Šta je novo?

Cene nekretnina

Ja trazim samo normalan srednji ROI ...ništa više...a Vi me ubeđujete da to nije u redu...
Pa ti ulozi u akcije/biznis ili kripto.
Srednji ROI od nekretnina neces imati, bas jer je rizik minimalan, to ti je sto ti je, kukanjem ovde se nece promeniti.

Pa sve i da sam Vucko cita tvoje poruke ne bi se promenilo.

Znaci 50k pokriva 50 rata, tj 4 godine i kusur.
Tu cifru sam lupio - doduše tako je neki moj crni fond dizajniran (na žalost vođen nekim lošim iskustvima iz prošlosti (bolest) volim da imam keš spreman za odmah). Kao što rekoh, svako treba sam da analizira i stavi neki procenat/cifru u fond koji Vam je odmah/brzo raspoloživ

Dobro ali dosta se i razlikuje ROI i kod nekretnina i samog izdavanja.
Takodje da li se tu računa porast cene nekretnine u ROI?
Ukoliko se kupuje na kredit ili keš itd...
Ne prolaze svi isto što ulažu u ovakve investicione stvari razlikuje se tu baš dosta ROI.

Naravno da se ne računa, osim ako si uspeo da pronađeš način da predvidiš budućnost koji kriješ od nas ostalih.
Ne mislim za budućnost nego za trenutnu zaradu nekog ko je uzeo nekretninu pre 10god i izdavao. U njegov ROI bi po meni trebalo da ulazi i porast nekretnine.

Imate profesionalce koji vagaju i procenjuju cenu nekretnina i prodaju kada pomisle da je taj kraj dostigao neki 'level' pa kupuju jeftinije u nekom drugom kraju za koji procene da ima dobru persepktivu (znam ljude koji su prodavali i kupovali po Pazovama)

Ne mislim za budućnost nego za trenutnu zaradu nekog ko je uzeo nekretninu pre 10god i izdavao. U njegov ROI bi po meni trebalo da ulazi i porast nekretnine.

Pa lako je biti general posle bitke... Mogla mu je cena i padati 10 godina, poenta je svakako da ne možeš znati u momentu kupovine šta će se desiti.

Imate profesionalce koji vagaju i procenjuju cenu nekretnina i prodaju kada pomisle da je taj kraj dostigao neki 'level' pa kupuju jeftinije u nekom drugom kraju za koji procene da ima dobru persepktivu (znam ljude koji su prodavali i kupovali po Pazovama)
Upravo tako, ja znam kategoriju ljudi pa i poznajem nekoliko njih koji kupuju u izgradnji čak i pre dobijanja gradjevinske dozvole i čekaju dobijanje Upotrebne dozvole objekta, pa onda prodaju. I tako u krug pa da kažem i kod istog Investitora, to jest prate Investitora.

To je ujak pisao. Daj neki post gde se hvali Srbija, da vidimo šta je netačno.

Edit:
Pošto smatraš taj tekst najtačnijim odgovorom, a odgovor je da je sve apsolutno loše u Beogradu, onda imam pitanje za tebe, koje je Defke postavio Salev85-u: ako je toliko loše u Beogradu, zašto želiš da kupiš stan u tako lošem mestu?
Nisam primetio da mi je postavio to pitanje pošto ne čitam njegove postove. Rekao sam već razloge. Moraću da se selim porodično zbog posla i kopanje što me je zeznulo. Inače ga ne volim toliko zbog xy razloga. Loš kvalitet života i manjak vremena. Zato i gledam NS kao neku alternativu.

