Normalno da 1% u nekom malom mestu, 1% u Beogradu i 1% u Monaku nije iste kategorija. Mi smo verovatno preskupi za one koji spadaju u 1% u Nju Delhiju, ali smo sigurno jeftini za one koji zive u Monaku. Dosta toga je relativno. Poenta price jeste da su cene toga sto je "ekskluzivno", "luksuzno" onoliko koliko moze da priusti top 1% ili 5% stanovnika u konkretnom mestu.
Ali ako cemo da lupamo vrednosti, ja bih pre rekao da te procente treba gledati za bogatstvo, a ne za platu, jer je plata promenljivia kategorija i samo nacin da se stigne do nekog bogatstva, tako da bih rekao odokativno da u 1% spadaju oni sa tipa 700-800+k eur bogatstva, u 5% oni sa tipa 300+k eur bogatstva, a u 10% oni sa 200k+ eur bogatstva, barem je to neki moj utisak na osnovu mog okruzenja. Naravno, ti imas one koji zive u stanu vrednom 300k evra a jedva prezivljavaju od penzije (sto znaci da imaju mrtav kapital), kao i one koji nemaju svoj stan a zaradjuju po nekoliko hiljada evra mesecno, tako da je sve relativno, ali ako gledamo visine mesecne zarade (nebitno da li je to plata iz rada ili profit firme) onda bih rekao da sa 5k eur neto mesecno spadas u 1%, 3k eur mesecno u 5%, a 2k eur mesecno u 10%. Naravno, pricam o zaradi pojedinca, na nivou porodice/para bi to bilo tipa 50% vise. Mislim, lupio sam brojke, ali ovo je neka moja percepcija.