Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Ja imam studio u Arkadiji i veoma sam zadovoljan, pogotovo unutarnjim radovima. Stann od 30m2 donosi za 2.5 godina 30k eur. Stan je kupljen za investiciju.

Ja imam studio u Arkadiji i veoma sam zadovoljan, pogotovo unutarnjim radovima. Stann od 30m2 donosi za 2.5 godina 30k eur. Stan je kupljen za investiciju.
Imali ste srece da uhvatite najbolji talas 2023-2025. Trenutno se studio u BNV (opremljen) izdaje za 700-800 EUR, dok je prosle godine islo i do 1000 EUR. Zanimljivo je da su cene izavanja pale u BNV dok u drugim trazenim delovima grada (Vracar i Lion npr.) cena miruje.

Imali ste srece da uhvatite najbolji talas 2023-2025. Trenutno se studio u BNV (opremljen) izdaje za 700-800 EUR, dok je prosle godine islo i do 1000 EUR. Zanimljivo je da su cene izavanja pale u BNV dok u drugim trazenim delovima grada (Vracar i Lion npr.) cena miruje.
Tek ce pasti cene izdavanja. Davace ih jos jeftinije s obzirom da su kupljeni kao investicija. BnV za najvise 5 godina nikoga vise nece interesovati.

U koja apokaliptična predviđanja.

A što se investicije "koja je bolja na Vračaru", samo neka mi neko da primer kako je skočila cena za 2 godine za 50%.
Hajmo malo i realnosti.

Bio sam pre neki dan da razgovaram za stan i polako ulazim u to kakve se sve kombinacije prave.
Meni treba nešto sa 2 spavaće sobe u pismenom delu grada i da je pismen stan. Novi Beograd je bez renoviranja tu negde 500-600€ jeftiniji od zgrada u BW koje sam ja gledao. Kad dodaš renoviranje to mu dođe na isto. tj. minus nerviranje koje imaš sa majstorima.

Tako da opcije su da se uzme nekih 75kvadrata u zgradama koje su na mestu bivše autobuske stanice ili sa druge strane Gazele u novogradnji i da se čeka 2027-2028. godina.
Ili da se kupi nešto što je već gotovo kao što je Echo, Eterna gde je useljenje krajem leta.

Postoje i neke varijante kupovine u Rimi i Noti (koje mi se lično više sviđaju) ali od ljudi koji su kupili na prodajnom danu, ali prema predugovoru koji su potpisali sa BW ne mogu da prodaju dalje dok se zgrada ne završi.

Dali ima neko iskustva ili preporuku za angažovanje advokata i veštaka. Predali su mi stan u katastrofa stanju i sada niko se ništa ne javlja. Mada je i primopredaja upitna jer su je ozvaničili bez mene več u decembru 2024 a ključeve predali tek sada. Nismo ni ušli u stan i ništa podpisali jer nije bilo moguče. Kasnije sam video da je stan nezavršen i oni sve na ignore.
Neverovatno kakvi šalabajzeri. I ovi klinci zaposleni kod BW sa opranim mozgovima nemaju pojma šta rade ni šta da kaže.
Nije mi stan za život ali su mi se baš zamerili i razmišljam da bi se ipak zbog inata posavetovao sa nekim advokatom.
Zanima me dali može da se postigne na ovaj način nešto i dali je neko več pokušavao?
Ranije sam na nekoj temi čuo da je neka zgrada pokrenula kolektivnu tužbu protiv BW i da ju je sud prihvatio.
Neverovatni su baš. Nikad si ne bi mislio da je ipak tako loša situacija u BW. Čuo sam svašta i ranije sam preuzeo stan od njih ali sada su baš pojačali. Ovo sve liči na prevaru i ne samo na nesposobnost.

Dali ima neko iskustva ili preporuku za angažovanje advokata i veštaka. Predali su mi stan u katastrofa stanju i sada niko se ništa ne javlja. Mada je i primopredaja upitna jer su je ozvaničili bez mene več u decembru 2024 a ključeve predali tek sada. Nismo ni ušli u stan i ništa podpisali jer nije bilo moguče. Kasnije sam video da je stan nezavršen i oni sve na ignore.
Neverovatno kakvi šalabajzeri. I ovi klinci zaposleni kod BW sa opranim mozgovima nemaju pojma šta rade ni šta da kaže.
Nije mi stan za život ali su mi se baš zamerili i razmišljam da bi se ipak zbog inata posavetovao sa nekim advokatom.
Zanima me dali može da se postigne na ovaj način nešto i dali je neko več pokušavao?
Ranije sam na nekoj temi čuo da je neka zgrada pokrenula kolektivnu tužbu protiv BW i da ju je sud prihvatio.
Neverovatni su baš. Nikad si ne bi mislio da je ipak tako loša situacija u BW. Čuo sam svašta i ranije sam preuzeo stan od njih ali sada su baš pojačali. Ovo sve liči na prevaru i ne samo na nesposobnost.

Quartet 3? Ključ si dobio tek u junu 2025 a na fiskalnom stoji decembar 2024?

Treba da angažuješ advokata, da sastaviš listu šteta koje trpiš sa procenjenim iznosima u dinarima. Npr., za falsifikovanje primopredaje je očigledna šteta - smanjena garancija i porez na imovinu koji moraš da platiš iako nisi imao ključ. U tužbi možeš i da tražiš da ti se garancija produži, bez plaćanja odštete za tu stavku. Kasnije, ako ti u roku od 3 meseca ne saniraju sve prijavljene reklamacije, smeš o svom trošku da ih rešiš i da tražiš odštetu. S tim da za taj rok od 3 meseca ipak konsultuj dodatno advokata. To bi trebalo da je u ugovorima između BnV i izvođača.

Vrh