Šta je novo?

Cene nekretnina

To je ujak pisao. Daj neki post gde se hvali Srbija, da vidimo šta je netačno.

Edit:
Pošto smatraš taj tekst najtačnijim odgovorom, a odgovor je da je sve apsolutno loše u Beogradu, onda imam pitanje za tebe, koje je Defke postavio Salev85-u: ako je toliko loše u Beogradu, zašto želiš da kupiš stan u tako lošem mestu?

Ja da imam opciju za dobar posao na zapadu, Beograd me ne bi video... Nažalost mi se to nije otvorilo, a život teče, kiriju plaćam svaki mesec. U najgorem slučaju, izdao bih ili prodao stan ovde svakako.

Planiraš da se vratiš ili ipak i ne baš?
A pa ne, gastarbajteri vole da kukaju kako je tamo lose, a ovde super. I bilo im je lako da odu i sada bi se rado vratili, ali im je sada to problem, jer znas, nije to lako, uzeli su kredite,... :)

Poslednja izmena:
A pa ne, gastarbajteri vole da kukaju kako je tamo lose, a ovde super. I bilo im je lako da odu, ali im je sada problem da se vrate, jer znas, nije to lako, uzeli su kredite,... :)
Daj Bože da i ti jednom odeš pa uđeš u gasterbajterski mod i da kreneš da pišeš kako je tamo loše, a ovde super. Onda bismo imali nešto novo da čujemo-pročitamo, ovako po hiljaditi put ponavljaš kako je ovde loše, kao da je ikada u bliskoj prošlosti bilo dobro. Kad se setim događaja iz svog detinjstva, ratova, embarga, roditelja koji su radili za 5 DEM, pa onda adolescntskog perioda i bombardovanja, pa početka studija kada je ubijen Djindjic, pa diplomiranja uoči SEKE i nemogućnosti zaposlenja....jedan ogroman period života je prošao u neizvesnosti. U poređenju sa tim periodom, sada imam utisak da sam na drugoj planeti, a ne u istom gradu, u istom kvartu gde sam i odrastao.

Daj Bože da i ti jednom odeš pa uđeš u gasterbajterski mod i da kreneš da pišeš kako je tamo loše, a ovde super. Onda bismo imali nešto novo da čujemo-pročitamo, ovako po hiljaditi put ponavljaš kako je ovde loše, kao da je ikada u bliskoj prošlosti bilo dobro. Kad se setim događaja iz svog detinjstva, ratova, embarga, roditelja koji su radili za 5 DEM, pa onda adolescntskog perioda i bombardovanja, pa početka studija kada je ubijen Djindjic, pa diplomiranja uoči SEKE i nemogućnosti zaposlenja....jedan ogroman period života je prošao u neizvesnosti. U poređenju sa tim periodom, sada imam utisak da sam na drugoj planeti, a ne u istom gradu, u istom kvartu gde sam i odrastao.
Izadji malo iz Beograda da vidis kako se lepo zivi. Niko ne porice cinjenicu da sve pare idu za Beograd.
Nemaju svi stanove za izdavanje, verujem da niko od onih ko ima stanove za izdavanje se sad ne zali na to sto nemamo pravnu drzavu, demokratiju, sto smo korumpirana despotija i slicno. Kad izdajes stanove i zaradjujes dobre pare i ne placas poreze onda verujem da ti je sistem super. Pogotovo kad neko do stanova dodje ko zna kako (ove ne mislim na tebe, nego generalno). Izvuces novac iz budzeta preko namestenog tendera, kupis stanove, izdajes ih, pa to nema ni u Diznilendu, ko je u takvoj prici verujem da je vise nego zadovoljan sistemom. Ali vecina ljudi sem sto moze od novca da prezivljava ili zivi polunromalno generlano nije zadovoljna sistemom.

Poslednja izmena:
Analiticar, pa šta…neko je prošao još gore od tebe, pa se ipak ne zadovoljava ovim sto ima sad, nego tezi normalnoj državi i društvu…
Kako je išla ona recenica Cobby Bryanta - ostavi igru boljom nego kad si ušao u nju…tako i mi nemamo pravo da ovu državu ostavimo brljavcima …propasti nećemo, spasa nam nema…

Nemaju svi stanove za izdavanje, verujem da niko od onih ko ima stanove za izdavanje se sad ne zali na to sto nemamo pravnu drzavu, demokratiju, sto smo korumpirana despotija i slicno. Kad izdajes stanove i zaradjujes dobre pare i ne placas poreze onda verujem da ti je sistem super.
Evo ja izdajem stan a na sva zvona kritikujem (neki bi rekli pljujem) vrh drzave i sistem u kome zivimo.
Ono sto ustvari kazes je da bi i ljudi koji nemaju stanove a kukaju na vlast bili zadovoljni sistemom da su oni licno profitirali.

