Šta je novo?

Cene nekretnina

Ovi su totalno odsečeni od stvarnosti i realne kupovne moći. Kaže:
upravo se u kategoriji stanova od 5.000 do 6.000 evra najviše može primetiti manjak projekata

Pa plaky. Ne znam kako će ti jadni ljudi da se snadju i gde će da žive. To što većina ne može da plati 3k za kvadrat, to je nebitno.

Zaista postaje neumesno zato sam i napisao. Koga briga za nekretnine od 6-10k po m2. Da li je 7 ili 20k isto je. To je namenjeno pojedincima koji su po statistici uzorak stanovništva na nivou statističke greške ili manje od toga.
Baš briga 99,9% stanovništva što je neko kupio tamo stan od milion+ evra. To i ovako znamo ko kupuje. Isti oni koji mogu da kupe fabriku za 100k ili dobiju milionske poslove sa tek osnovanom firmom.
Ali ove promocije su neadekvatne pogotovo u trenutnoj situaciji u zemlji. Ostavite to za Blic, B92 i slične plaćene tekstove.
Kontra efekat, samo se gomila bes ljudi.
Prodaće se tih 1000 stanova za 5 godina makar bila cena i 20k. Ne brinite. Samo nemojte više da zezate ovde ljude. Nekulturno je.
"Biće lepa lokacija za život stan od 65m2 koji košta 450k+50k garaža"......pa i vila na Dedinju je lepa lokacija za život 🙂. Sad što za jednu vilu na Dedinju imaš skoro kuću + stan u Washingtonu to dovoljno govori. Ili hotel u Grčkoj itd.
Ovde ljude zanima da li je moguće kupiti nešto od 1-3k evra po m2 pa bilo da je to kuća/stan, novogradnja/starogradnja.

Poslednja izmena:
Mi bukvalno gledamo šta će biti sa Nis-om i da li će gorivo biti 300+rsd za dva meseca pošto nema rešenja jer imamo neozbiljnu državu. Poslali su pismo gde mole za odlaganje sankcija 90 dana. Normalno da USA administracija nije ništa odgovorila a za 10 dana ističe rok. Porasla je opet cena goriva. A ovde pojedini kažu super, raste BDP 😂.
Vrtić državni gde mi ide sin u blokadi NBS nakon rekonstrukcije od milion+ evra. Skoro 2 godine se već ne isplaćuju jubilarne nagrade državnim činovnicima. Opštinari nemaju svi overene zdravstvene knjižice jer nema para. Ko se buni, ide na individualni razgovor. Skresani svi budzeti lokalnih samouprava zbog jednog državnog projekta a ovde diskutujemo kako je lepo živeti u stanu od 500+k koji ko zna kada će biti napravljen i kada će uopšte početi gradnja 🙂.
Pa zaje*ancija stvarno. I ja sam debil što pišem ovo uopšte i što gubim vreme ovde.
Radite šta hoćete.

Poslednja izmena:
Mi bukvalno gledamo šta će biti sa Nis-om i da li će gorivo biti 300+rsd za dva meseca pošto nema rešenja jer imamo neozbiljnu državu. Poslali su pismo gde mole za odlaganje sankcija 90 dana. Normalno da USA administracija nije ništa odgovorila a za 10 dana ističe rok. Porasla je opet cena goriva. A ovde pojedini kažu super, raste BDP 😂.
Vrtić državni gde mi ide sin u blokadi NBS nakon rekonstrukcije od milion+ evra. Skoro 2 godine se već ne isplaćuju jubilarne nagrade državnim činovnicima. Opštinari nemaju svi overene zdravstvene knjižice jer nema para. Ko se buni, ide na individualni razgovor. Skresani svi budzeti lokalnih samouprava zbog jednog državnog projekta a ovde diskutujemo kako je lepo živeti u stanu od 500+k koji ko zna kada će biti napravljen i kada će uopšte početi gradnja 🙂.
Pa zaje*ancija stvarno. I ja sam debil što pišem ovo uopšte i što gubim vreme ovde.
Radite šta hoćete.
Bože koja sirotinja uboga.

