Poštovani forumaši, pratim Beobuild već duže vreme i mnogo su mi pomogle različite grupe da se informišem o aktuelnim projektima i dešavanjima u gradu .
Iako ne postoji grupa za BW Echo, ostavljam ovde svoje komentare vezane za kupovinu stana u toj zgradi jer je u istom nizu gde i Quarteti. BW Echo je u Elements delu u Savskoj ka Ložionici. Porodičan stan sam kupio prošle godine u izgradnji i primopredaju sam imao prošle nedelje, u roku. Od početka saradnje sa BW pa sve do primopredaje, moram da priznam da je sve bilo profesionalno, korektno, transparentno i da nije bilo nikakvih problema ili malverzacija. Agent nam je izlazio u susrete kada smo imali neke zahteve ili probleme, tako da smo mnogo zadovoljni sa komunikacijom bili. Očigledno smo imali sreće jer vidim na različitim grupama da su neki kupci nezadovoljni BW menedžmentom. Shvatam da ima dosta agenata pa je sigurno lutrija na koga naletite. Kreditni kupac sam, i BW nikakve probleme nije pravio oko toga, nikad nisu uslovljavali oko uplata i načina na koji treba da se vrše isti. Sve je bilo u skladu sa zakonom i propisima. Avansni računi, Fiskalni računi, Zapisnik na primopredaji, uslovi prijave problema, potpis ugovora, dokumentacija za povrat PDV-a je sve bilo u skladu sa propisima i adekvatno odrađeno sa njihove strane.
Nisam nikad imao u planu tamo baš da razmatram kupovinu stana zbog silnih negativnih komenratra i stigme koja se stvorila oko toga projetkta, ali mi je sve privlačniji postao kada sam osnovao porodicu i primetio da je BW jedan od uređenijih delova grada sa širokim pešačkim trotoarima, i da ima dosta zelena i sadržaja, a da ne pričamo o planiranom sadržaju za decu. Gledali smo projekte po celom gradu ali nam je infrastruktura bila presudna - npr. našli smo prelepu malu boutiqe zgradicu na Voždovcu, ali je ta ista zgrada u musavoj, prljavoj i neuređenoj uličici gde se svi parkiraju na pešakom trotoaru i gde mame ulicom šetaju bebu u kolicima gde za dlaku prolaze kola.
Skeptični smo bili do samo primopredaje, iako smo ušli u stan i pre same primopredaje i uverili se da je stvarno sve urađeno iznad proseka za sam BW a i šire. Informisali su nas na primopredaji da je za BW Echo neki noviji izvođač dobio ugovor pa su možda više i pazili na detalje u finišima gde je pozanto da se zabrljava. Živeo sam u Severnoj americi i zapadnoj evropi dosta godina i živeo po različitim stanovima. Kvalitet stana u BW Echo mi se čini da je uporedljiv sa zapadnim standardima. Sve je korektno urađeno, od izolacije preko parketa i instalacija. Na primopredaji sam došao sa stručnjakom koji je radio projekte u drugim zgradama ne samo na BW nego i po Srbiji (uglavnom na novogradnjama) i potvrdio je da su radovi u BW mnogo bolji nego u nekim Premium zgradama u BW. Neke male probleme smo uočili sa finišima i izvođač je u roku od par dana već uveliko počeo da otklanja iste, što nas je baš iznenadilo. Stručnjak nam je utvrdio da je odnos cene, kvaliteta i pre svega lokacije dosta vrlo dobra u poređenju sa drugim projektima po gradu.
Sve u svemu, pozitivno iskustvo smo imali iako smo ušli u celu priču bez neke veze niti smo umešani u bilo kakvu politiku, pa se nadamo da će tako biti i kada se budemo uselili u stan.
Nadam se da će nekome ovaj post biti od koristi.