Proporcionalno 4 puta više.Само ка'ем:
U HRVATSKOJ je prošle godine prodano 63.806 novih putničkih vozila, što je za 7.109 ili 12.5 posto više nego 2023.
u top 500 firmi u CEE ima 15 iz Srbije (javna preduzeca, NIS...) 15 iz HR i 12 iz SLO....druge komsije da ne spominjemo...Dosta je turizam i rent-a-car.
Pa naravno. Ljudi videli da je kupovina nekretnina po ovim cenama nemoguća, pa rešili da se počaste.У СРБИЈИ ПОСТИГНУТ РЕКОРД ПО КУПОВИНИ НОВИХ АУТОМОБИЛА
Током 2024. године у Србији су продата 27.862 нова аутомобила чиме је постигнут најбољи продајни резултат у претходних пет година, рекао је данас генерални секретар Српске асоцијације увозника возила и делова Борис Ћоровић.
Он је, током конференције коју је одржала та Асоцијација, истакао да је број продатих аутомобила у 2024. надмашио број из последње године пре корона вируса.
"У процентима се види да је у односу на 2023. остварен раст од 10 одсто. Када гледамо ове податке на нивоу ЕУ, тамо је остварен раст од 0,4 одсто што показује да смо расли брже од ЕУ у том сегменту. Када број продатих нових аутомобила упоредимо са земљама региона које су чланице ЕУ видећемо да смо најсличнији са Бугарском", рекао је Ћоровић...........................
Ћоровић је рекао да је у 2024. години продато 6.168 лаких комерцијалних возила што је раст од 18 одсто у односу на претходну годину.
Како је додао, током 2024. године је 135.000 половних аутомобила увезено у Србију, што је за око 3.000 више у односу на 2023. годину.
![]()
У СРÐÐÐÐ ÐÐСТÐÐÐУТ Ð ÐÐÐÐ Ð ÐÐ ÐУÐÐÐÐÐÐ ÐÐÐÐÐ¥ ÐУТÐÐÐÐÐÐÐ Ðво колико Ñе пÑодаÑо и коÑи бÑендови ÑÑ Ñ Ð¿Ð¸ÑаÑÑ
ÐÐÐÐÐ ÐÐ: Током 2024. године Ñ Ð¡ÑбиÑи ÑÑ Ð¿ÑодаÑа 27.862 нова аÑÑомобила Ñиме Ñе поÑÑигнÑÑ Ð½Ð°ÑбоÑи пÑодаÑни ÑезÑлÑÐ°Ñ Ñ Ð¿ÑеÑÑÐ¾Ð´Ð½Ð¸Ñ Ð¿ÐµÑ Ð³Ð¾Ð´Ð¸Ð½Ð°, Ñекао Ñе Ð´Ð°Ð½Ð°Ñ Ð³ÐµÐ½ÐµÑални ÑекÑеÑÐ°Ñ Ð¡ÑпÑке аÑоÑиÑаÑиÑе...www.dnevnik.rs
Ne ovo stoji sto znaci kod nas je tek ogroman potencijal za rast! Poslednji smo krenuli ali ok stizmeo!u top 500 firmi u CEE ima 15 iz Srbije (javna preduzeca, NIS...) 15 iz HR i 12 iz SLO....druge komsije da ne spominjemo...
Prodaja skočila 10 % a ti pišeš nekolicina ljudi?Jeste, a ko kod nas kupuje nove automobile? Dok je na zapadu to srednja klasa, kod nas se ti ljudi smatraju visom klasom. Uz sva ova poskupljenja, da ne kazem kradju, u poslednjih par godina, nekolicina ljudi se obogatila pa resili da se pocaste.
Ne gledam na ovo kao na dobru ili losu vest, samo sam probao da interpretiram odakle rast prodaje. Inace, 26k ljudi je 0.4% Srbije. U Nemackoj je 2024. prodato 2.8 mil automobila, ili 3.3% njihove populacije. Hocu da kazem da nismo uporedivi sa zapadnom Evropom, jer drugi sloj ljudi kupuje automobile kod nas.Prodaja skočila 10 % a ti pišeš nekolicina ljudi?
Pa jel ovo pozitivna vest za tebe ili je i ovo negativno?
Kad raste prodaja ne valja, kad pada prodaja ne valja?
Ako oktobar nije još završen, a već ima skoro 1500 prodanih stanova, onda je oktobar baš razbio s prodajom. Nije ni čudo što Braće Jerkovića naselje ima te cene.cenestanova.com je updateovan.
