A treba marza u prodavnicama 400%? A treba diesel kod nas 200 a u Bosni 160...kolika je tu marža ?Da se razumemo, svaka investicija nosi rizik.
Ali godisnji prinos rente je minimalan jer je i rizik minimalan, i tako i treba da bude.
Prinos investicije je uvek srazmerno obrnut riziku.
Iz mog nekog iskustva, najvise se zapravo kuka u Beogradu. Valjda su ljudi u unutrasnjosti manje terminalno online pa im je manje ispran mozak tviter balonom beznadja.Izadji malo iz Beograda da vidis kako se lepo zivi. Niko ne porice cinjenicu da sve pare idu za Beograd.
Samo sam shvatio da ja kupovinom stana nemam nikakve gubitke..i ps...ništa ja prodao nisam...prevario si se....ok...tesi se@mića Mnogo je tesko pratiti tvoj tok misli jer cesto deluje da ne razumes ni sam sebe.
Evo da ti objasnim tvojim taksi jezikom. Covek otvori taxi prevoz, placa poreze i doprinose, placa gorivo, placa servise za auto, prodaje svoje usluge kao vozaca, nije iznajmio auto drugom licu i sve troskove sveo na njega. Taxi biznis propadne on moze da proda auto ali ko ce mu vratiti pare za servise, gorivo, poreze,doprinose, otvaranje i zatvaranje firme… a uz to automobili rapidno gube na vrednosti, nije to stan pa da mu i raste vrednost. Isto je npr i sa cnc masinom, ti imas firmu, troskove, prodajes svoje usluge, a ne rentas masinu. Aktivni i pasivni prihod, ako razumes razliku.
Dakle ti cekas povrat investicije od 100%, a ne nulu. Mislim svaka cast kako si prodao imanje i kupio stanove da se bavis renterijerstvom.
Sto rece @sutraw pokreni neki biznis pa imas brzi povrat, ako ga bude. Uzmi taxi ili masinu…
Robu mogu da ti ukradu, moze da bude felericna, sta ako niko ne kupuje pa stoji ti roba godinu dana?A treba marza u prodavnicama 400%? A treba diesel kod nas 200 a u Bosni 160...kolika je tu marža ?
Jeste rizik je u prodaju decje odece mnogo velik pa je ta marza opet min 300% ...to znam sigurno..kvarljiva roba....sta ceš.
Samo nekretnine..koje ti verovatno nemaš su problem....i verovatno treba da bude i.min povracaj
Nema potrebe za lupanjem. Nisu marze 400%, gorivo kod nas je skupo zbog akciza, a ne marzi, a za decju odecu kao i sa drugom slicnom robom. Treba ti milion modela u milion boja jer svako hoce drugacije, samim tim ogroman lager plus placas prostor, radnike, poreze, doprinose, struju, internet, djubre, sokoj, knjigovodju… uostalom prodaj ti stvari sto ulazes u nekretnine.A treba marza u prodavnicama 400%? A treba diesel kod nas 200 a u Bosni 160...kolika je tu marža ?
Jeste rizik je u prodaju decje odece mnogo velik pa je ta marza opet min 300% ...to znam sigurno..kvarljiva roba....sta ceš.
Samo nekretnine..koje ti verovatno nemaš su problem....i verovatno treba da bude i.min povracaj
Nema sta da se tesim niti zbog cega. Sam si pricao ranije o nekoj prodaji, nasledstvu… kako su tvoji neki dodjosi, kako su svi dosli od nekud pa zasto da ne prodaju to odatle…Samo sam shvatio da ja kupovinom stana nemam nikakve gubitke..i ps...ništa ja prodao nisam...prevario si se....ok...tesi se
Fizicki rad kod nekretnina? Ides da kopas kanal u stanu svaki mesec ili to sto ides po kiriju koju ti daju na ruke smatras fizickim radom? Svako svoga konja hFali. Akcije mogu da odu i u minus pa i da se cena ne vrati nikad i budes u finom minusu.Ok mogu da se složim da zahteva rad, ali manje fizičkog nego kod nekretnina. Ako si trejder moraš biti u toku i zavisi od tebe, ali nisi odgovoran drugim ljudima.
