Šta je novo?

Cene nekretnina

Mamac za lakoverne, naivne i lakome... a golubovi to nisu :) jedino veverice

4 godine po 12 meseci po 3500eur, znači da je to 168000eur.
Jedan deo su sigurno uračunali u prodajnu cenu i jedan deo će ok i izdavanjem pokriti.
Vidim da su te vile oko 280m2, znači cena je ozbiljna svakako, možda i preko 500k.
Tako da je odlična reklama za ovo mesečno garantovano izdavanje na 4god!
Verujem da će ovoga biti sve češće. Ali treba i videti šta piše u Ugovoru i kako je to zagarantovano.
Inače kada smo kod Zlatibora danas sedim sa drugarom koji ima veliki plac na Zlatiboru sve sa dobijenim dozvolama za gradnju i da kažem dobra lokacija u centru Zlatibora, ipak je trenutno odustao od gradnje.Trebao je zgradu sa nekih 46-47 stanova da gradi.
Nije apart-hotel u pitanju i nije hotel, nego zgrada.
Trenutno gradi jednu manju za sebe i kumove i tu će biti 6stanova ali to neće biti za prodaju isto na Zlatiboru.

Ako se ne varam u pitanju je naš muzičar-trubač Dejan Petrović, a ako se isto ne varam prodavaće mu Viki

Ovo će biti čist premium i ne vidim razlog da se ne izdaje bar 200 dana godišnje po minimalno 300 evra a do maksimalnih 500-1000 evra u udarnim danima

@Filip 01 to je ono što pričam neko vreme, da stižu mnogo jaki sadržaji za Zlatibor i da ne treba više obične zgrade praviti, prosto se treba prilagođavati novom Razvoju i podići nivo. Deo se može videti u mom footeru...

Nećeš ga ti izdavati, daješ ga Investitoru na korišćenje.
Ja sam mogao tako da odradim sa apartmanom na Kopaoniku, dam ga Investitoru na godinu dana uz nadoknadu koju mi on uplati i mislim da sam imao mogućnost da se najavim pa da koristim 2-3nedelje u toj godini taj apartman, to jest moj apartman.
To kada se odradi nije tvoj apartman nego si ga izdao Investitoru koji upravlja sa njime i izdaje ga.
Tako nešto bi bilo i ovo predpostavljam, to jest to je verovatno plan.
Ovde sam kačio i takav neki sličan projekat u Dubaiju koji isto garantuju mesečnu to jest godišnju zaradu.
E sada ko garantuje, država, razvojna agencija, državna banka itd... ne znam sve detalje da objasnim jer i sam istražujem.
U ovom slučaju ti to garantuje Investitor, da li će i ispoštovati itd... ništa nije sigurno.
Trenutno je jedino kao sigurno oročiti u banku do 50000eur jer i ako banka pukne samo do tog iznosa ti osigurava država te novce.

Podaci na cenenekretnina.rs su ažurirani!
Jos malo pa smo kompletni...
auu covece
1726775777711.png

Logično, to je kvadratura koju većina populacije može lakše da priušti. Ja sam nedavno dao agenciji da se bavi prodajom stana u novogradnji na BB, to je neka kvadratura plus minus koji kvadrat koja odgovara mnogima, poseta ima skoro svaki dan, isto tako i upita, poziva. Imao sam nekoliko ponuda koje sam odbio, i sasvim pristojnih i uvredljivih kao i uvek, ljudi svašta žele da izmuljaju, isprobaju sreću, itd.

Rekao sam sebi da ga neću dati ispod cene koju mislim da vredi, samo treba biti strpljiv, da mi je gorelo pod nogama mogao sam recimo na prvu ponudu da kažem da, konkretan slučaj kupac reče "e imam maksimum toliko, uzmi ili ostavi" na prvu ponudu koju je dao a nije hteo ni da razmisli o mojoj kontraponudi, onda šta da se radi, ili je stvarno imao zakucan budžet ili nije bio toliko zainteresovan za stan.

