Dart
Advanced
- Učlanjen(a)
- 13.09.2018.
- Pohvaljen
- 4.075
Belraider":1pu79osh je napisao(la):Danas u restoranu Supreme u Galeriji guzvica, glavna jela od 4 do 6 soma.
Zar nije zabranjen rad restoranima u zatvorenom ?
Belraider":1pu79osh je napisao(la):Danas u restoranu Supreme u Galeriji guzvica, glavna jela od 4 do 6 soma.
Pazi, realno pojma nemam. Međutim, kod nas se "keš" kupcima zovu svi koji ne stavljaju hipoteku na stan koji kupuju i ne vuku kredit. Praktično 90% pasivne kupoprodaje je "keš", pravo pitanje je koliki je udeo te kupoprodaje u opštoj.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=846640#p846640:2vwgayzr je napisao(la):moodboy » Ned Maj 02, 2021 10:21 am[/url]":2vwgayzr]3/4 se prodaje za kes. Naravno da ima ljudi sa novcem. Samo nadji jos jedan grad na svetu (a da nije u Kolumbiji) gde je taj odnos krediti/kes...
"Prosečna plata od 900€ do 2025"... Jako poznato zvuči...vradovic":a9wlqvrn je napisao(la):https://www.businessinsider.com/will-the-housing-market-crash-real-estate-bubble-millennials-homebuying-2021-4
https://www.bankrate.com/mortgages/is-t ... -to-crash/
https://www.theguardian.com/money/2021/ ... never-bust
Ja se slazem sa ovim tekstovima. Cene nekretnina su tek pocele da idu na gore.
Mislim da je realno 5.000 eura po m2 prosek za Beograd u narednih 5 godina da se desi.
Da bi dosli na neku "normu" (iz moje glave) Realno je da plata 2025. bude 900 eura ali zato da zakupis stan ce biti 1.500 eura a kupovina 5k po m2.
Po mom misljenju sadasnje cene su bagatela i verovatno poslednja prilika da se kupi po ovim cenama.
Centralne banke će u jednom trenutku morati da intervenišu i podignu kamatne stope. Trenutno stanje je ekonomski apsurdno i potpuno neodrživo. Jadni oni koji se zateknu sa kreditima na 30 godina kada efektivne stope preko noći odu sa 2.2 na 5 procenata
Ako bude ovako kako kazes vradovicu, ja uopste ne vidim razlog zasto bi iko ostajao u bg Znaci muz i zena zajedno imaju 1800 eur, 1500 daju za stan, ostaje im citavih 300 eur da plate racune. Hrana ce se konzumirati u manjoj meri, mislim, i onako je sada fasting i autofagija u modi :lol:
Najznačajniji pravni poslovi su ugovori o prometu nepokretnosti, uvođenjem javnih beležnika propisano je da umesto sudova sada beležnici overavaju (solemnizuju) ovakve ugovore dok sastavljanje samih ugovora obavljaju stranke i advokati. Najznačajniji ugovori o prometu nepokretnosti su kupoprodajni ugovori. Ovakve ugovore sastavljaju i agencije koje se bave prometom nekretnina i naplaćuju svoju uslugu u određenom procentu vrednosti nekretnine koja ide do 3 posto, odnosno par hiljada evra. Naravno u tu uslugu ulaze i ostali poslovi: posredovanje, oglašavanje, pokazivanje mušterijama stana i td…
Za ljude koji ne žele da angažuju agencije za nekretnine, advokati za nekretnine i žele sami da vrše prodaju svoje nekretnine odnosno pokazuju potencijalnim mušterijama stanove, oglašavaju se bez posrednika i vrše druge radnje u cilju prodaje, moja advokatska kancelarija može da pruži pomoć u sastavljanju ugovora. Cena sastavljanja ovakvih ugovora ide oko 300 evra za nekretnine vrednosti preko 12.000.000 din i smanjuje se odnosno povećava ako je vrednost nekretnine manja odnosno veća. Pomoć advokata je značajna i u situacijama kada se kupuju nepokretnosti u procesu izgradnje, mada kod ovakvih poslova je često savesnost i solventnost investitora uz svu pravnu pokrivenost odlučujuća. Advokati mogu proveriti da li nekretnine imaju građevinsku ili upotrebnu dozvolu da li su u postupku legalizacije ,mogu ishodovati uverenja, ili druge neophodne potvrde. Advokat može i u sudu proveriti broj i sadržinu originala ugovora kojim je sticalac stekao nepokretnost koju prodaje radi spečavanja falsifiovanja i drugih nedozvoljenih radnji.
Da li neko želi da plati agenciji par hiljada evra ili želi da se sam angažuje oko prodaje nekretnine uz pomoć advokata i plati ceo postupak par stotina evra je takođe stvar izbora i mogućnosti često vremenskih ili nekih drugih, ali veliki broj ljudi i ne zna za mogućnost da mogu u poslu da prođu dosta povoljnije uz odgovarajuću stručnu pomoć advokata.