Kod holdera tek nemaš obaveze kao kod nekretnine. Tebi i prazna nekretnina stvara trošak.
Kod akcija ili oročenja se tek nemaju obaveze, to jest minimalne su u odnosu na nekretninu i rentiranje.
Imam biznis...znam obe priče..vidis koliko grešis..Robu mogu da ti ukradu, moze da bude felericna, sta ako niko ne kupuje pa stoji ti roba godinu dana?
Placas prodavca, placas zakup lokala? Udari kriza ljudi ne kupuju vise kod tebe? Otvori ti se konkurentska radnja i odvuce ti musterije?
Dodje ti poreska inspekcija, kaze fali ti ovde jedan papir i lupi kaznu 50,000 dinara?
Dodje ti narkoman sa pistoljem i opljacka te? Reketiraju te kriminalci jer si im u teritoriji?
Milion vise rizika imas u svom biznisu, da ga imas znao bi to, zato i treba zarada da bude veca tu nego da iznajmis stan i 3 puta godisnje krocis u njega da zamenis cesmu ili neki drugi manji kvar.
SAd sam kriv i sto sam ono što sam nasledio uvečao 3 puta..Nema sta da se tesim niti zbog cega. Sam si pricao ranije o nekoj prodaji, nasledstvu… kako su tvoji neki dodjosi, kako su svi dosli od nekud pa zasto da ne prodaju to odatle…
Da li si ti izdavao nekad nekretninu?Fizicki rad kod nekretnina? Ides da kopas kanal u stanu svaki mesec ili to sto ides po kiriju koju ti daju na ruke smatras fizickim radom? Svako svoga konja hFali. Akcije mogu da odu i u minus pa i da se cena ne vrati nikad i budes u finom minusu.
Ja nisam toliko nezadovoljan..nego me neko ubeđuje kako sam digao noge i uzivam..ko da mi je palo s neba i da nemam nikakve troskove ...Sto se ti bavis poslom koji ima toliko mali rizik i ispada da ga ne znas jer je prinos mali i nezadovoljan si?
Hajde da cujemo troskove Mico, koliko te na tih 4800 EUR rente izadju troskovi godisnje.Ja nisam toliko nezadovoljan..nego me neko ubeđuje kako sam digao noge i uzivam..ko da mi je palo s neba i da nemam nikakve troskove ...
Ma to nije tacno..sve je super..nastampas pare i kupis stan i izdaješ ..tako lako...Da li si ti izdavao nekad nekretninu?
Kupovina nekretnine, opremanje nekretnine.
Izdavanje, znači odlazak i pokazivanje nekretnine, dogovaranje.
U slučaju kvara ti treba da organizuješ popravku.Plaćanje itd...
Za stan na dan ne bih ni da komentarišem koliko obaveza.
Porezi, računi, provera da li je plaćeno sve.
Sastanci ili barem upućenost u stambenu zajednicu.
Održavanje stana....
Evo, ja preko 5 godina iznajmljujem stanove i za tih 5 godina je preko 20,000 EUR otislo u ruke stanodavaca sigurno a trosak na popravke ako im je svima ukupno bio 1500 EUR na popravke i odrzavanje ja cu sad odmah ritualno da se obesim.Da li si ti izdavao nekad nekretninu?
Održavanje stana....
Nisam zaradio? Nasledio jedan a kupio još dva...Palo s neba ? E moj ti...veze nemas ili se pravis ?@mića
Pa nasledio si. Zaradio nisi. Svaka cast sto sumi uvecao nasledjeno.
I sta je od toga fizicki rad? Banalizujes jer hvalis svoga konja. Da li si ikad ulagao u akcije? Pazi sad koliki fizicki rad zahtevaju akcije. Znaci istrazivanje koje ces akcije da kupis, pa nalazenje brokera ili posrednika, otvaranje racuna, odrzavanje racuna, pracenje vrednosti akcija, pracenje poslovanja firme, placanje poreza na dobit(ukoliko je bude)… evo vec sam se umorio dok sam pisao.Da li si ti izdavao nekad nekretninu?
Održavanje stana....