Zaista postaje neumesno zato sam i napisao. Koga briga za nekretnine od 6-10k po m2. Da li je 7 ili 20k isto je. To je namenjeno pojedincima koji su po statistici uzorak stanovništva na nivou statističke greške ili manje od toga.
Baš briga 99,9% stanovništva što je neko kupio tamo stan od milion+ evra. To i ovako znamo ko kupuje. Isti oni koji mogu da kupe fabriku za 100k ili dobiju milionske poslove sa tek osnovanom firmom.
Ali ove promocije su neadekvatne pogotovo u trenutnoj situaciji u zemlji. Ostavite to za Blic, B92 i slične plaćene tekstove.
Kontra efekat, samo se gomila bes ljudi.
Prodaće se tih 1000 stanova za 5 godina makar bila cena i 20k. Ne brinite. Samo nemojte više da zezate ovde ljude. Nekulturno je.
"Biće lepa lokacija za život stan od 65m2 koji košta 450k+50k garaža"......pa i vila na Dedinju je lepa lokacija za život 🙂. Sad što za jednu vilu na Dedinju imaš skoro kuću + stan u Washingtonu to dovoljno govori. Ili hotel u Grčkoj itd.
Ovde ljude zanima da li je moguće kupiti nešto od 1-3k evra po m2 pa bilo da je to kuća/stan, novogradnja/starogradnja.
Pa aktuelna je tema jer je projekat skoro (pre mesec dana?) dobio gradjevinsku dozvolu pa se diskutuje o njemu.
Ako bi diskutovali projekte koji su pristupacni prosecnim ljudima samo onda mozes da zatvoris pola tema na ovom forumu lagano ako ne i vise, jer BG sam po sebi nije pristupacan velikom procentu stanovnistva Srbije.

Naravno da je cena preskupa za 99% stanovnika i mislim da niko ovde ne govori da je pristupacno, ali po meni je bzvz da se gasi diskusija i napada samo jer nema se para za m2 tamo, jer po tom logikom ne treba pricati ni o putovanjima i hotelima od 5*, o skupim kolima da se ne bi neko uvredio.

Radite šta hoćete.
Ok, znači bilo bi celishodnije da na temi koja se odnosi na nekretnine i cene u Beogradu, diskutujemo o NIS-u, zahtevu za odlaganje sanckija, posledičnim efektima na cenu goriva...izvini, ali ovo nisu teme o kojima prosečan stanovnik ima ikakva saznanja, makar ja nemam. Možda je to tema za 0,02% populacije sa "insajderskim informacijama", ali čisto sumnjam da taj profil ljudi deli svoje izvore na javnom forumu.

Sa druge strane, govorimo o projektima koji nisu samo puki stambeni prostor, već utiču na urbano tkivo ovog grada. Znači ako nemam milion eur da kupim stan u Marini Dorcol, to me diskvalifikuje kao sagovornika u vezi o urbanističkog resenja projekta, resturaciji objekata od javnog značaja, izgradnji linijskog parka...?

Što se onda ne uhvatismo za povoljne novogradnje blizu expa koji ce promeniti urbano tkivo grada i proširiti stambeni prostor i infrastrukturu za stanovništvo nego za 3 kompleksa koji je nedostupan maltene svima ? Ima i delova Zemuna koji se razvijaju trenutno sa povoljnim projektima ali nešto ne vidim da to ikoga zanima.
Makar im nije bilo potrebno 18 godina za gradjevinsku dozvolu i eventualno skori početak gradnje od prve najave projekta. Postaje smešno iskreno. Rekao sam već. Radite šta hoćete. Ne mogu više da komentarišem superhik filozofiju ali ovo je bilo jače od mene.
Važnije od tog projekta je i open Balkan. Kada nas preplave sad jeftini proizvodi iz Albanije i Makedonije. Kako će to imati uticaja na zaposlene u Srbiji i na naše firme. Oni su daleko manje inflacije imali i sve je jeftinije. Od energenata, namirnica pa i zarada. Ali to niko ne piše naravno. A kako se informišem....pa iz vesti i državnih podataka. To svako može da pročita i poveže 2+2.

Što se onda ne uhvatismo za povoljne novogradnje blizu expa koji ce promeniti urbano tkivo grada i proširiti stambeni prostor i infrastrukturu za stanovništvo nego za 3 kompleksa koji je nedostupan maltene svima ?
Mislim da su svi ljudi jos uvek super skepticni oko EXPOa i sta ce biti sa njim, posebno sa obzirom na politicku atmosferu trenutno.

Ima i delova Zemuna koji se razvijaju trenutno sa povoljnim projektima ali nešto ne vidim da to ikoga zanima.
Pa podeli onda da diskutujemo o njima? Ne izlaze ti projekti u vestima pa da pokupimo svi bas te informacije.

