Šta je novo?

"BW Quartet" - Beograd na vodi

Stan u BW od samog Beograda na vodi još uvek može da se kupi ispod 4000 evra po m2. Potpuno transparentno i sa ugovorom. Cena je obično najniža kad se zgrada pušta u prodaju. Može i na kredit u ranoj fazi izgradnje.
To što je cena je vrlo malo otišla na gore od 2022 u odnosu na druge lokacije, pogotovo u odnosu na Vračar i što se ne uknjižavaju stanovi je drugi problem.

Po toj ceni ne mogu da nadjem novogradnju na Vračaru. Da sam 2022 kupila stan na Vračaru prodala ga i kupila u BW imala bih i zaradu. To ne bi moglo da se desi da u obrnutom slučaju. Takodje mislim da je na Vračaru bolji kvalitet gradnje. I zgrade su sa manje stanova pa je prijatnije za život.

Zavisi kako gde u BW, poslednji red zgrada uz Savsku nije za poređenje sa prvim redom gde je potražnja značajno veća i rasprodaju se većinom na launch-u..istina da stoji cena rekao bih za drugi i treći red zgrada na tih 4+pdv, ali i dalje mislim da dugoročno imaju veću perspektivu i potencijal za rast od zgradica na vračaru zbog infrastrukture i okoline..

Primarno zbog metroa, ako se ikad izgradi ta linija, mislim da će to biti najveći selling point.

Ista priča bez konkretnih primera.

Ja sam radio eksproprijaciju na Vračaru (baš kod Hrama) te 2022 na 2023. godinu i cene starih stanova su tada bile oko 3500-4000€ po kvadratu za prosek od zgrade.
Radio sam i ugovor za stan od 112 kvadrata u Svetog Save na leto 2022. godine koji je prodat za 3300 po kvadratu i gde je uloženo još 500 po kvadratu da bude ok jer je zgrada stara 40 i kusur godina. Da ne pominjem da su neke stvari u tim starim zgradama nepopravive, kao što je nedostatak garažnog prostora ili genijalnost da lift staje na međuspratovima, pa tako da bi došli do njega prvo morate da se popnete stepenicama da uđete u zgradu, pa onda još na među sprat = penjete se peške na visinu prvog sprata po broju stepenica. To nije problem kad ste zdravi i mladi ali ko se teže kreće ili vozi dečija kolica, život se malo komplikuje. Nije to ništa strašno, ali nekoliko tih malih stvari se nakupi.

Novogradnja je u tom periodu već bliže 5000.

U međuvremenu u Beogradu na vodi je stan sa garažom u zgradi Aria 2022. godine koštao 245.000€ +pdv

Prodat je za 370.000 i to samo zato što se prodavcima žurilo da kupe stan sa još jednom spavaćom sobom.

Jeste, stvarno je loš taj rast cena.

Gde ima gotov stan u BnV ispod 4.000, to bih voleo da znam

Ista priča bez konkretnih primera.

Ja sam radio eksproprijaciju na Vračaru (baš kod Hrama) te 2022 na 2023. godinu i cene starih stanova su tada bile oko 3500-4000€ po kvadratu za prosek od zgrade.
Radio sam i ugovor za stan od 112 kvadrata u Svetog Save na leto 2022. godine koji je prodat za 3300 po kvadratu i gde je uloženo još 500 po kvadratu da bude ok jer je zgrada stara 40 i kusur godina. Da ne pominjem da su neke stvari u tim starim zgradama nepopravive, kao što je nedostatak garažnog prostora ili genijalnost da lift staje na međuspratovima, pa tako da bi došli do njega prvo morate da se popnete stepenicama da uđete u zgradu, pa onda još na među sprat = penjete se peške na visinu prvog sprata po broju stepenica. To nije problem kad ste zdravi i mladi ali ko se teže kreće ili vozi dečija kolica, život se malo komplikuje. Nije to ništa strašno, ali nekoliko tih malih stvari se nakupi.

Novogradnja je u tom periodu već bliže 5000.

