Šta je novo?

Cene nekretnina

Ljudi koliko ja vidim mnogi traže samo da kritikuju ovaj zakon. Ok. Ja nikog ne teram da uzme kredit. Ja samo kažem da mislim da je zakon super i da treba da ga iskoristi ko može. Ako nećete ne morate. Država dok daje treba uzeti i iskoristiti. Neće dugo.
Ja bi uzeo tekst zakona dobro ga proučio skupio papire, otišao kod par investitora raspitao se za uslove i krenuo u realizaciju. Nije to nuklearna fizika. Ima 10tak uslova koje treba ispuniti i kraj. Gledajte pozitivno. Toliko ima lepih stvari. Optimisticno gledajte! Život je lep!

Ljudi koliko ja vidim mnogi traže samo da kritikuju ovaj zakon. Ok. Ja nikog ne teram da uzme kredit. Ja samo kažem da mislim da je zakon super i da treba da ga iskoristi ko može. Ako nećete ne morate. Država dok daje treba uzeti i iskoristiti. Neće dugo.
Ja bi uzeo tekst zakona dobro ga proučio skupio papire, otišao kod par investitora raspitao se za uslove i krenuo u realizaciju. Nije to nuklearna fizika. Ima 10tak uslova koje treba ispuniti i kraj. Gledajte pozitivno. Toliko ima lepih stvari. Optimisticno gledajte! Život je lep!
Nekako sam kroz zivot ucio da uvek preispitam sebe kada vecina tvrdi nesto a ja mislim drugacije. Slazem se da treba uvek da das nesto vise da bi se izdvojio od mase ali pricamo o nekretninama, koje bi trebale da sluze da imas gde da zivis. Kako ne razumes da je greska u samom sistemu? Jel smo dosli dotle da su stanovi moguci za obicne ljude samo kroz neke subvencije? Kako ti to ne smrdi? Kako mozes tako samouvereno da pricas da je ovo nesto najbolje sto je moglo da se desi kada fundamentalne stvari toliko ne valjaju da je veliko pitanje sta ce da se desi dalje?

Kritikujemo mogucnost zloupotrebe zakona od strane onih kojima nije namenjen. Solidarisemo se sa onima kojima je ta pomoc potrebna a ne gledamo da izvaramo sistem po svaku cenu.

Siguran sam da je u Amsterdamu lepo Dzo, i da je tebi zivot lep, da li bi isto mislio da tvoje dete protestvuje i gledas ovakve stvari doduse kao sto se danas desavaju, ne verujem da bi gledao optimisticno iskreno.

Nekako sam kroz zivot ucio da uvek preispitam sebe kada vecina tvrdi nesto a ja mislim drugacije. Slazem se da treba uvek da das nesto vise da bi se izdvojio od mase ali pricamo o nekretninama, koje bi trebale da sluze da imas gde da zivis. Kako ne razumes da je greska u samom sistemu? Jel smo dosli dotle da su stanovi moguci za obicne ljude samo kroz neke subvencije? Kako ti to ne smrdi? Kako mozes tako samouvereno da pricas da je ovo nesto najbolje sto je moglo da se desi kada fundamentalne stvari toliko ne valjaju da je veliko pitanje sta ce da se desi dalje?
Slažem se da su cene u BGu preskupe i za EU standarde. Ali nije BG jedini grad u Srbiji to sam tvrdio i tvrdim. I posla ima i u drugim gradovima. I kvalitet života uopšte nije los čak je možda i bolji ako imaš malo dete, pogotovo s logističke strane. Ne rade svi u međunarodnim predstavništvima da moraju biti u BG. Ja bi isto hteo da su stanovi jeftiniji ali nisu.
Beograd je super ako si mlad od 18-28(30) god. Pre i posle nije. Jedino ako radiš za neku baš multinacionalnu kompaniju pa mora BG ili si funkcioner pa opet mora BG. Sve ostalo ne mora. Pogotovo je težak za penzionere. Čak bi rekao nepodnošljiv ali šta ćeš...

