Šta je novo?

Cene nekretnina

Само ка'ем:

U HRVATSKOJ je prošle godine prodano 63.806 novih putničkih vozila, što je za 7.109 ili 12.5 posto više nego 2023.

Dosta je turizam i rent-a-car.
u top 500 firmi u CEE ima 15 iz Srbije (javna preduzeca, NIS...) 15 iz HR i 12 iz SLO....druge komsije da ne spominjemo...
1738915501497.png

У СРБИЈИ ПОСТИГНУТ РЕКОРД ПО КУПОВИНИ НОВИХ АУТОМОБИЛА​

Током 2024. године у Србији су продата 27.862 нова аутомобила чиме је постигнут најбољи продајни резултат у претходних пет година, рекао је данас генерални секретар Српске асоцијације увозника возила и делова Борис Ћоровић.

Он је, током конференције коју је одржала та Асоцијација, истакао да је број продатих аутомобила у 2024. надмашио број из последње године пре корона вируса.
"У процентима се види да је у односу на 2023. остварен раст од 10 одсто. Када гледамо ове податке на нивоу ЕУ, тамо је остварен раст од 0,4 одсто што показује да смо расли брже од ЕУ у том сегменту. Када број продатих нових аутомобила упоредимо са земљама региона које су чланице ЕУ видећемо да смо најсличнији са Бугарском", рекао је Ћоровић...........................

Ћоровић је рекао да је у 2024. години продато 6.168 лаких комерцијалних возила што је раст од 18 одсто у односу на претходну годину.

Како је додао, током 2024. године је 135.000 половних аутомобила увезено у Србију, што је за око 3.000 више у односу на 2023. годину.

Pa naravno. Ljudi videli da je kupovina nekretnina po ovim cenama nemoguća, pa rešili da se počaste.

Jeste, a ko kod nas kupuje nove automobile? Dok je na zapadu to srednja klasa, kod nas se ti ljudi smatraju visom klasom. Uz sva ova poskupljenja, da ne kazem kradju, u poslednjih par godina, nekolicina ljudi se obogatila pa resili da se pocaste.
Prodaja skočila 10 % a ti pišeš nekolicina ljudi?
Pa jel ovo pozitivna vest za tebe ili je i ovo negativno?
Kad raste prodaja ne valja, kad pada prodaja ne valja?

Prodaja skočila 10 % a ti pišeš nekolicina ljudi?
Pa jel ovo pozitivna vest za tebe ili je i ovo negativno?
Kad raste prodaja ne valja, kad pada prodaja ne valja?
Ne gledam na ovo kao na dobru ili losu vest, samo sam probao da interpretiram odakle rast prodaje. Inace, 26k ljudi je 0.4% Srbije. U Nemackoj je 2024. prodato 2.8 mil automobila, ili 3.3% njihove populacije. Hocu da kazem da nismo uporedivi sa zapadnom Evropom, jer drugi sloj ljudi kupuje automobile kod nas.

Ne ovo stoji sto znaci kod nas je tek ogroman potencijal za rast! Poslednji smo krenuli ali ok stizmeo!
Hoces da kazes, kada udaris u dno, mozes samo da ides na gore :D proporcionalno broju stanovinka, nama je i najmanji, pa onda Hrvati. Kako ide onaj linearni grafik rasta Srbije, jesmo li uzletetli ko raketa? Ne gledam pink, pa nisam u toku...

Jeste da možda za većinu prisutnih ovde ovo nije interesantno, ali možda znate neke ljude/poznanike/prijetelje kojima će ova vest biti značajna i koji tako mogu da dođu do kuće na selu (BEZ stranke već preko konkursa).

Raspisan konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom​

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu od 750.000.000,00 dinara, namenjenih kupovini seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije. Кonkurs je otvoren za punoletne državljane, ispod 45 godina, koji se mogu prijaviti kao pojedinci, samohrani roditelji, bračni parovi ili vanbračni partneri.

Bespovratna sredstva su namenjena za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koja se nalazi izvan gradskih, opštinskih sedišta i prigradskih naselja, tj. u svim naseljenim mestima Republike Srbije. Podnosioci prijava samostalno pronalaze odgovarajuću nekretninu i obraćaju se lokalnoj samoupravi na čijoj se teritoriji se nalazi kuća. Maksimalni iznos dodeljenih sredstava iznosi 1.200.000,00 dinara.

Zahvaljujući ovom konkursu, na teritoriji opštine Apatin dosada je dodeljeno 78 kuća.

Program i obrazac prijave mogu se preuzeti elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za brigu o selu, a za sva pitanja u vezi sa tekstom javnog konkursa, zainteresovani se mogu obratiti na mejl adrese: mirjana.vesic@mbs.gov.rs, milos.petrovic@mbs.gov.rs, ivana.lijeskic@mbs.gov.rs, ili putem telefona, na brojeve: 011 311 7633, 011 311 2016 i 011 267 3024.

Ne ovo stoji sto znaci kod nas je tek ogroman potencijal za rast! Poslednji smo krenuli ali ok stizmeo!
gde smo krenuli vradovicu, ti si i dalje u Honolulu i palamudis, ja sam i dalje u slicnom mulju , ako ne i gorem sto se tice uredjenja drustva kao i 1995...ko je krenuo i gde...ima doduse ova ekipica u Trstu, oni su sigurno krenuli, ne znam ko je jos krenuo...

To je taj dijaspora patriotizam, najjači smo, pozdrav iz Munchena

Dođeš u Beograd, 5km od centra džungla

gde smo krenuli vradovicu, ti si i dalje u Honolulu i palamudis, ja sam i dalje u slicnom mulju , ako ne i gorem sto se tice uredjenja drustva kao i 1995...ko je krenuo i gde...ima doduse ova ekipica u Trstu, oni su sigurno krenuli, ne znam ko je jos krenuo...
A i stariji smo....

Covek samo okaci da je oboren rekord u broju prodatih novih automobila i polomise se odma da objasne kako je to zapravo losa ili beznacajna vest. Nemoj slucajno da je neko pomislio da se ne valja u cemeru i crnilu. Blago nama s takvima mentalitetom.

Vrh