U međuvremenu u Beogradu na vodi je stan sa garažom u zgradi Aria 2022. godine koštao 245.000€ +pdv

Prodat je za 370.000 i to samo zato što se prodavcima žurilo da kupe stan sa još jednom spavaćom sobom.

Jeste, stvarno je loš taj rast cena.

Gde ima gotov stan u BnV ispod 4.000, to bih voleo da znam
Dada, cca 4k + pdv u proseku za 2. i 3. red pomenuh podrazumevajući da se radi o kupovini od BW, a gotov je sky is the limit :D

Ok, pošalji link

Imaju u ponudi samo ono što će tek da se gradi ili sa one strane Gazele ili na mestu stare autobuske stanice BAS i to da gleda na Karađorđevu

Ne razumeš, pročitaj ponovo...složio sam se da nema gotovih, već tek planiranih, možda nisam bio precizan...

Poštovani forumaši, pratim Beobuild već duže vreme i mnogo su mi pomogle različite grupe da se informišem o aktuelnim projektima i dešavanjima u gradu .

Iako ne postoji grupa za BW Echo, ostavljam ovde svoje komentare vezane za kupovinu stana u toj zgradi jer je u istom nizu gde i Quarteti. BW Echo je u Elements delu u Savskoj ka Ložionici. Porodičan stan sam kupio prošle godine u izgradnji i primopredaju sam imao prošle nedelje, u roku. Od početka saradnje sa BW pa sve do primopredaje, moram da priznam da je sve bilo profesionalno, korektno, transparentno i da nije bilo nikakvih problema ili malverzacija. Agent nam je izlazio u susrete kada smo imali neke zahteve ili probleme, tako da smo mnogo zadovoljni sa komunikacijom bili. Očigledno smo imali sreće jer vidim na različitim grupama da su neki kupci nezadovoljni BW menedžmentom. Shvatam da ima dosta agenata pa je sigurno lutrija na koga naletite. Kreditni kupac sam, i BW nikakve probleme nije pravio oko toga, nikad nisu uslovljavali oko uplata i načina na koji treba da se vrše isti. Sve je bilo u skladu sa zakonom i propisima. Avansni računi, Fiskalni računi, Zapisnik na primopredaji, uslovi prijave problema, potpis ugovora, dokumentacija za povrat PDV-a je sve bilo u skladu sa propisima i adekvatno odrađeno sa njihove strane.

Nisam nikad imao u planu tamo baš da razmatram kupovinu stana zbog silnih negativnih komenratra i stigme koja se stvorila oko toga projetkta, ali mi je sve privlačniji postao kada sam osnovao porodicu i primetio da je BW jedan od uređenijih delova grada sa širokim pešačkim trotoarima, i da ima dosta zelena i sadržaja, a da ne pričamo o planiranom sadržaju za decu. Gledali smo projekte po celom gradu ali nam je infrastruktura bila presudna - npr. našli smo prelepu malu boutiqe zgradicu na Voždovcu, ali je ta ista zgrada u musavoj, prljavoj i neuređenoj uličici gde se svi parkiraju na pešakom trotoaru i gde mame ulicom šetaju bebu u kolicima gde za dlaku prolaze kola.

Skeptični smo bili do samo primopredaje, iako smo ušli u stan i pre same primopredaje i uverili se da je stvarno sve urađeno iznad proseka za sam BW a i šire. Informisali su nas na primopredaji da je za BW Echo neki noviji izvođač dobio ugovor pa su možda više i pazili na detalje u finišima gde je pozanto da se zabrljava. Živeo sam u Severnoj americi i zapadnoj evropi dosta godina i živeo po različitim stanovima. Kvalitet stana u BW Echo mi se čini da je uporedljiv sa zapadnim standardima. Sve je korektno urađeno, od izolacije preko parketa i instalacija. Na primopredaji sam došao sa stručnjakom koji je radio projekte u drugim zgradama ne samo na BW nego i po Srbiji (uglavnom na novogradnjama) i potvrdio je da su radovi u BW mnogo bolji nego u nekim Premium zgradama u BW. Neke male probleme smo uočili sa finišima i izvođač je u roku od par dana već uveliko počeo da otklanja iste, što nas je baš iznenadilo. Stručnjak nam je utvrdio da je odnos cene, kvaliteta i pre svega lokacije dosta vrlo dobra u poređenju sa drugim projektima po gradu.

