Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

karim

Intermediate
Učlanjen(a)
17.10.2011.
Pohvaljen
948
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=877717#p877717:lwxooev1 je napisao(la):
edgeman » 05 Sep 2021 05:04 pm[/url]":lwxooev1]Ovo je recept za nesreće.
Ne znam ali valjda ne sme da voze ovi polubulevarom više od 40 do 50 km/h.
Ali neko može već da zamota neki bmw, audi isl. oko stubića ladno ako bude divljao ovuda što kod nas nije tako retak slučaj.
Prosao sam vec nekoliko puta tuda, i primecujem da se vozi tako 40 do 50 km/h, sto je naravno propisna brzina za grad. Valjda zbog svih tih krivina i sahtova, bio bi problem ici brze. Medjutim, na staroj deonici se uvek, kad nije guzva, vozilo barem 70-80 km/h, sporije od toga bi napravilo kolonu. Znam da je to preko ogranicenja, ali stara trasa je to omogucavala, bez problema.

edgeman

Higher intermediate
Učlanjen(a)
26.03.2011.
Pohvaljen
378
Eto, neko će sa starom praksom da nagazi a tamo gde je nekad bio pravac sad su krivine. Nije problem toliko dan koliko noć ali to je na vozačima. Samo lagano gradski i nema problema.

Whiplash

Higher intermediate
Učlanjen(a)
14.03.2016.
Pohvaljen
1.477
Noć je problem veliki jer nema rasvete uopšte na novom delu bulevara

Armatura

Higher intermediate
Učlanjen(a)
22.12.2016.
Pohvaljen
1.778
Prolazio jutros, jedino sto mogu da kazem jeste da neko mora da odgovara za ovo. Maye su pravile put a mi jos uvek ne mozemo da dodjemo do resenja.

wexy

Higher intermediate
Učlanjen(a)
06.01.2007.
Pohvaljen
1.573
Prosao par puta "novom" deonicom.. stari put ravniji od ovog glanc novog, horor :).

Za ovo neko zaista treba da odgovara.. pogotovo sto je za par godina uradjena .. 1/6 posla.

beobike

Intermediate
Učlanjen(a)
27.01.2016.
Pohvaljen
618
Stari put je avionska pista u odnosu na novi, ali kao po pobičaju, biće nikom ništa.

Pendolino

Advanced
Učlanjen(a)
15.11.2012.
Pohvaljen
3.358
Prošao sam danas i meni nije toliko loše kao što pišete.
Pored toga da ovo još uvek nije ni do pola gotovo, imam drugu zamerku.
Zbog čega nisu radili po tri trake?
Kad bude sve gotovo od mosta do Konjarnika preko Banjice ovaj pravac će biti vrlo popularan.
Definitivno dobra alternativa prvcu Trošarina-Autokomanda ili onom preko Dedinja.
Biće tu ozbiljna gužva.

beobike

Intermediate
Učlanjen(a)
27.01.2016.
Pohvaljen
618
O da, jeste loše. Posebno kada se uporedi sa starim putem, a ovo je potpuno novi, nije loše već je kriminalno.

Pitanje, ako je Most na Adi - Banjica glavni pravac, zašto onda na raskrsnici sa PV postoji samo jedna traka za skretanje po pravcu Banjica - Most a dve trake za smer Banjica - Rakovica? Nema malo mesta u gradu gde postoje dve trake za skretanje.
Ili je ipak ostala ideja da primarna funkcija Bulevara bude povezivanje Mosta na Adi sa Kružnim putem, Ibarskom i obilaznicom (unutrašnji prsten). Ovo se pak kosi jer su se radovi preselili na Banjicu.

I još da primetim da crveno svetlo na novim semaforima na raskrsnici sa PV, iz pravca Rakovice ka gradu na desnoj strani skoro da se ne vidi da je upanjeno, ne znam da li je sijalica, plastika ili nešto treće. Na stubu sa leve strane se jasnije vidi.

Whiplash

Higher intermediate
Učlanjen(a)
14.03.2016.
Pohvaljen
1.477
Znači ipak se nisam prevario kad napisah da ih ima više od 50+

astmario

Novice
Učlanjen(a)
15.08.2019.
Pohvaljen
40
Krivine i nekako, talasasti asfalt isto tako, ali koliko sahte strce u odnosu na nivo puta to je zapanjujuce.

laki72

Expert
Učlanjen(a)
07.09.2011.
Pohvaljen
7.884
Krivina nikako ne može biti "i nekako"!
Odličan indikator totalnog nedostatka mozga, nedostatka plana i nedostatka strategije.
I da se razumemo, to nije odlika samo ove sadašnje aktuelne vlasti...

