Takodje sam u prethodnom stanu u starogradnji u blokovima imao radionicu u stanu iznad i u 60m2 je zivelo njih 6 ili 7 i svi su nosili klompe. Ludnica 24/7.
Iz licnog iskustva, starogradnja - makar ono sto ja mogu da priustim, tipa NBG, vise nikad. U 90% slucajeva liftovi stari vise od 50 god, upitnog odrzavanja, parkinga nema nigde, kiseli se kupus u podrumima pa se raznosi po zgradi, zgrada mirise na miks skembica, cigara, kiselog kupusa i mrtvih kineza, stare instalacije, u svakoj zgradi u bloku je neki pametnjakovic skidao noseci zid, budzio ko je kako stigao, komsije koje misle da je neko drugi duzan da placa odrzavanje, ciscenje, fasadu, da je drzava duzna da obezbedi parking itd itd. Mogao bih do sutra da nabrajam.
Pobednik je lik koji je u mojoj staroj zgradi proizvoljno stavio ogradu od kovanog gvozdja na francuski balkon
Realno, starogradnja sa renoviranjem od poda do plafona treba cenovno da bude manja 30ak posto od najjeftinije novogradnje na slicnoj lokaciji pa da covek razmisli.