Pozdrav svima,
Slican slucaj se dogodio kod mene u komsiluku, a sve je mislim vezano za kakav takav rast koji se dogodio poslednjih nekoliko meseci.
Komsija oglasio stan za odredjenu sumu kod agencije (jedna jedina agencija je nudila stan). Postavio je cenu koja je bila realna pocetkom prosle godine, jer je jos tada planirao da pocne sa prodajom medjutim odlozio zbog pocetka korone. Oglas se ponovo pojavio skoro, bio je neki cetvrtak (ako se dobro secam), ostao u oglasima u petak, a u subotu skinut (pratio sam oglase tada redovno). U ponedeljak se ponovo pojavio ali za 10k skuplji. U utorak me zove prijatelj da se raspita jer je zainteresovan pa da pita jel to kod mene u komsiluku, medjutim do kraja dana opet skunut. Zvao on agenciju da proveri o cemu se radi, kazu prodat.
Posle se sretnem sa komsijom, kaze da je dao u oglas i kad je agencija videla kolicinu poziva prvog dana i broj zainteresovanih klijenata, odmah se dogovorili da koriguju cenu...
Takodje, rece mi da je nekoliko ljudi koji su razgledali imali stav da sto pre nesto kupe jer su bili pod panikom da ne drze previse kes koji su dobili prodajom svog stana.
Doduse ovo je samo slican slucaj, ali mi se cini da su se svi pogubili u tim dinamicnim promenama cene u poslednje vreme. I prodavci, i kupci, i agencije i da postoji nekakvo blago stanje panike na trzistu.