Važnije od tog projekta je i open Balkan. Kada nas preplave sad jeftini proizvodi iz Albanije i Makedonije. Kako će to imati uticaja na zaposlene u Srbiji i na naše firme. Oni su daleko manje inflacije imali i sve je jeftinije. Od energenata, namirnica pa i zarada. Ali to niko ne piše naravno. A kako se informišem....pa iz vesti i državnih podataka. To svako može da pročita i poveže 2+2.
Pa Sale ja mislim da mi uvek diskutujemo ovde koja god se tema pokrene od cevapa do EURIBOR-a, slobodno mozes da predstavis drugu temu ako ti se trenutna ne svidja.
Ja ne znam za druge ali ja bacim pogled na N1 / ekapiju / beobuild i reddit za moje informisanje, ne idem po drzavnim podacima kao ni 99% ljudi u Srbiji sto ne citaju te stvari.

Što se onda ne uhvatismo za povoljne novogradnje blizu expa koji ce promeniti urbano tkivo grada i proširiti stambeni prostor i infrastrukturu za stanovništvo nego za 3 kompleksa koji je nedostupan maltene svima ? Ima i delova Zemuna koji se razvijaju trenutno sa povoljnim projektima ali nešto ne vidim da to ikoga zanima.
Makar im nije bilo potrebno 18 godina za gradjevinsku dozvolu i eventualno skori početak gradnje od prve najave projekta. Postaje smešno iskreno. Rekao sam već. Radite šta hoćete. Ne mogu više da komentarišem superhik filozofiju ali ovo je bilo jače od mene.
Imas i ceo skup foruma 'Projekti' pa u okviru njega 'Projekti u Izgradnji'.

Imas cak i deo 'Relax teme' gde imas nekoliko politickih tema ako ti se o tome prica.

Vecina nas je aktivna svuda tamo pa nemamo potrebu da se i ovde ponavljamo.

Mislim da su svi ljudi jos uvek super skepticni oko EXPOa i sta ce biti sa njim, posebno sa obzirom na politicku atmosferu trenutno.
Mislim da ako se ova neizvesnost nastavi da će to najviše da utiče na ove lux projekte, jer postojeća ekipa neće da kupuje dok ne zna šta će da se desi. Novi tek čekaju. A ni mi iz inostranstva ne žurimo sada. To ne važi za tržište običnih nekretnina koje ljudi kupuju za svoj život nezavisno od političke situacije.
Ako se ovo nastavi do leta, mislim da će doći do većeg zatišja na tržištu nekretnina u delu 4k+ eura po kvm.

Da se uhvatimo za urbanističke planove razvoja urbanog tkiva među njivama donjeg Srema i projekte koji su organizovani oko događaja čiji je primarni cilj isisavanje novca iz budžeta? zanimljivo stanovište, ali ne hvala. Osim ako nisi SNS bot, novogradnje oko Expa ne treba uzimati ni u kakvo razmatranje. Sa druge strane opet ne pratiš na času, za Zemun smo dobijali razne infomracije sa terena kao na primer ovu. Ako imaš 3k eur/m2 Zemun ti je super rešenje, ali Gornji grad. Za centar Zemuna dodaj još 40-50%.
Zemun Gornji Grad je na laganih 2600+pdv novogradnja. Nema sile da ne izadje na 3k za godinu i po dana bukvalno.

Da se uhvatimo za urbanističke planove razvoja urbanog tkiva među njivama donjeg Srema i projekte koji su organizovani oko događaja čiji je primarni cilj isisavanje novca iz budžeta? zanimljivo stanovište, ali ne hvala. Osim ako nisi SNS bot, novogradnje oko Expa ne treba uzimati ni u kakvo razmatranje. Sa druge strane opet ne pratiš na času, za Zemun smo dobijali razne infomracije sa terena kao na primer ovu. Ako imaš 3k eur/m2 Zemun ti je super rešenje, ali Gornji grad. Za centar Zemuna dodaj još 40-50%.
Nije bas 40-50%, pa nije 5k centar Zemuna.

Meni je Marina Dorćol mesto broj jedan gde bih kupio nekretninu u Srbiji trenutno. Sad što nemam para je druga stvar, ali volim da čujem vesti o projektu.

Imas cak i deo 'Relax teme' gde imas nekoliko politickih tema ako ti se o tome prica.
To mi je najveća fora, otvoriš relax teme, a tamo seva: te revolucija, te visoka svetska politika, te Putin, te Tramp, te četnici, te komunisti 😀

Vrh