Sve u svemu, pozitivno iskustvo smo imali iako smo ušli u celu priču bez neke veze niti smo umešani u bilo kakvu politiku, pa se nadamo da će tako biti i kada se budemo uselili u stan.

Nadam se da će nekome ovaj post biti od koristi.

Poštovani forumaši, pratim Beobuild već duže vreme i mnogo su mi pomogle različite grupe da se informišem o aktuelnim projektima i dešavanjima u gradu .

Iako ne postoji grupa za BW Echo, ostavljam ovde svoje komentare vezane za kupovinu stana u toj zgradi jer je u istom nizu gde i Quarteti. BW Echo je u Elements delu u Savskoj ka Ložionici. Porodičan stan sam kupio prošle godine u izgradnji i primopredaju sam imao prošle nedelje, u roku. Od početka saradnje sa BW pa sve do primopredaje, moram da priznam da je sve bilo profesionalno, korektno, transparentno i da nije bilo nikakvih problema ili malverzacija. Agent nam je izlazio u susrete kada smo imali neke zahteve ili probleme, tako da smo mnogo zadovoljni sa komunikacijom bili. Očigledno smo imali sreće jer vidim na različitim grupama da su neki kupci nezadovoljni BW menedžmentom. Shvatam da ima dosta agenata pa je sigurno lutrija na koga naletite. Kreditni kupac sam, i BW nikakve probleme nije pravio oko toga, nikad nisu uslovljavali oko uplata i načina na koji treba da se vrše isti. Sve je bilo u skladu sa zakonom i propisima. Avansni računi, Fiskalni računi, Zapisnik na primopredaji, uslovi prijave problema, potpis ugovora, dokumentacija za povrat PDV-a je sve bilo u skladu sa propisima i adekvatno odrađeno sa njihove strane.

Nisam nikad imao u planu tamo baš da razmatram kupovinu stana zbog silnih negativnih komenratra i stigme koja se stvorila oko toga projetkta, ali mi je sve privlačniji postao kada sam osnovao porodicu i primetio da je BW jedan od uređenijih delova grada sa širokim pešačkim trotoarima, i da ima dosta zelena i sadržaja, a da ne pričamo o planiranom sadržaju za decu. Gledali smo projekte po celom gradu ali nam je infrastruktura bila presudna - npr. našli smo prelepu malu boutiqe zgradicu na Voždovcu, ali je ta ista zgrada u musavoj, prljavoj i neuređenoj uličici gde se svi parkiraju na pešakom trotoaru i gde mame ulicom šetaju bebu u kolicima gde za dlaku prolaze kola.

Skeptični smo bili do samo primopredaje, iako smo ušli u stan i pre same primopredaje i uverili se da je stvarno sve urađeno iznad proseka za sam BW a i šire. Informisali su nas na primopredaji da je za BW Echo neki noviji izvođač dobio ugovor pa su možda više i pazili na detalje u finišima gde je pozanto da se zabrljava. Živeo sam u Severnoj americi i zapadnoj evropi dosta godina i živeo po različitim stanovima. Kvalitet stana u BW Echo mi se čini da je uporedljiv sa zapadnim standardima. Sve je korektno urađeno, od izolacije preko parketa i instalacija. Na primopredaji sam došao sa stručnjakom koji je radio projekte u drugim zgradama ne samo na BW nego i po Srbiji (uglavnom na novogradnjama) i potvrdio je da su radovi u BW mnogo bolji nego u nekim Premium zgradama u BW. Neke male probleme smo uočili sa finišima i izvođač je u roku od par dana već uveliko počeo da otklanja iste, što nas je baš iznenadilo. Stručnjak nam je utvrdio da je odnos cene, kvaliteta i pre svega lokacije dosta vrlo dobra u poređenju sa drugim projektima po gradu.

