Šta znam, troškovi od 10k mesečno su i za London za život na visokoj nozi. Ako čovek zaradjuje 12k a nema uštedjevinu, sam je kriv. Lepo si napisao da su u Evropi socijalni programi dosta jaki, ne znam kakva je situacija na ostrvu doduše. Cene svega u Briselu (osim stanarine) su slične kao u Londonu. Poslova ima dosta, pa ako imaš znanje, u slučaju otkaza dobiješ dve plate unapred i tražiš sledeći posao. Sigurnost posla je manja nego kod nas, otkazi su normalna stvar.
Opet, mišljenja sam da čovek u Briselu sa 5K živi bolje nego sa 5K u Beogradu. Zvuči kontra inutitivno, ali rezonovanje mi je sledeće: stanarine nisu toliko više, cene hrane su tu negde (nešto je skuplje, nešto jeftinije, ukupno blago više cene u Briselu). Usluge su dosta skuplje.
Ali, ponuda hrane je mnogo bogatija, dišeš čist vazduh, priroda iako ružnija od naše je mnogo sredjenija i čistija, živorna sredina nezagadjena. Imaš više mogućnosti za bavljenje sportom, putovanja su jeftinija nego iz BGa, Evropu obilaziš usput, a daleke destinacije su pristupačnije i letovi su direktni. Klima je lošija, ali i to je diskitabilno, jer meni recimo uopšte ne odgovaraju naša leta više, gde se preko celog dana krijem od sunca u stanu.
Tako da zavisi šta je kome bitno, pa mu je i život bolji ovde ili onde.