Šta je novo?

Cene nekretnina

Mislim da je po ovome Zakon ispao i bolje od inicijalnih poruka.
1.) Ukinuto je da moraš biti student! Već samo da si između 20-35 godina, pa barem ne moraš pro forme da se upisuješ na neke fakultete u Bujanovcu ili ko zna gde.
2.) Ukinuta je gornja granica za visinu cene nekretnine - tako da sad dolaze u obzir i stanovi u BGu.
3.) Ukinuto je ograničenje primanja.
4.) Može biti i nezaposleno lice, ali da tata garantuje ili platom ili imovinom.

Po ovome mislim da bukvalno svi koji upadaju u 20-35 godina skupljaju papire i 1.marta odmah u 09:00 da su ispred banke.

Mnogi pitaju kako da kupe stan koji je skuplji od 100k, pa uzmeš 100k na kredit a ostatak 100-150k uzmeš beskamatno od investitora na 2,5 godine fazno plaćanje i na taj način sve beneficije uzmeš.

Po meni ovo će da pogura cene u BGu prvenstveno i to u sektoru do 200k sad će to otići na 250-300k. Jako pozitivan zakon. Svi mladi treba s ovim da su presrećni. (još da ukinu gornju granicu od 35 godina i ja bi uzeo odmah). Ali i s ovim podržavam zakon. Dobili su više nego što su i tražili.
Razlog vise za proteste.

Mislim da nisi u pravu. Ja kad sam bio student NIJE se gledao prosek primanja za stipendije, SAMO za studentske kredite. Ja sam primao stipendiju i nikad to nije bio uslove već prosek i REDOVNO davanje godine. A nije bio uslov ni za Stependiju za talentovane studente već je bio uslov da položiš test + prosek preko 9.
Za mlade pre svega! E uzmeš stan na 40 godina, s 1% učešća i 6 godina subvencionisane kamata!! To su pre delili samo partizanima prvoborcima! Dobro je i investitorima naravno. Ali za mlade je vrh. Po meni uzimajte ko god je u tom rasponu godina!
E moj Dzo, vidi se da ne zivis u Srbiji.

Razlog vise za proteste.
Ne znam kako je to povezano! Ali dobro. Ako ovo nije super ja ne znam šta bi bilo. Zaboravili ljudi izgleda kako je to kad je teško vreme. O kakvim sam ja mogao kreditima da razmišljam. Bio srećan kad sam uhvatio bečku šniclu za ručak pa uzmeš dupli ručak jer ko zna kad ćeš sledeći put. A sad ne valjaju ni subvencionisani krediti.
Došli smo kao Zapadnjaci da kažu kriza je jer ne mogu novog Teslu da kupim...

Za mlade pre svega! E uzmeš stan na 40 godina, s 1% učešća i 6 godina subvencionisane kamata!! To su pre delili samo partizanima prvoborcima! Dobro je i investitorima naravno. Ali za mlade je vrh. Po meni uzimajte ko god je u tom rasponu godina!

ntosureif.jpg

Ne znam kako je to povezano! Ali dobro. Ako ovo nije super ja ne znam šta bi bilo. Zaboravili ljudi izgleda kako je to kad je teško vreme. O kakvim sam ja mogao kreditima da razmišljam. Bio srećan kad sam uhvatio bečku šniclu za ručak pa uzmeš dupli ručak jer ko zna kad ćeš sledeći put. A sad ne valjaju ni subvencionisani krediti.
Stvarno ne živiš dugo u Srbiji 🙂

Mnogi pitaju kako da kupe stan koji je skuplji od 100k, pa uzmeš 100k na kredit a ostatak 100-150k uzmeš beskamatno od investitora na 2,5 godine fazno plaćanje i na taj način sve beneficije uzmeš.
Zasto mislis da su meta ovih kredita ljudi koji mogu da isplate beskamatno na rate investitoru 100-150k za 2.5 godine?
I drugo pitanje koliki % populacije u Srbiji mislis da tako moze da isplacuje.

Nekretnine od 300k nisu super samo zato što si ti doživeo sankcije.

E moj Dzo, vidi se da ne zivis u Srbiji.
I dalje su isti uslovi kao i pre za stipendije:

NEMA uslova za primanja! Nema!

Za najbrze mlade koji uzmu ono sto je jos preostalo priustivo na trzistu. Ostali ce proci jos gore, sve i da dobiju subvencije.

