Šta je novo?

Cene nekretnina

Evo, ja preko 5 godina iznajmljujem stanove i za tih 5 godina je preko 20,000 EUR otislo u ruke stanodavaca sigurno a trosak na popravke ako im je svima ukupno bio 1500 EUR na popravke i odrzavanje ja cu sad odmah ritualno da se obesim.
Pricate kao da se ves masine kvare na 3 meseca. Zaboga u proslom stanu su stajali televizori stariji od mene osecam.
Super...kupi i ti stan pa izdaji..kad je to tako lako i super

I sta je od toga fizicki rad? Banalizujes jer hvalis svoga konja. Da li si ikad ulagao u akcije? Pazi sad koliki fizicki rad zahtevaju akcije. Znaci istrazivanje koje ces akcije da kupis, pa nalazenje brokera ili posrednika, otvaranje racuna, odrzavanje racuna, pracenje vrednosti akcija, pracenje poslovanja firme, placanje poreza na dobit(ukoliko je bude)… evo vec sam se umorio dok sam pisao.
Pa sto se baviš time kad ti je tesko ?

Slika Miće kad dođe prvog po kiriju:

ćom.PNG

Evo, ja preko 5 godina iznajmljujem stanove i za tih 5 godina je preko 20,000 EUR otislo u ruke stanodavaca sigurno a trosak na popravke ako im je svima ukupno bio 1500 EUR na popravke i odrzavanje ja cu sad odmah ritualno da se obesim.
Pricate kao da se ves masine kvare na 3 meseca. Zaboga u proslom stanu su stajali televizori stariji od mene osecam.
Ne žalim se, ali održavam neki nivo i iskreno meni je i ovo što radim preveliko oduzimanje vremena.
Krečenje, organizacija majstora, kupovina itd...Dostupnost i javljanje na mobilni i rešavanje problema. Želim da je stan non stop ekstra, kao i opremljenost.
Televizor sam menjao u ovih 7god, kao i krevet, posteljine naravno itd... Da ne nabrajam, jer ne mogu da se požalim jer su uglavnom moji prijatelji i drugačiji je odnos.
Svakakvih priča sam se naslušao i sve nosi svoj rizik naravno.Zato sam i prepustio to agenciji i drugima za neki procenat ali ipak sam još prisutan.

I sta je od toga fizicki rad? Banalizujes jer hvalis svoga konja. Da li si ikad ulagao u akcije? Pazi sad koliki fizicki rad zahtevaju akcije. Znaci istrazivanje koje ces akcije da kupis, pa nalazenje brokera ili posrednika, otvaranje racuna, odrzavanje racuna, pracenje vrednosti akcija, pracenje poslovanja firme, placanje poreza na dobit(ukoliko je bude)… evo vec sam se umorio dok sam pisao.
Ne hvalim, mislim da baš suprotno govorim, da je lakše u S&P 500 uložiti.
Evo gledam ljude koji godinama traže stan i analiziraju, a tek onda opremanja pa izdavanje, samo to je trud i muka.
A onda tek ide izdavanje i održavanje stana i plaćanje svega što ide uz to.
Ako hoćeš možeš i sam da krečiš da uštediš, sto to je fizički rad 😉

Ne žalim se, ali održavam neki nivo i iskreno meni je i ovo što radim preveliko oduzimanje vremena.
Krečenje, organizacija majstora, kupovina itd...Dostupnost i javljanje na mobilni i rešavanje problema. Želim da je stan non stop ekstra, kao i opremljenost.
Televizor sam menjao u ovih 7god, kao i krevet, posteljine naravno itd... Da ne nabrajam, jer ne mogu da se požalim jer su uglavnom moji prijatelji i drugačiji je odnos.
Svakakvih priča sam se naslušao i sve nosi svoj rizik naravno.Zato sam i prepustio to agenciji i drugima za neki procenat ali ipak sam još prisutan.
Pa dobro bre Filipe, ne zovu te ljudi na telefon svaki dan, necemo sad da preterujemo.
Odvojiti par dana svog zivota za par hiljada EUR rente godisnje je nesto sto bi 99% ljudi u Srbiji pristalo ocas posla.