Odlično...ali zasto mene neko ubeđuje da mi je super uzimanjem rente za stanove kad nije. Ja trazim samo normalan srednji ROI ...ništa više...a Vi me ubeđujete da to nije u redu... Kada kazem za preprodaju robe da su marze 400% ...neki ovde kazu da je to Ok ...????? A kada trazim da bude realan povrat za nekretnine ispada da oci vadim nekom.
Sa ..i ja imam 3 posla ...posao jedan...privatna firma ...nekretnine..
Ukupno 3 sfere....i kažem da je realna dobit onog ko radi kao ja i onih koji rade samo jedan posao ..da je razlika mala.....e to me nervira
Ajde prvo dogovori se sam sa sobom, da li radiš tri posla i imaš platu, da li imaš firmu, da li imaš primanja od ta tri posla ili jedna dobra plata od 950e je veća nego tvoja primanja? Od kojih onda para kupuješ četvrti stan?
Opet zakljucak a nemas pojma kako sam od 1 došao do 3. Ti zakljucujes da nije snalažlivost nego sreča..kako to znaš ? Ispada da svi koji su dobili nasledstvo da svi imaju i minimalno imaju ko ja sada ? Zar to nije ljubomora...zavist...Meni ne pada na pamet da merim tvoju uspesnost i da znam da si lako to uspeo jer bi bio cinik i jer znam da ni jedan uspeh nije lak..a ti opet kazes da sam imao samo fobar pcetak koji nije zavisio od mene ...
ZNam mnoge koji su imali više a pomerili se nisu...i da nikad sebi necu dozvoliti da za nekog kažem da ZNAM nesto a realno nemam pojma..
Hteo sebi da priznaš ili ne imao si odličan početni start za razliku od ljudi koji nemaju šta da naslede i kupuju za život. Ako je tvoja muka veća od njihove onda ti se izvinjavam, treba snimiti dokumentarac o tvojim mukama.

Taj belorus, ako postoji, naveo je realne probleme, a ne da je sve lose. I ja se pitam zasto ljudi zaborave da voze kada padne kisa ili sneg, a onda se setim da je vecina kupila dozvolu ili ima lose gume jer ne zeli da menja ili… vazduh jeste zagadjen, leti jesu vrucine (nekome je ovo ok)…

;) Ma belarus je gastarbajter. Ne valja ništa, ne dolazite...
Ušao u mod radovic/rakocevic/joe

Poslednja izmena:
Nezgodno je kad ti ROI toliko zavlada umom, da ti više ništa sem zgoljnog novčanog dobitka ne donosi zadovoljstvo. I ukoliko se ROI više spušta, utoliko ti gorčina sve više kulja iz želudca, sve dok ti se ne popne do podgrlca i zatruje ti i to malo sreće što si imao.
Vreme leti, a životni vek i nije tako dugačak kao što se čini. Kul je i ne biti pohlepan.

Nisam primetio da mi je postavio to pitanje pošto ne čitam njegove postove. Rekao sam već razloge. Moraću da se selim porodično zbog posla i kopanje što me je zeznulo. Inače ga ne volim toliko zbog xy razloga. Loš kvalitet života i manjak vremena. Zato i gledam NS kao neku alternativu.
U pravu si, moja greška. Defketovo pitanje je bilo: zašto želiš da kupiš nekretninu u Beogradu, ako predviđaš pad cene u Beogradu.

Belorus igra IQ200 igricu, mnogo mu je dobro u Beogradu pa aktivno demotiviše ostale da ne dolaze.
Na redditu mozes naci post za svaki stav koji zelis da zastupas. Cak i na r/switzerland imas ljude koji su u fazonu uzasno je, zalim sto sam dosao ovde.

A srpski subredditi su tek septicka jama cemera i autosovinizma, tviter na steroidima.

U pravu si, moja greška. Defketovo pitanje je bilo: zašto želiš da kupiš nekretninu u Beogradu, ako predviđaš pad cene u Beogradu.
Pa ne gledam Beograd više. Sad je perfect storm što se tiče cena u Beogradu sto bi rekao vradovic. Za investiciju je nula bodova.
Ako hoćete da zaradite od daljeg porasta cena nekretnina tu gledajte gde su nekretnine još uvek jeftine. Pa makar to bila i "unutrašnjost". Porast troškova života i izgradnje da može u većem % da pogura cenu.
Kupovina nekretnine od 2700-3000 (ili više) za starogradnju ili 3600+ za novogradnju je budalaština. Jedino kompleksi novopečene "elite" sa niskom nabavnom cenom evra da mogu da kažu da su kupili na xy lokaciji (znaš, ja živim u xy zgradi pored kule i te fore). Periferija po 2500+ 🤡, još ako je i na kredit.....pa srećno vam bilo. Tu zarade veće nema niti će je biti u skorije vreme.
To kupuje ko mora za život i koga deru sa kirijom većom ili istom nego u dosta zemalja u EU (nema neko opciju da emigrira) ili ko ima viška novca (bilo kog porekla). Da kupiš za izdavanje..... budalaština po meni.
Pišete da je ok ROI od 30+ godina.....ok, kupujte onda. Samo ako krene ekonomija na dole....ili kirije ROI vise nije 30+ godina nego vrlo lako može biti 50+. Dovoljno je da kirije padnu 20% i nekretnine isto toliko. Nemam ništa protiv, samo kupujte. Propade novac 😉.

Vrh