Znaci cene odose u nebo zbog par soma sns lidera. Mislim da je vreme da se ozbiljno raszmislja o odlasku ako ovo stvarno bude ovako.
Samo ne znam zašto svi misle da će samo SNS lideri da uzmu kredite? Svi znate mesec i po unapred da počinje 1.3. primena. Skupite papire i 1.marta budite ispred Poštanske Štedionice ili Intese i aplicirajte ili 2.marta ako treba imati Ugovor potpisan o kupovini stana.

Eh, nekad, dok sam bio mali žutokljunac, sam mislio da će kupovina stana biti radostan čin.
Doduše možda i hoće. Ali ovde ne sigurno...
Kupovina stana je uvek stres!
Ja kad sam kupovao prvi stan sam bio bled kao krpa. Sećam se agenta Holanđana koji mi je rekao što si tako prebledeo, raduj se. A ja kažem ko će to da vrati?! A on kaže ma polako vratićeš bez problema. I bio je u pravu! Tako da što danas izgleda kao veliko i nepremostivo, sutra već nije.
Pa setite se samo škole, što ti je u 1. osnovne teško u 5. rešiš kao od šale. Isto je i s stanom. Samo potpiši, Bog čuva hrabre i uvek nađe načina da pomogne.

Samo ne znam zašto svi misle da će samo SNS lideri da uzmu kredite? Svi znate mesec i po unapred da počinje 1.3. primena. Skupite papire i 1.marta budite ispred Poštanske Štedionice ili Intese i aplicirajte ili 2.marta ako treba imati Ugovor potpisan o kupovini stana.
Da li ptice letačice lete?

Pa valjda prvo treba naci nekretninu? A ako dajes ucesce vece od tih 1% i odbije te banka ili ne dobijes subvencionisane kredite vecina investitora / prodavaca ti zadrzi to ucesce.
Kako si ti to tacno zamislio, kao mleko da kupujes?

Znaci cene odose u nebo zbog par soma sns lidera. Mislim da je vreme da se ozbiljno raszmislja o odlasku ako ovo stvarno bude ovako.
Evo ajde da postavimo i drugačiji odnos. Mesečno se u proseku proda 1000 stanova u BGu. Ovaj program ima mesta za 4500 ljudi. Što bi značilo da 4 meseca se svi stanovi samo kupe iz programa za mlade, što nije realno. Plus uslov je da moraš biti mlad i da ti je 1. stan. Znači biće para za min godinu dana!

Pa valjda prvo treba naci nekretninu? A ako dajes ucesce vece od tih 1% i odbije te banka ili ne dobijes subvencionisane kredite vecina investitora / prodavaca ti zadrzi to ucesce.
Kako si ti to tacno zamislio, kao mleko da kupujes?
Pa mislim da od novogradnji ima lep izbor. Evo ja bi i sad našao par stanova odmah u novogradnji (izgradnji) koju čekaš. Starogradnja je šou i to se slažem. Ali baš sam zato i rekao da je novogradnja dobra jer možeš i beskamatno od investitora + kredit.

Kapiram da nisi kupovao starogradnju iz 60-te...
Bila jeste starogradnja iz 1980 u Amsterdamu. I bio srećan što sam kupio. A pokazalo se sada nakon 16 godina da je zlatna koka. Em ja živeo 7 godina em sad se izdaje non stop. Nisam imao ni dana down time-a (praznog hoda). Novogradnju nisam mogao ni da priuštim tada ni u snovima. Sad mogu.

Pa mislim da od novogradnji ima lep izbor. Evo ja bi i sad našao par stanova odmah u novogradnji (izgradnji) koju čekaš. Starogradnja je šou i to se slažem. Ali baš sam zato i rekao da je novogradnja dobra jer možeš i beskamatno od investitora + kredit.
Probaj da kod investitora u novogradnji mu ponudis 1% ucesce i vidi sta ce ti reci :)
Ili jos bolje, rizikuj vece ucesce u nadi da ces biti 1 od 5500.

Da li banka nije htela da prihvati veću količinu od toga bez nekog dokaza o poreklu? Koja je banka u pitanju?
NLB, hteo sam sve da uplatim odjednom pa da placam po etapama, pa su trazili poreklo novca, a mrzelo me je da vadim papire, rekla mi je kevina prijateljica koja ja direktor odredjene filijale da mozemo do 15k eura mesecno da uplacujemo bez da nas iko ista pita i onda smo krenuli tako

Vrh