To stoji, zato i kazem nekome ne smeta nekome smeta.Ako dobijes full stan po ceni 50% od trzisne, da ne kazem po ceni gradnje, vec si razvalio. Ulozili su lovu, sve ok, lako ces posle da placas svoju ratu. Da ne kazem, ovo mi zvuci kao bolji dil nego ovo sto su dobili bezbednjaci.
Inace firme i sad zaradjuju milione od softvera, vidi APR, vidi kolike su prosecne plate (pa nek su i 50% vece od prijavljenog). Tako da ce uvek firma zaraditi na tebi, to nije nista cudno.
Meni je npr smetalo da mi sef na poslu prica kako nema mogucnosti za povisicu a na APRu vidim da itekako ima mesta za povisicu, pa sam odlucio da ja radim direktno sa inostranstvom, da sam i dalje u domacoj IT firmi zaostajao bih jedno 5 godina po ustedjevini / prihodima garant, ako ne i vise.
Nije svako u tom rezimu doduse niti zele da se bakcu sa trazenjem klijenata i svemu sto ide uz to, ali ne treba sad misliti da iko tu ikome daruje nesto u ovoj prici, ovo su samo zlatne lisice za programere koji bi radili i u drzavnoj firmi cisto da imaju stabilan i stalni posao a plata je takva kakva je.