Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Stan u BW od samog Beograda na vodi još uvek može da se kupi ispod 4000 evra po m2. Potpuno transparentno i sa ugovorom. Cena je obično najniža kad se zgrada pušta u prodaju. Može i na kredit u ranoj fazi izgradnje.
To što je cena je vrlo malo otišla na gore od 2022 u odnosu na druge lokacije, pogotovo u odnosu na Vračar i što se ne uknjižavaju stanovi je drugi problem.

Po toj ceni ne mogu da nadjem novogradnju na Vračaru. Da sam 2022 kupila stan na Vračaru prodala ga i kupila u BW imala bih i zaradu. To ne bi moglo da se desi da u obrnutom slučaju. Takodje mislim da je na Vračaru bolji kvalitet gradnje. I zgrade su sa manje stanova pa je prijatnije za život.

Zavisi kako gde u BW, poslednji red zgrada uz Savsku nije za poređenje sa prvim redom gde je potražnja značajno veća i rasprodaju se većinom na launch-u..istina da stoji cena rekao bih za drugi i treći red zgrada na tih 4+pdv, ali i dalje mislim da dugoročno imaju veću perspektivu i potencijal za rast od zgradica na vračaru zbog infrastrukture i okoline..

Primarno zbog metroa, ako se ikad izgradi ta linija, mislim da će to biti najveći selling point.

Ista priča bez konkretnih primera.

Ja sam radio eksproprijaciju na Vračaru (baš kod Hrama) te 2022 na 2023. godinu i cene starih stanova su tada bile oko 3500-4000€ po kvadratu za prosek od zgrade.
Radio sam i ugovor za stan od 112 kvadrata u Svetog Save na leto 2022. godine koji je prodat za 3300 po kvadratu i gde je uloženo još 500 po kvadratu da bude ok jer je zgrada stara 40 i kusur godina. Da ne pominjem da su neke stvari u tim starim zgradama nepopravive, kao što je nedostatak garažnog prostora ili genijalnost da lift staje na međuspratovima, pa tako da bi došli do njega prvo morate da se popnete stepenicama da uđete u zgradu, pa onda još na među sprat = penjete se peške na visinu prvog sprata po broju stepenica. To nije problem kad ste zdravi i mladi ali ko se teže kreće ili vozi dečija kolica, život se malo komplikuje. Nije to ništa strašno, ali nekoliko tih malih stvari se nakupi.

Novogradnja je u tom periodu već bliže 5000.

U međuvremenu u Beogradu na vodi je stan sa garažom u zgradi Aria 2022. godine koštao 245.000€ +pdv

Prodat je za 370.000 i to samo zato što se prodavcima žurilo da kupe stan sa još jednom spavaćom sobom.

Jeste, stvarno je loš taj rast cena.

Gde ima gotov stan u BnV ispod 4.000, to bih voleo da znam

Ista priča bez konkretnih primera.

Ja sam radio eksproprijaciju na Vračaru (baš kod Hrama) te 2022 na 2023. godinu i cene starih stanova su tada bile oko 3500-4000€ po kvadratu za prosek od zgrade.
Radio sam i ugovor za stan od 112 kvadrata u Svetog Save na leto 2022. godine koji je prodat za 3300 po kvadratu i gde je uloženo još 500 po kvadratu da bude ok jer je zgrada stara 40 i kusur godina. Da ne pominjem da su neke stvari u tim starim zgradama nepopravive, kao što je nedostatak garažnog prostora ili genijalnost da lift staje na međuspratovima, pa tako da bi došli do njega prvo morate da se popnete stepenicama da uđete u zgradu, pa onda još na među sprat = penjete se peške na visinu prvog sprata po broju stepenica. To nije problem kad ste zdravi i mladi ali ko se teže kreće ili vozi dečija kolica, život se malo komplikuje. Nije to ništa strašno, ali nekoliko tih malih stvari se nakupi.

Novogradnja je u tom periodu već bliže 5000.

U međuvremenu u Beogradu na vodi je stan sa garažom u zgradi Aria 2022. godine koštao 245.000€ +pdv

Prodat je za 370.000 i to samo zato što se prodavcima žurilo da kupe stan sa još jednom spavaćom sobom.

Jeste, stvarno je loš taj rast cena.

Gde ima gotov stan u BnV ispod 4.000, to bih voleo da znam
Dada, cca 4k + pdv u proseku za 2. i 3. red pomenuh podrazumevajući da se radi o kupovini od BW, a gotov je sky is the limit :D

Ok, pošalji link

Imaju u ponudi samo ono što će tek da se gradi ili sa one strane Gazele ili na mestu stare autobuske stanice BAS i to da gleda na Karađorđevu

Vrh