Ако ћемо по закону ништа ту не би ни смело да се гради будући да је БНВ то присвојио као "зелену површину" да би набуџио довољно % зеленила и добио дозволу за градњуJa se slazem da bi najlepse bilo da taj deo bude zelena povrsina, al s obzirom da je preko puta BNV mislim da ce se nesto slicno graditi. Mi imamo garsonjeru od 31 m2 u ulici Sadika Ramiza i rado bi je prodali al ljudima nije atraktivan taj deo grada za zivot, pa nam ne preostaje nista drugo nego da cekamo da se pojavi neki investitor.
Hot take: ne, ne treba nam zelena površina tu. Odnosno ne treba da bude SAMO zelenilo. Za razliku od starogradske strane, ovde ima sasvim čestit park uz obalu, koji treba produžiti, obnoviti, povezati. Da, deo Bloka 18 treba da bude javni zeleni prostor, hvala bogu. Ali tu apsolutno mora da se gradi - javno, nacionalno, kulturno. Da se veže Sava Centar sa Sajmištem, MSUB, Operom, da se uveže pešačka komunikacija iz Zorana Đinđića i produži do obale, itd. itd.
Konkretno, u tvom slučaju nema to veze sa stanjem zgrade, nego sa time što je vaš stančić samo jedan deo zgrade. A realno gledano, nikome se ne isplati da ruši deo zgrade koji je u centralnom delu zgrade. Jednostavno se ne isplati investitoru da se zeza sa nečim što nije regulisano u celosti, nego se prodaje parcijalno. Da celu zgradu nudite, za čas bi ste našli investitora kjoji bi je kupio, jer u ovakvom oronulom stanju je idealna za kupovinu po nižoj ceni i vrlo lako da se sruši.Pa verovatno zbog stanja zgrade, posto je u pitanju starogradnja. I nismo puno trazili al eto jos uvek nista. Pogledajte prilog 143795
Hvala na odgovoru, slazem se da je komplikovanije kad je stancic u sredini. A da li ste mozda u toku, koliko bi bila realna cena da se proda 31 m2. Gledao sam u temi cene nekretnina ali 99% ne razumem sta tamo pisu. Ili je bolje cekati pa dobiti od drzave nesto za uzvrat. Iskreno ovo je staro nasledje i mi ne zivimo u tom delu grada ali bi ga rado prodali nekome kao investiciju.Konkretno, u tvom slučaju nema to veze sa stanjem zgrade, nego sa time što je vaš stančić samo jedan deo zgrade. A realno gledano, nikome se ne isplati da ruši deo zgrade koji je u centralnom delu zgrade. Jednostavno se ne isplati investitoru da se zeza sa nečim što nije regulisano u celosti, nego se prodaje parcijalno. Da celu zgradu nudite, za čas bi ste našli investitora kjoji bi je kupio, jer u ovakvom oronulom stanju je idealna za kupovinu po nižoj ceni i vrlo lako da se sruši.
Zašto mora svako naselje da ima više komercijalnog sadržaja nego stambenog da vrvi od "života" 24/7/365...Значи опет спаваонице, само са катастрофалном инфраструктуром