Slažem se da su cene u BGu preskupe i za EU standarde. Ali nije BG jedini grad u Srbiji to sam tvrdio i tvrdim. I posla ima i u drugim gradovima. I kvalitet života uopšte nije los čak je možda i bolji ako imaš malo dete, pogotovo s logističke strane. Ne rade svi u međunarodnim predstavništvima da moraju biti u BG. Ja bi isto hteo da su stanovi jeftiniji ali nisu.
Beograd je super ako si mlad od 18-28(30) god. Pre i posle nije. Jedino ako radiš za neku baš multinacionalnu kompaniju pa mora BG ili si funkcioner pa opet mora BG. Sve ostalo ne mora. Pogotovo je težak za penzionere. Čak bi rekao nepodnošljiv ali šta ćeš...

Malo licemerno da pričaš ovo s obzirom da si kupio stan u BG. Poruka ti je na nivou: "Ostavite nama investicionim kupcima BG, a vi idite u druge gradove da živite".

Svakako da su se stvari popravile sto se tice mogucnosti s obzirom na napredak tehnologije ali Beograd i dalje ostaje jedini grad gde ljudi imaju kakvu takvu perspektivu. Sve se ulaze u Bg i sve je koncentrisano u Bg. Naravno kao i svaka druga metropola to ima i svoje lose strane u smislu guzvi zagadjenja lose infrastr itd.. Ali cinjenica je da Srbija ima samo jedan takav grad pa kad kazes ne mora Bg onda koji jos grad koji pruza to sto Bg moze da pruzi.

Cenestanova je apdejtovan.

Beograd u oktobru ima 595 prodaja sada.
Taman zima da prođe, tu do Mladenca negde krajem marta ćemo, ako Bog da, Bože zdravlja, biće, imati pun oktobar. A ako nastavimo ovim tempom, do Đurđevdana možda dočekamo i podatke za decembar.
Samo zdravlje! Će ga napravimo da bude.

Svakako da su se stvari popravile sto se tice mogucnosti s obzirom na napredak tehnologije ali Beograd i dalje ostaje jedini grad gde ljudi imaju kakvu takvu perspektivu. Sve se ulaze u Bg i sve je koncentrisano u Bg. Naravno kao i svaka druga metropola to ima i svoje lose strane u smislu guzvi zagadjenja lose infrastr itd.. Ali cinjenica je da Srbija ima samo jedan takav grad pa kad kazes ne mora Bg onda koji jos grad koji pruza to sto Bg moze da pruzi.
Zavisi šta tražiš i u kojem si dobu. Ali eto npr. Požarevac, Subotica, Sombor, Apatin, i mnogi drugi. Ako radiš u državnoj upravi ili nešto vezano za budžet lakše ti je u manjim sredinama. Škole su ti iste, vrtići isti, sve do fakulteta je isto. Kao što sam rekao od 18-30 BG je super i treba ti. S malom decom je BG jako komplikovan, barem po meni. Infrastrukuturu u svim ovim gradovima imaš odličnu od interneta, kanalizacije, vodovoda, 4G mreže, banaka, škola, bazena, apsolutno sve što ti treba dok imaš malu decu ili barem do 18 godina. Posle je za BG.

Zavisi šta tražiš i u kojem si dobu. Ali eto npr. Požarevac, Subotica, Sombor, Apatin, i mnogi drugi. Ako radiš u državnoj upravi ili nešto vezano za budžet lakše ti je u manjim sredinama. Škole su ti iste, vrtići isti, sve do fakulteta je isto. Kao što sam rekao od 18-30 BG je super i treba ti. S malom decom je BG jako komplikovan, barem po meni. Infrastrukuturu u svim ovim gradovima imaš odličnu od interneta, kanalizacije, vodovoda, 4G mreže, banaka, škola, bazena, apsolutno sve što ti treba dok imaš malu decu ili barem do 18 godina. Posle je za BG.
Jel si svestan da u drzavnoj upravi i u firmi koja je na budzetu nema sanse da dobijes posao ako nisi stranacki bot koji mora da skuplja sigurne glasove i da ide na mitinge? U Srbiji za koju ti verujes da ide napred nema mesta za one koji nisu stranacki botovi.

