Šta je novo?

Cene nekretnina

Pretpostavljam, ne mogu da tvrdim to je istina. Mislim da je prilično slično kao na renderima, ako nije onda je stvarno APP neverovatna cena i otišao bih na pivo da se smirim što sam potrošio vreme i da vidim stan , umesto da tražim pre toga prave slike stana od agencije.

Potrosio bi vreme dok dodjes do Lesca, to je sigurno ;) Al pusti vreme, bitno je zdravlje, ako ne nosis masku, dobio bi dozivotnog saputnika u vidu topljene gume u plucima, jer Romi iz obliznjeg naselja pale pneumatike, da tako kazem. Al s vedrije strane, groblje Lesce je tu blizu, blize nego KBC Zvezdara, tako da nema frke...

Potrosio bi vreme dok dodjes do Lesca, to je sigurno ;) Al pusti vreme, bitno je zdravlje, ako ne nosis masku, dobio bi dozivotnog saputnika u vidu topljene gume u plucima, jer Romi iz obliznjeg naselja pale pneumatike, da tako kazem. Al s vedrije strane, groblje Lesce je tu blizu, blize nego KBC Zvezdara, tako da nema frke...
Gume se pale svuda. Nema bezbedne tačke. Možda Krunska, ali ni za nju nisam siguran.

Istina, al neka mesta su crne tacke. Sharovao je popbege slike, cini mi se... Kulja ko iz fabrike

Nisam znao to, to jest nisam istražio, u Višnjičkoj ulici sam živeo malo više od pola godine, pre nekoliko godina, zbog terenskog rada i par projekata(gradilišta) i nije mi to bio problem.
Ali eto vi kao stanovnici Beograda ste upućeni u te lokalne stvari(mikrolokaciju) to jest nedostatke koje itekako utiču na cenu nekretnine.
Zamisli nekog ko kupuje investiciono i ne zna ni približno sve detalje, nego kupuje zbog rendera, same zgrade itd...
Ne kažem da oni ne istraže pre kupovine(nadju se i takvi sigurno) ali svakako je u velikoj prednosti neko ko živi u samom gradu do neke mere.
Zašto kažem do neke mere, jer lako to može da predje u detaljisanje i da ti na kraju ništa ne odgovara.
Kolega, koji je veliki stručnjak kao inženjer bukvalno svuda nadje zamerke jer je u komisiji za tehnički prijem objekta i zbog toga je jednim delom i dan danas podstanar.

Nisam znao to, to jest nisam istražio, u Višnjičkoj ulici sam živeo malo više od pola godine, pre nekoliko godina, zbog terenskog rada i par projekata(gradilišta) i nije mi to bio problem.
Ali eto vi kao stanovnici Beograda ste upućeni u te lokalne stvari(mikrolokaciju) to jest nedostatke koje itekako utiču na cenu nekretnine.
Zamisli nekog ko kupuje investiciono i ne zna ni približno sve detalje, nego kupuje zbog rendera, same zgrade itd...
Ne kažem da oni ne istraže pre kupovine(nadju se i takvi sigurno) ali svakako je u velikoj prednosti neko ko živi u samom gradu do neke mere.
Zašto kažem do neke mere, jer lako to može da predje u detaljisanje i da ti na kraju ništa ne odgovara.
Kolega, koji je veliki stručnjak kao inženjer bukvalno svuda nadje zamerke jer je u komisiji za tehnički prijem objekta i zbog toga je jednim delom i dan danas podstanar.
Evo ti primer- Big Residencies u Višnjickoj ulici, moderne zgrade, park za decu unutar naselja, shopping mall ispred, neko bi rekao pristojno čak i luksuzno naselje. 300 metara dalje tom istom ulicom predeo koji podseća na pojas Gaze.

1739382403444.png

Gledao sam bas sad sa devojkom malo cene i ponudu stanova, u ideji ako bi skupili sledece godine ucesce za nju (za manji stan od 100 do 150 hiljada npr) i mogu reci da su cene jos vise otisle u k*****.

Oboje smo konstatovali da sam zapravo super prosao kupovinom stana jer sad je ponuda mnogo gora nego sto je pamtim pre godinu dana.

Gledam ja rekreativno, katastrofa je ponuda, a i cene.

Čudi me kad ljudi kažu da je ponuda ok, iskreno nemam osećaj da jeste, ima nekih skupih projekata naravno ali za smrtnike baš malo šta.

Pogledam i ja usput, iako sad ne bi kupio verovatno ni da naiđe neka baš dobra ponuda.
Starogradnja opasne kršine. Ponuda očaj živi. Cene još jače.

Ne verujem da će odjednom otpustiti 13.000 zaposlenih u Nis-u i Petrohemiji. A kada bi se to desilo, bukvalno bi povuklo sve sa sobom, to bi bio veoma brz kraj svega.

Vrh