sutraw
Advanced
- Učlanjen(a)
- 29.03.2023.
- Pohvaljen
- 11.831
Nemoj da me shvatiš pogrešno, ali ovako nešto može da napiše neko ko nema nikakvog iskustva u (malom) biznisu. Moji rođaci su generacijaki u ugostiteljatvu i to je bukvalno 24/7 posao u smislu da nadjes radnike, da nadgledas nabavku namirnica, pripremu hrane, uslugu...dakle čak i ako ne moraš sve sam da radiš ( a x puta se dogodi da je vozaču, konobaru ili kuvara bolesno dete, ne može da dodje na posao, pogađaj ko uskače u ulogu momentalno) ima toliko posla da oni bukvalno padaju s nogu. Da me ne shvatiš pogrešno, taj biznis donosi novac i neki osećaj zadovoljstva i ponosa, makar u njihovom slučaju jer traju decenijama, ali je isto tako ozbiljna robija. Reći kako je lagano pronaći poslovnu nišu gde se može investirati nekoliko stotina hiljada eur I uživati nije baš tačno. Da ne govorim da većina ljudi nikada nije vodilo restoran, pekaru, hemijsku čistionicu _______ (unesi naziv delatnosti) tako da nemam bas ideju kako da budem uspešan o nečemu o čemu realno nemam pojma. Ideja prosepriteta se svodi na PASIVNOM prihodu, to je razlog zašto su stanovi tako atraktivni kao vid investiranja.
Moja porodica je u malom biznisu, tako da imam više razumevanja za to nego što misliš. Apsolutno mi je jasno da je potrebno uložiti energiju u to, a ne samo novac. Ja nažalost nemam taj novac i ne mogu da započnem svoj mali biznis, ali da imam apsolutno bi mi to bio prioritet u odnosu na bilo koji jadni prinos koji donosi nekretnina.
Ovde je glavni problem mentalitet našeg naroda kome je početak i kraj bilo kakvog razmatranja investicija kupovina stana u BG.