Ako imas vise nekretnina onda logicno da ce se time baviti agencija, jer ti cena tvog vremena kao sto kazes vrednija onda od baktanja sa time, ali mislim da niko ne zali takve slucajeve, vec si zavrsio igricu sto bi rekli sa tolikim kapitalom.

Ne hvalim, mislim da baš suprotno govorim, da je lakše u S&P 500 uložiti.
Evo gledam ljude koji godinama traže stan i analiziraju, a tek onda opremanja pa izdavanje, samo to je trud i muka.
A onda tek ide izdavanje i održavanje stana i plaćanje svega što ide uz to.
Ako hoćeš možeš i sam da krečiš da uštediš, sto to je fizički rad 😉
Svakom svoja muka najteza iliti nikom nije lako al je meni najteze. Zuljevi izadju od tolikog izdavanja.

Pa dobro bre Filipe, ne zovu te ljudi na telefon svaki dan, necemo sad da preterujemo.
Odvojiti par dana svog zivota za par hiljada EUR rente godisnje je nesto sto bi 99% ljudi u Srbiji pristalo ocas posla.

Ako imas vise nekretnina onda logicno da ce se time baviti agencija, jer ti cena tvog vremena kao sto kazes vrednija onda od baktanja sa time, ali mislim da niko ne zali takve slucajeve, vec si zavrsio igricu sto bi rekli sa tolikim kapitalom.
Dobro ja objašnjavam situaciju i govorim da ima ipak posla.
Trudim se proverenim ljudima(prijateljima)da izdajem i da je uvek održavana nekretnina i sve opremljeno u full-u.
Naravno da znam da bi htelo to 99% ljudi zato se i trudim da nekako napravim da svima bude dobro i podstanarima(prijateljima) i meni i da nemam obaveze. Ali to smanjuje ROI i treba namestiti i potrošiti vremena da se napravi tako nešto.
Evo posle 7 godina još nisam baš skroz uspeo da se odvojim od toga.
Da sam mogao više u biznis tamo bih ulagao, ovako je to čuvamje kapitala na neki način, a katastrofa bi bilo da je prazno.
Ne žalim se 😉

Sto se ti bavis rentom stanova kad je mali prinos?
Sto ne ulazes dalje u biznis?
A ko kaže da nije tako ?
PRavite sebi izgovor zašto niste uspeli ili videli priliku pa iskoristili ...jer boze moj..kako neko moze biti pametniji ili snalazljiviji od Vas ...
Uzivajte u ljubomori...jer svi koji imaju su lopovi ili botovi..ili im neko poklonio.....
Treba neke stvari i zasluziti
Strašno ....

A ko kaže da nije tako ?
PRavite sebi izgovor zašto niste uspeli ili videli priliku pa iskoristili ...jer boze moj..kako neko moze biti pametniji ili snalazljiviji od Vas ...
Uzivajte u ljubomori...jer svi koji imaju su lopovi ili botovi..ili im neko poklonio.....
Treba neke stvari i zasluziti
Strašno ....
Mico, ja sam svojim radom i novcima ove godine uzeo nekretninu vrednu 270,000 EUR.
Zasto ti mislis da sam ja ljubomoran na tebe kad imam biznis koji mi omogucava da stedim 40-50 hiljada EUR godisnje?

Ti se ovde zalis na prinos i prihode, ne ja, a kad ti kazem da ulazes u nesto drugo ako si nezadovoljan onda sam ljubomoran :)

I kreci se bar jedanput mesecno.

@mića
Tesko da si snalazljiviji od nas samo si imao bolji pocetni start. Lako je naslediti nekretninu za izdavanje pa onda podici kredit i kupiti drugu pa sa dve kirije otplatiti drugi za 10tak godina pa onda krenuti na treci i pricati kako si mnogo pametan, a drugi nesnalazljivi… evo extronic kupio nekretninu u vrednosti ko tri tvoje… samo sto mi ne kukamo i ne preuvelicavamo stvari vec pricamo kako jeste, a to se prosecnom srpskom renterijeru ne svidja jer kako moze neko biti pametniji, vredniji i uspesniji od njega.

Nisam ulagao u akcije, u kripto jesam.
A šta je od ovog fizički rad? Žuljeve sigurno nećeš dobiti...

Vrh