Uvek ima kome da izdaš. Samo je pitanje cene i koliki ti je ROI. Ako zanemariš ROI u trenucima krize i da izdaješ da samo kaplje onda ćeš uvek imati.S druge strane, investicioni stan je sigurnost u vremenu krize. Dolazi kirija svaki mesec da te drži iznad vode čak i ako izgubiš posao. Problem je samo ako nemaš kome da izdaš.
Ma kakvih 80k, ni sa skoro duplo toliko ti ne gine periferija ako krećeš od nule, odnosno bez nasledstva itd.Mislim na ljude koji imaju nase prosecne plate tipa 80k
Mislim da je ta teza da ce neko dovoljno sposoban da kupi 4 stana, u vreme krize da proda jedan da bi mogao da letuje i shopinguje, bas bas nategnuta.Ok jasno to obični ljudi, no videli smo od 2009 do 2015 kako je išlo. Bilo je i takvih slučajeva ali mislim da će imati mnogo više onih koji ce da izvuku keš i da se onda iživljavaju. Jer kad jednom naviknes na neki lajfstajl, teško ga menjas, naročito dok imas čime da ga finansiras.
Zamisljam direktora koji objasnjava detetu da jer je nesiguran u posao ipak ce da ostavi 4 stana a oni ce ici u Sutomore, zena da treba da kupuje manje itd. sve zbog sigurnosti.
Čak i da želi i zna da tako treba, to se nece desiti.
Dok npr ja prvi bezim iz podstanara nazad kod mojih na gajbu sa ženom.
Kao i mnogi obični.
Uopste nije to nadanje i kakve crne male pare sve je vec 2 puta i vise skuplje, nece pasti vise od 10 do 20 posto max, jedino ce mozda ponuda da se popravi (ako i to).Čini mi se da ovde provejava nadanje: evo je svetska kriza iza ćoška, sve će da ode u k... samo moj keš će da bude siguran pa ću tad da uletim i kupim stan za male pare.
Meni se cini da vise provejava misljenje - e ja sam se zaduzio ko Grcka, a i imam 5 stanova, aj da sad krene stamparija da radi, pa da svi zajedno otplatimo moj dug kroz inflaciju, a onda ce uzgred i cene da odu u nebo, pa ce bas da mi legne. Ma moze i prljava lova, koga briga kako je stanje u drzavi kad sam ja bogat, a ti sirotinjo sama pisaj po sebi ja nesto procistio pesak iz bubrega, pa mi se ne da...Čini mi se da ovde provejava nadanje: evo je svetska kriza iza ćoška, sve će da ode u k... samo moj keš će da bude siguran pa ću tad da uletim i kupim stan za male pare.
Čega šaka bobica, možda šaketina kavijara Na teškoj periferiji stanovi koštaju po 2k. Život na periferiji nosi troškove, za početak, vremena i novca. Novca za gorivo, vremena u prevozu. Kome odgovara ili se uklapa, ok.I na kraju možda tu gde si kupio bude poskupelo toliko da se ispostavi da si dobio dom za šaku bobica.
Neka bude tako!
Pokušao sam da budem pozitivan, ali tvoj surovi realizam mi je pokvario planove... ThxČega šaka bobica, možda šaketina kavijara Na teškoj periferiji stanovi koštaju po 2k. Život na periferiji nosi troškove, za početak, vremena i novca. Novca za gorivo, vremena u prevozu. Kome odgovara ili se uklapa, ok.
Jasno brate no ja sam pokazivao cene za komplekse koji drze cene i to nije APP prodaja a kompleksi su tu gde su.Problem je sto ti trazis logiku a favele prodaje Zika koji oglasava po principu "meni toliko treba"
Ako bude recesija trebace mu manje i sto pre, i pre ce Zika da proda nego Direktor sa 4 stana
Izvini , samo konstatujem da je cena na dalekoj periferiji, makar ono što sam video, nesrazmerno visoka u odnosu na naselja bliže gradu. Može to dole da ide, nije baš da nema placeva po krajevima naselja.Pokušao sam da budem pozitivan, ali tvoj surovi realizam mi je pokvario planove... Thx
Padinska skela je i po 600 eura kvadratIzvini , samo konstatujem da je cena na dalekoj periferiji, makar ono što sam video, nesrazmerno visoka u odnosu na naselja bliže gradu. Može to dole da ide, nije baš da nema placeva po krajevima naselja.