Sve u svemu, pozitivno iskustvo smo imali iako smo ušli u celu priču bez neke veze niti smo umešani u bilo kakvu politiku, pa se nadamo da će tako biti i kada se budemo uselili u stan.

Nadam se da će nekome ovaj post biti od koristi.
Kakva je bila procedura za odobravanje kredita stana u izgradnji? BW ne dopušta kupovinu preko kredita u ranoj fazi koliko sam upućen. Drago mi je da je bar neko imao pozitivno iskustvo sa završnim radovima, znam samo za još jedan slučaj da je čovek bio zadovoljan i da nije morao i nekoliko meseci da se ganja sa njima za sitne prepravke. BW jeste kocka u tom kontekstu što ne znaš ko će biti izvođač radova na prodajnom danu. Podeli i neke slike baš da vidimo :)

Kakva je bila procedura za odobravanje kredita stana u izgradnji? BW ne dopušta kupovinu preko kredita u ranoj fazi koliko sam upućen. Drago mi je da je bar neko imao pozitivno iskustvo sa završnim radovima, znam samo za još jedan slučaj da je čovek bio zadovoljan i da nije morao i nekoliko meseci da se ganja sa njima za sitne prepravke. BW jeste kocka u tom kontekstu što ne znaš ko će biti izvođač radova na prodajnom danu. Podeli i neke slike baš da vidimo :)
Poštovani,

Procedura je bila dosta jednostavna. BW radi sa Erste Bankom tako da promovišu stambene kredite preko njih i stalno su nam ukazivali da se u Erste-u može uzeti kredit i pre nego što je zgrada 80% gotova jer oni rade projektna finansiranja sa njima. Mi smo ipak našli bolju ponudu u drugoj banci i to smo im saopštili. BW nije imao nikakav problem da sačeka tih 80% i javili su nam kada je zgrada dostigla tih 80% i nije bilo problema oko organizacije da izađe procenitelj banke na teren da utvrdi da je zgrada 80% gotova. Imali smo ponude i od drugih banaka da počnu kreditni proces i pre 80%, što nas je isto iznenadilo, ali mi smo ipak odlučili da uzmemo kredit od banke koja je uslovila da zgrada bude 80% gotova. Kada smo počeli proceduru sa bankom, sve što je banka zahtevala od investitora sam dobio od BW-a u roku od par sati, što me je isto iznenadilo jer sam čuo iz priča da neke banke imaju probleme sa BW oko dostavljanja svih dokumenata u kratkom vremenskom roku, i da to može da potraje. Više je zabušavala banka nego BW koji je sve u najkraćem roku dostavljao, od građevinskih dozvola, preko izmena istih, pa lokacijskih uslova itd. itd.

Da, mi smo isto bili pod utiskom da ćemo da se načekamo dok nam izvođač ne reši sve te manje primedbe. Za jednu zamerku je javljeno u sredu a već u četvrtak sam ušao u stan i video da su uklonili problem. Sve instalacije i elementi nam se čine kvalitetni i uglavnom su proizvodjači reputabilne strane firme srednje-više kategorije (Schindler lifotvi, Laufen i Hansgrohe elementi u kupatilu, Grundfos pumpe, Häfele kvake, neke italijanske brave, tarkett parket od finog hrasta itd.)

Znam nekoliko primera gde su neki poznanici u prošloj godini isto uzimali stanove u BW preko kredita i svi su imali bolja iskustva nego očekivana. Možda se politika banaka promenila u poslednje vreme prema BW jer manje popreko gledaju kupce stanova u BW i više saradjuju sa BW.

Čuo sam da je Gia razbila na te dve zgrade poslednje uz Ložionicu, sada su dobili da rade BW Victoria, videćemo hoće li nastaviti sa tim kvalitetom ili je bilo dokazivanje.