Evo ja izdajem stan a na sva zvona kritikujem (neki bi rekli pljujem) vrh drzave i sistem u kome zivimo.
Ono sto ustvari kazes je da bi i ljudi koji nemaju stanove a kukaju na vlast bili zadovoljni sistemom da su oni licno profitirali.
Ne, nego kazem da postoji grupa ljudi koja je dobro profitirala ne samo zahvaljujuci, nego i uprkos sistemu, samo za razliku od tebe (nisam mnogo pratio sta pises), ti ne pricas kako smo mi ekonomski tigar za razliku od nekih. Doduse, ni oni ne pricaju da smo ekonomski tigar, samo relativizuju svaki problem koji mi imamo kao drustvo i drzava, pa sad ko kako shvati. A cinjenica i jeste da su mnogi zadovoljni ovim sistemom jer su profitirali od njega, samo sto neko profitira tako sto izvlaci novac iz budzeta, neko profitira tako sto kupuje i izdaje stanove i ne placa poreze, nego profitira tako sto dobije radno mesto preko stranke, a neko profitira tako sto dobije sendvic i 3.000 dinara za gospodju. Zato nam i jeste ovako kako jeste.

Ako i Sale ovde govori koji misli o najlošijem scenariju za Srbiju da će poskupeti nekretnine i planira da kupuje nekretninu ako dobije 20% jeftiniju kao prvi kupac u izgradnji, šta da rade ostali?
Čak i da je ovo jedna velika dogovorena grupa i plaćena da nametne ovako mišljenje, mada ovde je mala vidljivost svega 13000 članova od toga ne znam koliko je prisutnih redovno, realno ozbiljniji Influenser ima veću preglednost.
Pre bih rekao da su ovde ljudi daleko upućeniji i svaka čast na ekonomskim analizama...
Moje mišljenje sam izrazio a to je da sledi da kažem stagnacija još mali period i onda dalji rast nekretnina sa vrhom vrednosti pred i za vreme Expo-a za BG i NS, kao i povećanje vrednosti nekretnina i zemljišta izmedju ta dva grada.

Ne, nego kazem da postoji grupa ljudi koja je dobro profitirala ne samo zahvaljujuci, nego i uprkos sistemu, samo za razliku od tebe (nisam mnogo pratio sta pises), ti ne pricas kako smo mi ekonomski tigar za razliku od nekih. Doduse, ni oni ne pricaju da smo ekonomski tigar, samo relativizuju svaki problem koji mi imamo kao drustvo i drzava, pa sad ko kako shvati. A cinjenica i jeste da su mnogi zadovoljni ovim sistemom jer su profitirali od njega, samo sto neko profitira tako sto izvlaci novac iz budzeta, neko profitira tako sto kupuje i izdaje stanove i ne placa poreze, nego profitira tako sto dobije radno mesto preko stranke, a neko profitira tako sto dobije sendvic i 3.000 dinara za gospodju. Zato nam i jeste ovako kako jeste.
Platiš stan min 100.000 evra
Opremiš ga za min 6.000 evra
Parking platiš 15000 evra
Iznajmljujes ga za 400 evra
Godišnje 4800 bruto
Treba ti min 30 godina da budeš na nuli...ja dočekati neću tu nulu
BAŠ MI JE LEPO...
Veze Vi nemate...

Ako i Sale ovde govori koji misli o najlošijem scenariju za Srbiju da će poskupeti nekretnine i planira da kupuje nekretninu ako dobije 20% jeftiniju kao prvi kupac u izgradnji, šta da rade ostali?
Čak i da je ovo jedna velika dogovorena grupa i plaćena da nametne ovako mišljenje, mada ovde je mala vidljivost svega 13000 članova od toga ne znam koliko je prisutnih redovno, realno ozbiljniji Influenser ima veću preglednost.
Pre bih rekao da su ovde ljudi daleko upućeniji i svaka čast na ekonomskim analizama...
Moje mišljenje sam izrazio a to je da sledi da kažem stagnacija još mali period i onda dalji rast nekretnina sa vrhom vrednosti pred i za vreme Expo-a za BG i NS, kao i povećanje vrednosti nekretnina i zemljišta izmedju ta dva grada.
Slažem se..a onaj ko čeka..da ponovim..niti ce balona biti niti ce kupiti u dogledno vreme

To je ujak pisao. Daj neki post gde se hvali Srbija, da vidimo šta je netačno.

Edit:
Pošto smatraš taj tekst najtačnijim odgovorom, a odgovor je da je sve apsolutno loše u Beogradu, onda imam pitanje za tebe, koje je Defke postavio Salev85-u: ako je toliko loše u Beogradu, zašto želiš da kupiš stan u tako lošem mestu?
Taj belorus, ako postoji, naveo je realne probleme, a ne da je sve lose. I ja se pitam zasto ljudi zaborave da voze kada padne kisa ili sneg, a onda se setim da je vecina kupila dozvolu ili ima lose gume jer ne zeli da menja ili… vazduh jeste zagadjen, leti jesu vrucine (nekome je ovo ok)…

Godišnje 4800 bruto
BAŠ MI JE LEPO...
Veze Vi nemate...
Mico, taj stan se uvek moze prodati za pare koje si ga kupio, ti ne cekas nulu vec cekas 100% povracaj para.

