[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=849591#p849591 je napisao(la):
gamblerNBG » 14 May 2021 07:08 am[/url]":2fthgl2k]Inace, vradovicu, zadnjih par dana su opet pali berzanski indexi, sp 500 potonuo za 100-ak. Sta ce biti ako, uz svo stampanje para, ipak ne uspeju da zaustave pad? Mislim imali su i 2007. gomilu instrumenata da hendluju krizu, pa se opet desilo to sto se desilo.
Ne pitam da bih se raspravljao, il terao inat
pitam onako, kako ti se cini. Sta ako cene ipak postanu previsoke, a stampana lova jos nije dovoljno plasirana u narod? Bice uvek i onih koji ce ipak morati hitno da prodaju robu. Nece svi imati hrabrost, a i luksuz da cekaju.
Iskreno ne znam sta ce biti
Jer to spada delimicno u teorije zavere a ne volim da idem u tu stranu plus je to spekulacija
Ipak napravicu izuzetak da ti dam moju spekulaciju.
Kad bi morao da ti dam odgovor rekao bi da "njima" odgovara da se sad desi neki veliki rat ili nesto sto ce da "ohladi" trziste tj da zaustavi rast a da ne mora da se prekine sa stampanjem. Zato sto tako enorman rast nije normalan plus plase se prekomerne inflacije.
Sa druge strane zbog razno-raznih deficita od prestanka stampanja nema nista. Tako da je status quo sa umerenim krizama po svetu koje hlade trziste pozeljan. (Covid, nestasica cipova, Izrael a iskreno moj savet im je da je najbolje sad da napadnu Rusiju) pa da dodje do povlacenja investitora sa berzi i da zaustave nenormalan rast. Tako da to sto je ovaj sad "pad" ne znaci neophodno lose za FED ili ECB ili NBS. Iskreno mislim da se raduju tome. Jer prekomerni rast ce dovesti do inflacije nenormalne.
Mislim da se "oni" vise plase enormnog rasta gde moraju da nastave sa stampanjem i stimulansima (jer je deficit na sve strane) vise nego umerenih padova.
https://www.marketwatch.com/story/u-s-b ... 1620842664
ooops
Moje misljenje je da ce biti tako kontrolisane krize + nastavak ovog sadasnjeg stanja u dogledno vreme. Tako da se treba kladiti na nekretnine.
Ako ne bude veca kriza izazvana idemo ka onom mom doomsday scenariju o cenama nekretnina u Beogradu
Pa nije valjda da se materijal naručuje tako što dođu do drugog sprata i onda pozovu dobavljača i kažu Mićo kupujem opet, šalji mi građu treba mi za treći sprat :-D
Sent from my MI 9 using Tapatalk
Ne znam za njih ali znam da moja zgrada nije ni pocela da se gradi a dok pocne cene materijala ce da odu na x5
Nije da nisam zabrinut
Cisto sumnjam da su sad narucili ceo materijal!