 65 najbolji za investiciju, sada kada saznamo cenu bih rekao IMT, to jest Green Line projekat, to je za poslovni centar i novi novi Beograd kraj i dalje mi je to broj 1 kada bih morao odmah da se odlučim.
Posle toga sigurno BNV jer se u to naviše ulaže što se tiče strukture i to će biti na neki način centar grada u bliskoj budućnosti.
Marina Dorćol mi deluje kao prestiž na reci po meni u klasi sa Deltinim kompleksima to jest Jugoslavijom i sa Trumpom, samo što će to biti ozbiljan kompleks i zato mi je na neki način i bolje od pojedinačnih luksuznih zgrada.

Vrh