Ja sam gledao stan u Echo zgradi i generalno je ok, ništa specijalno
Malo nervira što prozori nemaju roletne, što ne možeš da ugradiš komarnike i što su pregradni zidovi gipsani.
Nisam siguran da je cev tople vode od bojlera do točionih mesta izolovana, pa malo mora da se čeka dok ne dođe topla voda što zna da bude bezveze.
Klime su u Echo zgradama Venting, a u Sensi i Eterni su mislim Hisense. Parket je kompozitni, ali nisam siguran da je Tarket, svakako ima čvorove i tragove od žicara (bube koja jede drvo). Okovi nisu baš za pohvalu. Sobna vrata imaju najobičnije brave.
Ali ok, i sam BnV kaže da su im to zgrade sa najosnovnijim nivoom kvaliteta.

Čuo sam da je Gia razbila na te dve zgrade poslednje uz Ložionicu, sada su dobili da rade BW Victoria, videćemo hoće li nastaviti sa tim kvalitetom ili je bilo dokazivanje.
Pozdrav,

Tako je GIA je glavni izvođač na Echo zgradi i rekli su nam iz BW da im je ovo prvi projekat sa njima i da se baš trude da odrade posao kako treba što se može videti u finišima.

Ja sam gledao stan u Echo zgradi i generalno je ok, ništa specijalno
Malo nervira što prozori nemaju roletne, što ne možeš da ugradiš komarnike i što su pregradni zidovi gipsani.
Nisam siguran da je cev tople vode od bojlera do točionih mesta izolovana, pa malo mora da se čeka dok ne dođe topla voda što zna da bude bezveze.
Klime su u Echo zgradama Venting, a u Sensi i Eterni su mislim Hisense. Parket je kompozitni, ali nisam siguran da je Tarket, svakako ima čvorove i tragove od žicara (bube koja jede drvo). Okovi nisu baš za pohvalu. Sobna vrata imaju najobičnije brave.
Ali ok, i sam BnV kaže da su im to zgrade sa najosnovnijim nivoom kvaliteta.
Pozdrav,

Samo da pojasnim neke stvari - komarnici smeju da se ugrade i već ugovaramo posao sa jednom firmom koja dosta radi na BW...isto tako i za unutrašnje Venecijanere ili rolo zavese, dakle postoje fine opcije da se zamrači prostor a da instalacije bude sa unutrašnje strane.

Pregradni zidovi jesu od gips kartona i to jeste bilo izloženo od strane BW od početka. Mislili smo da će zbog toga izolacija biti loša izmedju soba, ali smo zapravo zadovoljni koliko se malo čuje.

Tople vode ima barem u našem stanu i pritisak je dobar ali nismo se još uselili pa ćemo to tek videti kako je kroz neko vreme. Kod nas su Hisense inverter klime i rashlađuju mnogo brzo i lepo prostor tako da smo zadovoljni i time. Parket jeste Tarkett barem kod nas i nismo uočili bilo kakve tragove od žicara, pritom su nam ušli i arhitekta i gradjevinski inžinjer u stan i detaljno sve pogledali dva puta i nisu uočili gore navedeno. Pogledaću sledeći put kad budem išao da vidim ako tragova pak ima.

Okovi i brave su sasvim pristojne i najpre funkcionalne.

Sve u svemu kao što nam je arhitekta rekao koji je radio projekte po novogradnjama u gradu i u premium zgradama BW, BW Echo su iz njegove perspektive uradili mnogo bolje i detaljnije nego neke više premium zgrade poput BW Sole, Scale i King's Residence. Kaže da je zgrada iznad proseka novogradnje u Beogradu što nam je bilo drago da čujemo jer smo bili ubedjeni po komentarima na forumima pre ulaska u stan da je sve loše, fuš, i crno kada je reč o BW. Uverili smo se barem iz našeg iskustva da nije baš sve kako ljudi pišu i kako pričaju po čaršiji.

Veliki pozdrav

Ljudi, ako ste kupili stan da bi ste resili stambeno pitanje bezite od BnV. To su katastrofalno uradjeni stanovi. Odozgo se cuje kad neko prdne. Tu nema nedeljnog odmora.

Vrh