USER=21787]@Filip 01[/USER] to je ono što pričam neko vreme, da stižu mnogo jaki sadržaji za Zlatibor i da ne treba više obične zgrade praviti, prosto se treba prilagođavati novom Razvoju i podići nivo. Deo se može videti u mom footeru...
Tako je, eto i sam to radi, to jest zaustavio je tu gradnju da kažem običnih stanova.
Ok gradi dosta po NS-u pa nije hteo da kažem i na Zlatiboru u isto vreme nešto što se da kažem neće odmah rasprodati.
Pošto je izgleda došlo do zasićenja što se tiče tih standardnih apartmana u zgradama koje nemaju dodatne sadržaje ili koje nisu viši nivo, premijum, hotelski kompleks itd...

Tako je, eto i sam to radi, to jest zaustavio je tu gradnju da kažem običnih stanova.
Ok gradi dosta po NS-u pa nije hteo da kažem i na Zlatiboru u isto vreme nešto što se da kažem neće odmah rasprodati.
Pošto je izgleda došlo do zasićenja što se tiče tih standardnih apartmana u zgradama koje nemaju dodatne sadržaje ili koje nisu viši nivo, premijum, hotelski kompleks itd...
Upravo to, a jedan od razloga je i snažan rast u turizmu

...tako da nije ni čudo što se i kod nas i u regionu pojavljuju sve više projekti baš upravo hotelskog tipa

Čisto iz radoznalosti, koliko % manje su nudili od oglašene cene?

Do sad, tipa od 12% u najgorem, do 7% u najboljem slučaju. Stan je u ovom drugom slučaju tada bio možda svega nedelju dana na tržištu, i više je bilo u tom stavu i pristupu "imam toliko, hoćeš, nećeš", i kao što rekoh neko bi mu rekao ajde može da je prodaja hitna, ali obzirom da mi se ne žuri i da je bilo to nepostojanje želje za cenkanjem, i obzirom na povratne informacije agenta o utiscima stana zainteresovanih kupaca, rekao sam neka hvala i dao korektnu kontraponudu na koju nije odgovorio.

Upravo to, a jedan od razloga je i snažan rast u turizmu

...tako da nije ni čudo što se i kod nas i u regionu pojavljuju sve više projekti baš upravo hotelskog tipa

A sto niko ne pravi luksuzne hotele po Zlatiboru, nasoj najjeftinojoj planini pod betonom sa soc i lower standard zgradama bez stadrzaja?

A sto niko ne pravi luksuzne hotele po Zlatiboru, nasoj najjeftinojoj planini pod betonom
Zlatibor nije pod betonom, smara više ta priča...
Zlatibor je površine oko 1.000kv/km

Za manje vične računanju, to je 1e+9 kvadratnih metara; milijardu istih.

Taj beton-centar je minimalan. :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
ETF u poslednjih 20g, jesu ok; self thought programeri, više ni ne postoje, a Informatika na Matematičkom, iskreno, retko sam susretao kompetentne... :ROFLMAO:
Moj drugar je samouk. Doktorirao u inostranstvu ozbiljnu stvar, na boljem univerzitetu od Beogradskog. Ali velika konkurencija i mogao je da upadne samo na neka slabo plaćena mesta.

Krene on da uči programiranje sa 40 godina. Sa 42 nađe prvi posao za smešne pare zato što je samouki, neiskusni matoran. Sad radi u ozbiljnoj firmi za lepe pare prijavljen sve regularno.

Doduše, njegovo osnovno obrazovanje uključuje matematičku logiku i analitike raznih vrsta, tako da je imao osnovu za učenje programiranja.

Priznajem da je stvarno izuzetak.

Zlatibor nije pod betonom, smara više ta priča...
Zlatibor je površine oko 1.000kv/km

Za manje vične računanju, to je 1e+9 kvadratnih metara; milijardu istih.

Taj beton-centar je minimalan. :ROFLMAO:

Pa dobro, onda to mozemo reci i za Beograd. Zahvati celu teritoriju gads sa sve Obrenovcem, Mladenovcem, Sopotom, Kosmajem pa da vidimo kolimo je km2 i koliko procenata je tu pod betonom.

Vrh