Šta je novo?

Cene nekretnina

Cao drugari imam pitanje za investitore - kako ide renta i jel uspevaju da iznajmljuju po cenama koje su mislili?
5234 oglasa ima za rentu sto je ja mislim apsolutni rekord u zadnje vreme, oko Nove godine je bilo drastično manje (oko 700 ako se dobro secam) - jer neko prati to uopšte?
U odnosu na ovaj period prosle godine čak 1500 oglasa više.
Ja sam nedavno verbalno dogovorio najam jednog(relativno fino sredjenog) stana od 36m2, sa odvojenom sobom za spavanje, u samom centru Beograda, pocetak Skadarlije - 650eur, oglasen je bio na 750eur.

Poslednja izmena:
Dijaspora se ozbiljno naoštrila na masovan povratak kad ovaj padne sa vlasti. Bukvalno ga 1) skidamo, 2) sudimo i nekretnine to the moon 🌝 🚀

Kaže čovek...Bgd
1992.godine oko 400 maraka cena
2025.godina od 2000 do 7000 evra
30 godina cena nikad pala nije
Uvek raste

Ja ne kapiram tu mantru da građevinci neće da zidaju jer vagaju šta će biti a potražnja je ogromna ?!?! Ako je potražnja ogromna znači da ima novca i da treba da zidaju.

Primer 2 velika Izvodjača radova(Investitora).
Kada nema značajnijeg posla u gradjevini, fabrika, velikih skladiša, tržnih centara, puteva, javnih objekata, renoviranje velikih javnih objekata poput pozorišta onda grade zgrade.
Kupe uglavnom veliki plac i na njemu usled nedostatka ozbiljnijeg posla grade zgrade. Prvo za kancelarije i centralu firme, ostatak zaposlenima daju uz velike pogodnosti , a onda ih puštaju i u prodaju.

Vrh