Šta je novo?

Cene nekretnina

Novogradnju moraš čekati da se izgradi zato mora postojati razlika u ceni ako se kupuje već nov i useljiv stan na istoj lokaciji/mikrolakaciji, da preskočim nivo sredjenosti stana pošto je to veoma upitno za pojedinca.
Neko će biti oduševljen jer ne mora da oprema i sredjuje stan dok se drugom ne svidja enterijer i hoće sam to da sredjuje i to ne vrednuje koliko prodavac vrednuje.
Neka minimalna realna razlika je koliko će vremena proći do useljenja.
2god = 24 meseca kirije + što postoji uvek ono što kažemo za novogradnju da si kupio mačku u dzaku + plus to za opremanje stana(ako je opremljen).
Prednost kod kupovine prvog stana po meni ide za novogradnju jer se dobija povrat PDV-a i još neke subvencije ako uspeju da se dobiju.

Evo koliko kosta novogradnja u ovom kraju, max 2k e/m2, pa vi sad procenite koliko su realne cene od 3k ili 4k.
Znaci neko je stavio APP cenu od 3k e/m2 za stan koji vredi max 2k e/m2, a onda je neko sa malo bolje sredjenim stanom rekao: "Ako on trazi 3k e/2m, mogu i ja skoro 4k e/m2".
To je ta logika.

Pogledajte prilog 228989
Kako max 2k, kada se ovde na na slici vidi da se prodaju i za 2.3-2.4k?

Ja znam da neke zgrade nisu dobre, zavisi od faze. Imam prijatelje u naselju, ovi u prvim fazama kukaju, ovi u premiumu su zadovoljni. Meni deluje naoko korektno za te pare po kojima su kupovali (1200-1400 EUR).

Lično mi je mnogo veći problem jezivo projektovanje naselja, nema nikakve privatnosti, gledaju jedni drugima u dnevne sobe, s terase iznad na terasu ispod možeš da uskočiš itd. I skoro sav prostor oko zgrada je namenjen kolima i parkingu.

Obećavaju im neko igralište koje će da dobiju jednog lepog dana, čemerna situacija, vidi se iz satelita kakva je to zapravo spavaonica na brdu.
Jeste bedak i hvala za info, znači itekako. Jedan rođak mi je govorio da tamo valja kupiti stan. Biće malo dalje unutrašnji magistralni prsten pa će se brzo stizati do autoputa kod Laste itd

Hteo sam da kazem da je prosek oko 2k. U svakom slucaju i ovih 2.3k-2.4k je daleko manje od 3k, pa i 3.6k
Vidi ja cu ti reci da prosek nije 2k nego je bas tih 2.3 do 2.4.
Moras uzeti u obzir i da je tu u statistiku ušla i tona neuknjizen (kojih ima najvise) zatim sutereni, potkrovlja, prizemlja.
Dakle ok stan kosta kao sto sam pisao 2.2k do 3k (zavisno koliko je star, opremljen itd. čak i u tim krajevima)

Meni je to prvom van ikakve pameti, iskreno najvise sad razmišljam zbog cele ove situacije koliko mi i treba stan u ovoj zemlji.
Jeste bedak i hvala za info, znači itekako. Jedan rođak mi je govorio da tamo valja kupiti stan. Biće malo dalje unutrašnji magistralni prsten pa će se brzo stizati do autoputa kod Laste itd
Kao sto je napisao te dole premijum su kao boljeg kvaliteta,mada pricao sam i sa likom koji je radio na njima, kaze da su dosta fusharili i na premijum zgradama (sad koliko je verovati random majstorima, jer manje vise svaki priča svoju priču) Koliko sam skapirao niskogradnja je odradjena solidno a ostalo fushare. Taj kraj je dosta bio zaboravljen a realno je najbliže prigradsko naselje centru i sad sa proširenom Višnjičkom se dosta brzo stiže u centar. Pogled je top iz P1 i P2 ove ostale faze su jezive i bas se gleda jedan drugom kroz prozor.

Sve u svemu ok kraj za razmotriti al ne po ovim cenama i ne bas tu u Saniviliu.

Biće interesantno pratiti razvoj situacije i kako.ce to uticati na cene renti u BG?

Biće interesantno pratiti razvoj situacije i kako.ce to uticati na cene renti u BG?

Raseliše, pobiše, isprazniše zemlju i podeliše resurse na pola. Good deal. Jadan narod. 500 milijardi danas= ko zna koliko desetina triliona u budućnosti. Mada tu nisu bitne više pare, nego uticaj na globalno tržište.
Mnogo ljudi prelazi na kupovinu bilo čega van BG i NS već neko vreme. Na unutrašnjost. Ljudima u unutrašnjosti još nije došlo do glave i još uvek misle da se može kupiti stan u Beogradu za 1.8-1.9k. U skladu sa tim i formiraju cene. Neće ni to još dugo biti jeftino. Dolazi do prelivanja kapitala. Tu će biti najveći porasti sada u %.
U principu bilo koje mesto (ma koliko bilo malo i ma koliko bila loša demografija ako ima jaku dijasporu) gde je cena novogradnje 1000-1200e je ok kupovina. To vam je kvalitet kao sunnyville inače a neretko i bolji.
Lakše će nešto skočiti sa 1000 na 1300 tj 30% nego što će sunnyville i slično 30% jer su tu već profiti u rangu bezobrazluka.. Ako bude neka tuga, recesija najviše što može pasti je 100-150e. Eto vam ideja da zaštitite novce ako vas je strah da ne propadnu a da ne morate da uzimate bolesne kredite.

Jbg sad ti obuhvati i Visnjicu. Kao kad bi rekao da su ludi ovi sto kupuju u tipa Jurija Gagarina za 4k kad ima na ledinama za 1200.
Ajde što je obuhvatio Višnjicu nego i Slance, a sve sa namerom da dokaže kako je maksimalna, pardon prosečna cena 2000 eur po m2. u medjuvremenu, najgori stanovi u Sunnyville-u ne idu ispod 2,2k a nešto iole bolje od 2,5k na gore. Neverovatno kakve očigledne trikove ljudi forsiraju nebi li sebe ubedili u neku paralaelnu realnost u koju veruju.

Evo koliko kosta novogradnja u ovom kraju, max 2k e/m2, pa vi sad procenite koliko su realne cene od 3k ili 4k.
Znaci neko je stavio APP cenu od 3k e/m2 za stan koji vredi max 2k e/m2, a onda je neko sa malo bolje sredjenim stanom rekao: "Ako on trazi 3k e/2m, mogu i ja skoro 4k e/m2".
To je ta logika.

Pogledajte prilog 228989
Hteo sam da kazem da je prosek oko 2k. U svakom slucaju i ovih 2.3k-2.4k je daleko manje od 3k, pa i 3.6k
Napises dva puta max i onda 'samo sam hteo da pokazem da je to prosek' a onda cak nije ni prosek. Svaka cast.

Vrh