Malo licemerno da pričaš ovo s obzirom da si kupio stan u BG. Poruka ti je na nivou: "Ostavite nama investicionim kupcima BG, a vi idite u druge gradove da živite".
Nije licemerno. I ja tek sad u 45 kupujem u BGu. A počeo sam iz malog grada pa polako. I kad sam završio fax nisam tražio posao u BG jer je bilo nemoguće, tačnije morao sam raditi za 6000 din u BG dok u drugom gradu sam imao 24000 din kao pripravnik. To je bilo davno pre 20 godina ali samo kažem kako je bilo. BG je samo za visoke funkcionere ili za multinacionalne kompanije, ostali teško plivaju. Po meni barem

Prijatelji iz Subotice, imaju dvoje male dece, po 34,35 godina, dosli u Bg zbog prilika. Isto pitanje sam imao za njih, sto se ne vrate kada su im poslovi remote, porodica im je tamo i odgovor je bio zato sto ovde ima mnogo vise sadrzaja za njihovu decu i mnogo vise prilika. Doduse traze kucu u okolini ali ne pada im na pamet da idu iz Bg-a i uzgred zaradjuju jako jako dobro, daleko iznad proseka da bi cak u SU ziveli kao carevi. Imaju svog drustva u bgu, doduse ne svi sa decom ali niko ne namerava da se vraca. Objasni mi kako to?

Subaja je nekad bio grad prvi po stopi samoubistva. Fazon popnes se na vrh zgrade i skocis. Ah, ta ravnica... mada ne znam tacne razloge. Tamo gde se zivi brzo i sadrzajno, ljudi ne razmisljaju o samoubistvu

Ja nisam uspeo da nađem posao u Apatinu. Koja sam ja beda 😓
Svi mladi su pobegli iz Apatina. Cak i ovi u javnim preduzecima poput Vodovoda, jadna plata.. surakov drug bio tamo.
Moj ti je savet, postani gastos kao Joe, a onda za 10-15 godina soli pamet ovima koji jos nisu kupili stan

Subaja je nekad bio grad prvi po stopi samoubistva. Fazon popnes se na vrh zgrade i skocis. Ah, ta ravnica... mada ne znam tacne razloge. Tamo gde se zivi brzo i sadrzajno, ljudi ne razmisljaju o samoubistvu
Meni je prelep, vise puta isao gore bas zbog njih i isto sam pricao kako bih voleo da predjem na ovakvo neko mesto ali su mi isto objasnili koje su to mane i kada si nesto duze tu onda i ti vidis sta je problem. To je iluzija iliti prvi utisak jer si promenio mesto.

Daj, nadam se da se šališ. Imaš kanalizaciju, pijaću vodu, internet...to možda zvuči kao lux infrastruktira u subsaharskoj Africi, ali teško da je dovoljno za 21. vek. Pogledaj malo to selo gde je tvoj rođak dobio kuću iz Krkobabićevog programa, pa uporedi sa Bloemendaal, Wassenar i ostalim selima Holandije. Zapravo, odlika bogatih zemalja je da su decentralizovana i da ima puno bogatsva izvan velikih gradova. Srbija je potpuno suprotno od toga jer je sve centralizovano u Beogradu. Ne znam kojih su ti godina roditelji, probaj da nađeš specijalistu u Apatinu ili Somboru. Život van BG i NS za penzionere je ozbiljna kocka sa životom jer medicinska nege za hronična stanja i bolesti ne postoji. Mogu da ti ušiju ranu ili eventualno nameste gips kad polomiš nogu, to je max od zdravstvene zaštite koji možeš dobiti po domovima zdravlja u unutrašnjosti.

Dva i po meseca sam u proveo u vojsci na somborskom aerodromu a u sobi je bio momak iz Smedereva koji nije mogao da podnese ravnicu. Sećam se prekomande i njega koji je jedva dočekao da vidi Beograd i Avalu.

Jedna cura iz Apatina je bila zaljubljena u mene jer sam bio gradski vetropir a dobar student. Jednom sam joj pijan rekao: ajmo da se naselimo kod tvojih u Apatin, ja ću da budem lokalni činovnik, a ti bude žena, majka, kraljica. Gajićemo voće i povrće, da ne moramo da kupujemo ove plastikanere iz radnje. Bićemo "self-sufficient", razumeš? Kokoške nećemo, sećam se da ti ptice i nisu baš mile. Tu ću napraviti kompromis, tebi za ljubav. Može? Može?
Govorio sam joj piljeći u nju svojim zejtinastim očima u kojima su se mešali pijanstvo i san. Ali ona je samo htela u KST.
Možda je sad u Apatinu doduše. Možda se prijavi za ove subvencije i dobije stan u Bg-u, sve joj....

Poslednja izmena:
Vrh