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Saobraćajna Kamera

Higher intermediate
Učlanjen(a)
13.03.2014.
Pohvaljen
658
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878377#p878377:2lv1h5bq je napisao(la):
astrodule » Tue Sep 07, 2021 8:57 pm[/url]":2lv1h5bq]Naš forumaš Saobraćajna kamera, na Tviteru izbrojao 72 poklopca na novoj trasi.

Moram da te ispravim: 72 poklopca se nalaze samo u jednoj traci i to na deonici od Pere Velimirovića do blizu parka, dokle su radili. U drugoj traci, ka Pere Velimirovića, je mirnije. Tu je asfalt još i dobar:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gOT81EE8ryU[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5GfWY-JYSvg[/youtube]

Ono što mi nije jasno, osim broja i pozicije ovih šahtova, jeste isprekidana linija čitavom deonicom. To je nečuveno.
Primetio sam da se neki zbunjuju pa voze uporedo, veruju da su obe trake za isti smer.

karim

Intermediate
Učlanjen(a)
17.10.2011.
Pohvaljen
948
Evo malo bolji snimak, sa zvukom, lepo se čuju šahtovi i vide neravnine:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RCw0PCL0WBY[/youtube]

astrodule

Professional
Učlanjen(a)
05.08.2009.
Pohvaljen
27.022
Što se tiče isprekidane linije celom dužinom puštene trase, možda se odgovor krije u ovome?

linije koje blede 2.jpg

sudija

Intermediate
Učlanjen(a)
09.10.2018.
Pohvaljen
613
Što se tiče neravnina, one su na svim mestima gde su povezani slivnik pored ivičnjaka i šaht koji je 2m ka sredini kolovoza. Prošao sam biciklom, na svakom se oseti između PV i železničkog nadputnjaka. Posle ka Topčideru je bolja situacija

Послато са Redmi 7 помоћу Тапатока

Saobraćajna Kamera

Higher intermediate
Učlanjen(a)
13.03.2014.
Pohvaljen
658
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=879172#p879172:2nap14r8 je napisao(la):
astrodule » Fri Sep 10, 2021 11:13 am[/url]":2nap14r8]Što se tiče isprekidane linije celom dužinom puštene trase, možda se odgovor krije u ovome?

file.php
Šta su hteli da kažu?
Imaju problem da spoje isprekidane linije tamo gde je potrebno?

beobike

Intermediate
Učlanjen(a)
27.01.2016.
Pohvaljen
618
Koliko sam razumeo, nema načina da kada se pusti suprotan smer preprave punu liniju u isprekidanu bez oštećena asfalta pa su odmah crtali konačno rešenje.

Takav problem je na obilaznici od Ostružnice do Orlovače gde sada i pored dve trake stoji stara puna linija i oni koji ne znaju, posebno stranci, ne pretiču i ne prelaze u drugu traku.

astrodule

Professional
Učlanjen(a)
05.08.2009.
Pohvaljen
27.022
Ja samo pretpostavljam da je to razlog jer sam taj odgovor dobio kada sam pitao zašto se ne ukloni stara puna linija na auto-putu (gde su ukinuli zaustavnu traku)

Pa mi kod rampi sa Mosta na Adi ka Buvljaku i dalje imamo stare linije koje se ne koriste od kada je Bulevar heroja sa Košara završen. Takođe iu Tošinom bunaru kod Bulevara heroja sa Košara.

Ukratko - ne umeju da obrišu linije na putu - i to sve govori o tom preduzeću.

shadestudio

Higher intermediate
Učlanjen(a)
30.05.2019.
Pohvaljen
2.569
Najgore je da se ulica pusti u upotrebu, a ostave otvorene sahtove na sred pesacke staze. Mislim tuda niko i ne prolazi peske, ali ipak nije normalno. To ce tako stojati dok se ne zavrsi i druga strana.

Saobraćajna Kamera

Higher intermediate
Učlanjen(a)
13.03.2014.
Pohvaljen
658
Semafori na raskrsnici sa PV na režimu žutog treptača od juče ili prekjuče.
Jutros već na onom najvišem žuto i ne radi, mrak.

Vrh