Hoces da kazes, kada udaris u dno, mozes samo da ides na goreNe ovo stoji sto znaci kod nas je tek ogroman potencijal za rast! Poslednji smo krenuli ali ok stizmeo!
gde smo krenuli vradovicu, ti si i dalje u Honolulu i palamudis, ja sam i dalje u slicnom mulju , ako ne i gorem sto se tice uredjenja drustva kao i 1995...ko je krenuo i gde...ima doduse ova ekipica u Trstu, oni su sigurno krenuli, ne znam ko je jos krenuo...Ne ovo stoji sto znaci kod nas je tek ogroman potencijal za rast! Poslednji smo krenuli ali ok stizmeo!
A i stariji smo....gde smo krenuli vradovicu, ti si i dalje u Honolulu i palamudis, ja sam i dalje u slicnom mulju , ako ne i gorem sto se tice uredjenja drustva kao i 1995...ko je krenuo i gde...ima doduse ova ekipica u Trstu, oni su sigurno krenuli, ne znam ko je jos krenuo...
Bitan je kontekst, jer bi neko pomislio da 10% vise stanovnistva moze da priusti nov auto i da je dobra vest za narod, a ja bas mislim da jos manji procenat stanovnistva moze da priusti nov auto i da ljudi koji su do sad mogli da kupe nov auto cesce menjaju auto, jer je strasno kolike su klasne razlike u ovoj drzavi. Clanak krece kako EU ima rast 0.4% i da smo "bolji od njih". Ocigledno da clanak ima agendu, pa sam skrenio paznju. Ne znam kako vas sve kolektivno nije sramota da pisete kako je ovde sjajno kad i ovo malo statistike sto imamo govori suprotno. Ekonomski sistem u ovoj drzavi je bolestan, ali nekako prezivljava jako dugo. Ili se pravite da niste svesni ili toliko zivite u svojim balonima da stvarno niste svesni sta se desava i kako ljudi zive. A mozda ste i trolovi i ja se pecam.Covek samo okaci da je oboren rekord u broju prodatih novih automobila i polomise se odma da objasne kako je to zapravo losa ili beznacajna vest. Nemoj slucajno da je neko pomislio da se ne valja u cemeru i crnilu. Blago nama s takvima mentalitetom.
A ja mislim da ta tvoja pretpostavka nije podrzana nicim sem tvojim uverenjem. Ne dajes nikakav nov kontekst, samo projektujes.Bitan je kontekst, jer bi neko pomislio da 10% vise stanovnistva moze da priusti nov auto i da je dobra vest za narod, a ja bas mislim da jos manji procenat stanovnistva moze da priusti nov auto i da ljudi koji su do sad mogli da kupe nov auto cesce menjaju auto, jer je strasno kolike su klasne razlike u ovoj drzavi. Clanak krece kako EU ima rast 0.4% i da smo "bolji od njih". Ocigledno da clanak ima agendu, pa sam skrenio paznju. Ne znam kako vas sve kolektivno nije sramota da pisete kako je ovde sjajno kad i ovo malo statistike sto imamo govori suprotno. Ekonomski sistem u ovoj drzavi je bolestan, ali nekako prezivljava jako dugo. Ili se pravite da niste svesni ili toliko zivite u svojim balonima da stvarno niste svesni sta se desava i kako ljudi zive. A mozda ste i trolovi i ja se pecam.
Sad kad su digli i infostan i struju, sve vise se molim za zdravlje automobila da ne moram da ga menjamNormalno da je porasla prodaja novih automobila s obzirom na cenu i stanje polovnjaka. Ja sam se odlucio isto za kupovinu novog auta nakon 6 meseci potrage za autom starim 2-3 godine. Sve sto sam naisao je ili lupano, ili sa nekom suludom kilometrazom, a za par hiljada evra vise mogu da izvezem nov auto iz salona i budem miran narednih x godina.
inače ovo me baš interesuje, pošto smo znali da će s početkom godine skočiti groblje, parking i struja ali se nigde nije pominjao infostan, pa mi je zaista fascinantno kako to odjednom i bez ikakve informacije dižeš cenu nečemu za 20% (u proseku 1500 din)Sad kad su digli i infostan i struju
Umesto trazenja polovnjaka u Srb uvezes jahreswagen (godisnjak) za iste novce iz Nemacke i nema brige.Normalno da je porasla prodaja novih automobila s obzirom na cenu i stanje polovnjaka. Ja sam se odlucio isto za kupovinu novog auta nakon 6 meseci potrage za autom starim 2-3 godine. Sve sto sam naisao je ili lupano, ili sa nekom suludom kilometrazom, a za par hiljada evra vise mogu da izvezem nov auto iz salona i budem miran narednih x godina.
I akcize su porasleinače ovo me baš interesuje, pošto smo znali da će s početkom godine skočiti groblje, parking i struja ali se nigde nije pominjao infostan, pa mi je zaista fascinantno kako to odjednom i bez ikakve informacije dižeš cenu nečemu za 20% (u proseku 1500 din)