Te plate koje ste navodili za MS - prosek je dosta nabudžen od strane isplate top menadžmentu koji ima i veoma visoke bonuse (koji ulaze kod nas u statistiku, plus 13a plata)
Kao neko ko ima veoma bliskog čoveka u MS-u koji veoma dugo radi tamo znam iz prve ruke koje su im zarade otprl. U svakom slučaju su veće od 90% firmi u Srb, ali morate imati u vidu da ima i dosta prekovremenog rada
U suštini te neke plate koje je naveo Perica su neka suština - senior dev u Bg-u može da zaradi do nekih 5k eur mesečno neto. To je neka granica za 90% dobrih firmi - preko toga zarađuju expert u nekim baš usko specijalizovanim oblastima. A preko 10k, već vrše relociranje - jer firme itekako žele da su im takvi ljudi tu u centrali. Ne vezano za IT, sve firme takvim ljudima ponude relokaciju pre ili kasnije (recimo Filip Moris je prebacio dobar broj kvalitetnih ljudi za CH) - zbog toga nas i ima svuda.
Nećete verovati, ali ima naših ljudi i ovamo na svim pozicijama od konobara, vozača do veoma uspešnih hirurga, inženjera i vlasnika veoma ozbiljnih biznisa (za ovo kratko vreme upoznao sam dobar broj naših ljudi).
Nego, osim što ovde licitiramo sa platama - unapređujte ljudi sebe, kada vidim kako pojedinci ovde rasipaju energiju i vreme na forum - bukvalno potrošite dnevno sate na forumu. Pa za to vreme možete pročitati sva dela Lava Tolstoja. Razumem ja pola sata, pa i sat dnevno na forumu, ali ovo prevazilazi i EU radno vreme