Šta je novo?

Cene nekretnina

Mislim da je period dostupnih stanova u centralnim gradskim opštinama prošao ili na izmaku. Porodice sa dve prosečne plate mogu da priušte novogradnje u Jajincima i starogradnje na Mirijevu.

Kupci će početi da gledaju prigradska naselja i opštine van BG mnogo više ubuduće. Već sad se to dešava u određenoj meri.

Na gradu je da unapredi taj međugradski prevoz, regio vozove itd. koliko god je moguće da bismo izbegli opšti automobilski kolaps.
Ili da pocne da naplacuje takse i vacancy takse firmama koje hodluju po 100 stanova, ili ih drze praznim. Ljude sa 'viskom' para treba usmeravati da ulazu u startapove, belex, industriju, ne u spekulaciju nekretninama.

Koliko znam poreklo novca se po zakonu već proverava prilikom kupovine nekretnina.

A da, to je formalnost, samo kažeš pozajmila mi tetka iz Kanade i niko te više ne cima.
Najlaksi nacin je da uplacujes svaki mesec u banku do 14 999 eura, do te cifre ne moras da imas ikakav dokaz o poreklu novca, tako sam ja odradio sada dok placam stan u etapama

Najlaksi nacin je da uplacujes svaki mesec u banku do 14 999 eura, do te cifre ne moras da imas ikakav dokaz o poreklu novca, tako sam ja odradio sada dok placam stan u etapama

Da li banka nije htela da prihvati veću količinu od toga bez nekog dokaza o poreklu? Koja je banka u pitanju?

Imate i aparate gde mozete direktno da uplatite bez bankara.
Licno probao u OTP banci, mislim da primaju 200 ili 400 novcanica po uplati. Ubaci se kartica, ubacis novac i legne ti na racun. Eur ili Din

Jeste, imaju i oni neki limit nedeljni ubacivanja na svoj račun, to već zavisi od banke.

nemoj samo nekom da pricas uzivo ovo, jer teoretski neko moze da te drukne poreskoj na licnu inicijativu da te proceslja
raznih cinkarosa ima danas

"Свима од 20 до 35 година, без обзира на висину примања, биће омогућено да узму кредит. Са друге стране, нисмо ограничили висину вредности некретнине. Уколико неко има могућност, држава ће помоћи са 100.000 евра кредита, ако има могућност да купи скупљу некретнину с неким другим кредитом, већим учешћем, моћи ће то да уради“, рекао је Мали.

Nije ogranicena vrednost nekretnine.

Eto ko god je mislio da ce pasti cena stanova u BGu, ako ovo bude mahom ce ljudi i dalje kupovati BG, sa obzirom da vrednost nekretnine nije ogranicena, po ovome tehnicki I ja mogu za moj stan od 270 hiljada da konkurisem za subvencionisani kredit samo da ostavim ucesce 170 hiljada 🤡

Мали: Tако да, очекујем не лаке, очекујем тешке разговоре, али сам оптимиста да ћемо наравно успети као и увек до сада, када год су ти неки изазови и проблеми. Увек смо се некако изборили са тим. Као што би председник рекао, нема предаје. Не могу ипак да кажем да сам оптимиста, али реално сагледавајући овај проблем, ми морамо и наћи ћемо решење за њега", нагласио је Мали.

Da, nii, jesam, nisam. Samo da ne bude tako i sa kreditima. Mož.. ne može, može, ne može.

Nije ogranicena vrednost nekretnine.

Eto ko god je mislio da ce pasti cena stanova u BGu, ako ovo bude mahom ce ljudi i dalje kupovati BG, sa obzirom da vrednost nekretnine nije ogranicena, po ovome tehnicki I ja mogu za moj stan od 270 hiljada da konkurisem za subvencionisani kredit samo da ostavim ucesce 170 hiljada 🤡

Ludilo ako bude ovako, imaćemo najskuplje nekretnine u Evropi.

smejte se vi
ali kad vam dodju nije prijatno
nadju vam i ono sto nemate
Ne da nije prijatno, nego baš to što kažeš.
Em što moraš baš dosta vremena da provedeš sa njima, pa onda i tvoji saradnici(tek njima što je neprijatno), pa još ako sa nekima više nisi u dobrim odnosima itd...
Uglavnom odmah idu sa tim stavom da si kriv i tako se i postave...
Pri tome očekuju da otprilike sve znaš kao vlasnik i ukoliko kažeš da si nešto delegirao oko finansija i plaćanja kolegama začudjeno te gledaju kako ne znaš sve tačno, jer si za sve ti odgovoran.
Još kada to bude češljanje za 2-3 godine unazad.
Otišli smo mi offtopic, bolje admin da obriše ove poruke

Ja ne razumem tačno kako su oni ovo zamislili

Država te kreditira sa 100k, ti onda odeš u drugu banku, uzmeš drugi kredit npr 150k, kupiš stan od 250k i plaćaš dva kredita?

Država te kreditira sa 100k, ti onda odeš u drugu banku, uzmeš drugi kredit npr 150k, kupiš stan od 250k i plaćaš dva kredita?
Verovatno nema potrebe da se ide u drugu banku, ista banka ti izda subvencionisani i nesubvencionisani deo kredita.

Meni je samo zanimljivo da niko ne prica o ogranicenjima.
Sta ako si tatin sin i cale ti ima 10 nekretnina i da ti ucesce da sa subvencionisanim kreditom uzmes vilu na dedinju?

Ovako carte blanche deliti na lepe oci bez ogranicenja je isto kao da je drzava dala sve te pare odmah BG investitorima u dzep.

Vrh