Šta je novo?

Cene nekretnina

Da li se cena od 90.000 isplati ako se izdaje za 340 EUR?
Mislim da se ne isplati jer moraš da uložiš nešto s vremena na vreme, platio opravke, godisnji porez itd
Da se vratimo na period 2015,6 ovo ne bi preko 200e mogao da izdaš pa da dubiš na glavi a pukao si 90K
Ko je pre tri godina mogao da predvidi Koronu, Ukrajinu, Izrael, i ko može da se predvidi šta će da se desi do 2026? Da li su Zagrepčani mogli da predvide zemljotres gde je ceo donji grad oštećen, i svuda pala cena ne zna se, jer svi beže odatle. Bolja i soc gradnja iz 70tih (mamutice) kojima nije ništa nego salonac kod Zrinjevca

Mislim da se ne isplati jer moraš da uložiš nešto s vremena na vreme, platio opravke, godisnji porez itd
Da se vratimo na period 2015,6 ovo ne bi preko 200e mogao da izdaš pa da dubiš na glavi a pukao si 90K
Ko je pre tri godina mogao da predvidi Koronu, Ukrajinu, Izrael, i ko može da se predvidi šta će da se desi do 2026? Da li su Zagrepčani mogli da predvide zemljotres gde je ceo donji grad oštećen, i svuda pala cena ne zna se, jer svi beže odatle. Bolja i soc gradnja iz 70tih (mamutice) kojima nije ništa nego salonac kod Zrinjevca
Za male stanove je i porez mnogo manji. Lik je naveo u oglasu da je opremio stan sa novim uređajima i da je novogradnja u pitanju. Ne bi trebalo da to zahteva česte opravke. Ja lično nikad tu ne bih živela jer me centar ne zanima. Ko ima vremena da se bavi izdavanjem i ima smisla za rizik, super.

Ne mislimo onda na isti stan, ovaj "tvoj" moram da priznam da mi ne deluje kao dobra ponuda, 3900 za stan u prizemlju kod Djerma (nije to bas uzi centar i neki kraj, a svakako nije Vukov spomenik. Lion npr. iako je dalji, je mnogo bolji kraj od Djerma)
Sto se tice samog izdavanja, ja mogu da kazem kako sam ja razmisljala kad je trebalo da izdamo stan. Lomila sam se da li stan na dan ili mesecno i neka racunica je bila, 40ak evra dnevno se u proseku krecu cene za stan na dan kod Vuka. U sezoni, Nova godina i sl. malo jace, van sezone ide i na 30, uglavnom prosek oko 40. Da je izdat 20 dana mesecno, sto je po meni realno, takodje u proseku, to je 800 evra. Oduzmi racune (za 66kvm sa cg su istina dosta veci nego za 23), pa porez, pa ciscenje, u najboljem slucaju ti ostane 500-600 mesecno. Ti si pominjala nekog druga koji mlati ozbiljne pare sa stanom na dan kod Vuka i jos placa nekoga koji mu to vodi...nemam pojma kako, mozda sam ja pogresila u racunici, ali meni matematika nije pokazivala takvu isplativost. Izdali smo ga pravnom licu za 500, skroz prazan, ljudi placaju porez, racune, evo vec treca godina ne boli me glava. Mada, nama taj famozni Roi nije ni bio bitan, samo da stan sam sebe otplacuje, ionako je namenjen za dete jednog dana. Kome je Roi vazan i kupuje zbog zarade, mislim da je trenutno, sa ovim cenama, to potpuno neisplativo

Ne mislimo onda na isti stan, ovaj "tvoj" moram da priznam da mi ne deluje kao dobra ponuda, 3900 za stan u prizemlju kod Djerma (nije to bas uzi centar i neki kraj, a svakako nije Vukov spomenik. Lion npr. iako je dalji, je mnogo bolji kraj od Djerma)
Sto se tice samog izdavanja, ja mogu da kazem kako sam ja razmisljala kad je trebalo da izdamo stan. Lomila sam se da li stan na dan ili mesecno i neka racunica je bila, 40ak evra dnevno se u proseku krecu cene za stan na dan kod Vuka. U sezoni, Nova godina i sl. malo jace, van sezone ide i na 30, uglavnom prosek oko 40. Da je izdat 20 dana mesecno, sto je po meni realno, takodje u proseku, to je 800 evra. Oduzmi racune (za 66kvm sa cg su istina dosta veci nego za 23), pa porez, pa ciscenje, u najboljem slucaju ti ostane 500-600 mesecno. Ti si pominjala nekog druga koji mlati ozbiljne pare sa stanom na dan kod Vuka i jos placa nekoga koji mu to vodi...nemam pojma kako, mozda sam ja pogresila u racunici, ali meni matematika nije pokazivala takvu isplativost. Izdali smo ga pravnom licu za 500, skroz prazan, ljudi placaju porez, racune, evo vec treca godina ne boli me glava. Mada, nama taj famozni Roi nije ni bio bitan, samo da stan sam sebe otplacuje, ionako je namenjen za dete jednog dana. Kome je Roi vazan i kupuje zbog zarade, mislim da je trenutno, sa ovim cenama, to potpuno neisplativo
Taj poznanik ima tri garsonjere, pa sve kad se skupi, navodno okrene ozbiljne pare. Koliko mi je rekao istinu, to je već drugo pitanje. Moguće je da radi još nešto pored, ali to drugo ne pominje.