Mogu i meni da daju povišicu, a i ne moraju bašMože to dole da ide
Ne znam sta je tu cudno, pa imamo aktuelnu novogradnju kod cukaricke padine:Jasno brate no ja sam pokazivao cene za komplekse koji drze cene i to nije APP prodaja a kompleksi su tu gde su.
Kao npr onaj odma pored Malog Leskovca na Karaburmi itd.
Ne znam dal si ti sherovao ono Bekovo naselje kod tri Bika (tri bEka)?
Pozivam te da se provezes tuda i da vidis sta je komšiluk (po meni ubedljivo najveca favela u Begeu) Ili pogledaj na google Earthu, ali neces dobiti dovoljan osecaj kao kad vidis.
U kom delu grada se ne pale kablovi?Gde romi pale kablove nonstop
Bravo zaboravih na te krajeve, ajde to kablovi, romi itd nego gore je trafo stanica i dalekovodi idu i preko stanova.Ne znam sta je tu cudno, pa imamo aktuelnu novogradnju kod cukaricke padine:
"Victory Gardens" - FMP - stambeno poslovni kompleks na Čukaričkoj padini
Da li se to budi trziste nekretnina u Beogradu i kome se planira prodaja svih ovih nekretnina?! Cena u najavi 1600e/kvm. Čović zida grad u gradu na Čukarici http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=03&dd=19&nav_id=500279 Beograd -- Nebojša Čović, predsednik FMP grupe, odavno nije...forum.beobuild.rs
Gde romi pale kablove nonstop i truju komsije pa se ljudi utrkuju da kupe stanove tu.
Hoce ljudi da su blizu centra pa sve po cenu da udisu kancer, vodjeni sa "lokacija lokacija lokacija" i "sredice se to kad tad".
Ma, kad te situacija bude naterala, kupićeš negde van centra Bg-a, Batajnica, Pazova, Pančevo, gde god. I navići ćeš se tu, bićeš srećan što imaš svoj dom, i nikad više nećeš razmišljati o cenama nekretnina, investitorima, nepravdi, skupoći itd. I svi sa ovog foruma će ti biti daleki i smešni kao neka davna odgledana komedija.
I na kraju možda tu gde si kupio bude poskupelo toliko da se ispostavi da si dobio dom za šaku bobica.
Neka bude tako!
Al eto ljudi uzimaju. To je ono sto ne razumem i utiče mi na razum (koji je vec u losem stanju)
Zato ti koji manje razmisljaju zive u svojim stanovima, a ovi koji vise razmisljaju su podstanariZnaš šta je fora, mi koji završimo na ovom forumu smo manjina manjine, jer trošimo mnogo više vremena na informisanje o stvarima i vagamo sto puta, donosimo odluku o tome na jedan relativno analitički način.
Ja kad pričam s ljudima o stanovima, imam utisak da je svest o tome šta su pozitivne, a šta negativne strane određenih delova grada izuzetno niska, ali i da su kriterijumi isto tako niži nego većine ljudi ovde.
Mene drži navika, ali planiram skorašnji odlazak, počeo sam da pišem radi pisanjaJa sam na forum došao zbog ove teme, a ostao na njemu zbog mnogo boljih tema o infrastrukturi i projektima
Zato ti koji manje razmisljaju zive u svojim stanovima, a ovi koji vise razmisljaju su podstanari
Pa jeste tako... nekretnine u BG su rupa bez dna... kad kreneš da razmatraš sve moguće stvari koje valjaju ili ne valjaju, upadneš u paralizu analize... Ako ništa, bar mi je pomoglo poslednje dve godine da mnogo bolje upoznam grad, ali količina frustracije koju traženje stana u Beogradu proizvodi je zaista izuzetna.
Brate ja isto kad pricam sa drugarima koji investiciono uzimaju, samo pogledaju da je novo i da je neki kompleks i to je to.Znaš šta je fora, mi koji završimo na ovom forumu smo manjina manjine, jer trošimo mnogo više vremena na informisanje o stvarima i vagamo sto puta, donosimo odluku o tome na jedan relativno analitički način.
Ja kad pričam s ljudima o stanovima, imam utisak da je svest o tome šta su pozitivne, a šta negativne strane određenih delova grada izuzetno niska, ali i da su kriterijumi isto tako niži nego većine ljudi ovde.
Ne bato no ti sto manje razmisljaju iznajmljuju uglavnom pa ih bole uvoZato ti koji manje razmisljaju zive u svojim stanovima, a ovi koji vise razmisljaju su podstanari