Pričaš o lopovima ili ljudima koji svojim zarađenim parama kupuju stanove i placaju porez? Zašto to radiš ?

Godišnje 4800 bruto
BAŠ MI JE LEPO...
Veze Vi nemate...
Ne cekas 30god da budes na nuli jer imas stan koji ima neku vrednost i koji mozes prodati skoro u svakom trenutku. Roi na pasivnom prihidu se ne racuna tako. Da imas regularni renterijerski biznis gde imas zaposlene, placas poreze, troskove… pa i nekako. Ovako nit luk jeo nit miris’o. Sve neki bizmismeni.

Mico, taj stan se uvek moze prodati za pare koje si ga kupio, ti ne cekas nulu vec cekas 100% povracaj para.
Nikad se necemo sloziti...
Pa sve sto kupiš mozeš ponovo prodati ...ja ovde pričam o novoj dodatoj vrednosti....O drugim zemljama gde ljudi zarađuju i imaju povrat za duplo manje vremena.

Nikad se necemo sloziti...
Pa sve sto kupiš mozeš ponovo prodati ...ja ovde pričam o novoj dodatoj vrednosti....O drugim zemljama gde ljudi zarađuju i imaju povrat za duplo manje vremena.
Ali sve u sta investiras ne mozes ponovo prodati.
Ja investiram u biznis, dodje COVID i propadne, e to je nula.
Kupis akcije firme, lose posluje, izgubis 30% vrednosti za godinu dana, mozda bankrotira, to je nula.

Kupis stan, osim ako se ne srusi, nikad nije nula.
Imas dodatu vrednost svakog meseca rente, jer da si ga prodao i posle godinu dana, uzivao si u 4800 eur rente + si ga verovatno prodao uracunajuci cenu opremanja, neces sigurno ga prodati ispod te cene.

Budi realan.

Ne cekas 30god da budes na nuli jer imas stan koji ima neku vrednost i koji mozes prodati skoro u svakom trenutku. Roi na pasivnom prihidu se ne racuna tako. Da imas regularni renterijerski biznis gde imas zaposlene, placas poreze, troskove… pa i nekako. Ovako nit luk jeo nit miris’o. Sve neki bizmismeni.
Taksista kad kupi auto za posao ne treba da zarađuje....? Što bi kad može uvek da ga proda....
Neko kad kupi mašinu za xxx ..što bi zarađivao..kad može uvek da je proda...
Zašto nekretnina nema pravo da zarađuje ?

Biznismenu....
A da...koji sam ja seljak

Taksista kad kupi auto za posao ne treba da zarađuje....? Što bi kad može uvek da ga proda....
Neko kad kupi mašinu za xxx ..što bi zarađivao..kad može uvek da je proda...
Zašto nekretnina nema pravo da zarađuje ?

Biznismenu....
A da...koji sam ja seljak
Kad tako pises tako i ispada ( sam si se prozvao) jer ne zelis da razumes da bi opravdao svoje misljenje koje je pogresno.

@Extroniks
Badava objasnjavas.

Ali sve u sta investiras ne mozes ponovo prodati.
Ja investiram u biznis, dodje COVID i propadne, e to je nula.
Kupis akcije firme, lose posluje, izgubis 30% vrednosti za godinu dana, mozda bankrotira, to je nula.

Kupis stan, osim ako se ne srusi, nikad nije nula.
Imas dodatu vrednost svakog meseca rente, jer da si ga prodao i posle godinu dana, uzivao si u 4800 eur rente + si ga verovatno prodao uracunajuci cenu opremanja, neces sigurno ga prodati ispod te cene.

Budi realan.
A kako za prodaju ne važi ono gore navedeno...rat..covid...balon....?
Rekoh bruto... to je ono max..slazemo se da ima troškova..porez..ili sam ja opet nerazuman?

Mićo, ako hoćeš brži povrat, budi hrabar pa investiraj u biznis i napravi bum.

Ti bi da digneš sve četiri u vis i da ti se vrati investicija za 5 godina... Može, ali u diznilendu.

Ma sto ne objasnite mici, kupi sad na max, povrat 30 godina umesto normalnih 10-12, onda još padne cena na pola ili kirija na trećinu i ne možeš da prodaš, a brljava država digne porez na imovinu i počne kontrolu poreza na izdavanje…a i ode dinar usput na realni nivo od 200rsd/€…ili bolje da čuva svojih 100k€, cash is king u 2025…

Vrh