Za invest kupce do 100K u šteku stavi u Banku i oroči u nedelji štednje (spominjao sam zlato pa me obrisali).
Da skoči cena nekretnina ne verujem a do proleća će se već iskristalisati situacija (izuzev ako ti ne iskoči neka extra situacija - poznanik prodaje hitno ispod cene itd)

izdavanje-iznajmljivanje-nekretnina-stana-parking-mesta-iskustva-i-saveti------pre par meseci sam otvorio ovu temu pa možete i tamo pisati

Ok je tvoja računica. Verovatno ste stan kupili pre korone po duplo povoljnoj ceni nego sada. Sada cena takvog dana nije ispod 200.000 EUR. Za slučaj da ga neko sada kupi i izda pod istim uslovima, neisplativo je, jer bi mu roi bio oko 35 godina. Sa druge strane, kada se firma iseli iz stana, biće neophodno kompletno renoviranje jer nije isto da li jedna osoba koristi stan, ili kroz isti prođe na desetine ljudi dnevno. Ja lično bih prodala stan i završila sve obaveze sa bankom jer bankama ništa ne verujem, ali ne razmišljaju svi isto.

Vezano za izdavanje na dan, po mom mišljenju bolje su lokacije što bliže tehničkim fakultetima (ima ih 5 na toj lokaciji), maksimalno 5 do 10 minuta odatle, jer mnogo stranaca dolazi upravo zbog obaveza tamo. Mislim da Slavija, u blizini Medicinskog i Stomatološkog fakulteta nije loša lokacija za kupovinu stana na dan.

Ja lično ne bih sada kupovala ništa, ali ko ima volje i vremena da organizuje izdavanje na dan, uži centar je jedina sigurno opcija.

Ovaj clanak bi trebalo da postane sveto pismo za sve nas s jeftinijim ulaznicama. Sada je 23.oktobar, cekamo 23.mart i pocetak proleca :)

Dočekasmo i da je Djeram i Dimitrijala "strogi centar grada, odlična investicija

Ne samo što se proširuje centar, nego i periferija je počela da dobija epitet "dobre lokacije". Danas se Vidikovac, Braće Jerković, dalji delovi Zemuna (...) prodaju kao dobra lokacija po cenama od 2100-2200 EUR/m2.

Ja se sećam dobro kad se to kolokvijalno nazivalo "tri lepe", a sad se kupuje kvadrat više :)

Vukoje*bina i Bogu iza nogu su sada ekskluzivne lokacije. Na Dimitrijali ne bih ziveo ni da mi plate... podzemne vode, buka, smog... nesto laksa varijanta 29.novembra.

Pa ti kupi u Soulu 64, A Blokovima, Savadama, Elixirima, The Oneovima, Westovima, Lastavicama raznim pa šalji decu u Zemun u školu, a leči se kod starog Merkatora

To nije daleko od istine. Privatne skole svakako imaju organizovan prevoz za decu, pa to nije nikakav problem stanarima A bloka. Svakako su se ljudi danas okrenuli materijalnom i udaljili od duhovnog, a i sugurno ima po neki greh koji bi stanari A bloka mogli da okaju u toj crkvi.

Pa ti kupi u Soulu 64, A Blokovima, Savadama, Elixirima, The Oneovima, Westovima, Lastavicama raznim pa šalji decu u Zemun u školu, a leči se kod starog Merkatora
Kuca na Kalvariji bi bila idealna. Ako nema love, pravac Backi Ilovik, tu je jeftino. Munze konza vaistinu konza! Ima svoju bolnicu, gimnaziju, poljoprivredni fakultet, Pinki... sta jos vise treba... ne sme se preci granica kod hotela Jugoslavija :)

Vukoje*bina i Bogu iza nogu su sada ekskluzivne lokacije. Na Dimitrijali ne bih ziveo ni da mi plate... podzemne vode, buka, smog... nesto laksa varijanta 29.novembra.
Ne bih ni ja, meni je centar bzvz, ali ko iznajmljuje na dan, njemu je bitno da završi posao zbog kog je došao i da mu je sve na 5-10 minuta. Pored svih obaveza koje ima, samo mu još treba da provede dva sata dnevno u nezaboravnom beogradskom prevozu.

Poslednja izmena:
Dočekasmo i da je Djeram i Dimitrijala "strogi centar grada, odlična investicija".
Negde sam pročitala da se centar računa od glavne pošte u Beogradu. Teško da može da bude loša lokacija neposredna blizina tolikog broja fakulteta.

Poslednja izmena:
Vrh