astrodule
Professional
Kada probiju železnički nasip, nadam se da će progurati tu i biciklističku stazu sve do Jurija Gagarina.
Staza jeste trebala da ide uz reku, ali šetalište je moralo da bude šire. Ovako, možda nije loše da je gužva i opasno da bi narod shvatio kolika je greška što šetalište nije šire i da shvate šta SavaLova iceo BnV u stvari predstavljaju.Igor":3i5s3n9q je napisao(la):Ni ja nisam oduševljen na insistiranju na stvarima koje u suštini često samim biciklistima ne idu u prilog. Jednostavno realnost ih demantuje kao kod BNV-a gde su insistirali da budu uz reku pa sada kada je gužva dole ne mogu normalno da prođu a sve to je povuklo za sobom cik cak ukrštanja biciklističkih i pešačkih staza. I dalje stojim pri stanovištu da je biciklističkoj stazi u zoni priobalja mesto iza prvog reda zgrada gde može brzo da se prođe a ko želi može da siđe sa bicikle i prošeta promenadom ili veže biciklu pa prošeta. Odličan primer je odvajanje staza na Adi ciganliji.
Sve ostalo je ovo
Pa mislim šta dalje reći posle ovoga...[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=743159#p743159:2aui4atz je napisao(la):astrodule » Pet Maj 29, 2020 2:59 pm[/url]":2aui4atz]
Sve u svemu, bici staze se stihijski prave, bez prave analize i očigledno oni koji učestvuju u svemu tome nikada nisu seli na bicikl.
Dobro je što nemaju ekskluzivan pristup reci a da pešaci ostanu distancirani od reke a ako kojim slučajem preseku stazu da ih ovi krišom snimaju kako su stopalom zgazili na bici stazu. Uostalom oni su se izborili za ovakvo rešenje pa su posle shvatili koko baš i nije to to što su hteli pošto ponavljam realnost demantuje fiks ideje.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=743159#p743159:1dvi4sdh je napisao(la):astrodule » Pet Maj 29, 2020 2:59 pm[/url]":1dvi4sdh]Staza jeste trebala da ide uz reku, ali šetalište je moralo da bude šire. Ovako, možda nije loše da je gužva i opasno da bi narod shvatio kolika je greška što šetalište nije šire i da shvate šta SavaLova iceo BnV u stvari predstavljaju.Igor":1dvi4sdh je napisao(la):Ni ja nisam oduševljen na insistiranju na stvarima koje u suštini često samim biciklistima ne idu u prilog. Jednostavno realnost ih demantuje kao kod BNV-a gde su insistirali da budu uz reku pa sada kada je gužva dole ne mogu normalno da prođu a sve to je povuklo za sobom cik cak ukrštanja biciklističkih i pešačkih staza. I dalje stojim pri stanovištu da je biciklističkoj stazi u zoni priobalja mesto iza prvog reda zgrada gde može brzo da se prođe a ko želi može da siđe sa bicikle i prošeta promenadom ili veže biciklu pa prošeta. Odličan primer je odvajanje staza na Adi ciganliji.
Sve ostalo je ovo
Na žalost, većina će da krivi bicikliste, a ne projektante, tj. one koji su to dozvolili.
Beton hala i bici staza - u principu tu je malo bolje jer ima dovoljno mesta, ali ostaje žal za neiskorišćenim tunelom.
Sve u svemu, bici staze se stihijski prave, bez prave analize i očigledno oni koji učestvuju u svemu tome nikada nisu seli na bicikl.
Како се додаје у саопштењу удружења „Улице за бициклисте”, све је више бициклиста на улицама, а то потврђује и податак да продаја бицикала обара све рекорде и да се код сервисера бицикала поправка заказује и до неколико недеља унапред.
Зато ће у суботу, на крају „Критичне масе”, која се завршава на Савском насипу, бити постављена импровизована поп-ап бициклистичка стаза, да бисмо показали колико је једноставно исцртати стазе, за које у Београду има и те како довољно места – поручују из овог удружења.
Ali, DX i slicni sigurno.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=743181#p743181:3ugvticb je napisao(la):tragac » Today, 16:02[/url]":3ugvticb]mali offtopic
planiram da idem na KM sutra al sam čuo da će biti smeće od vremena....da li negde ima da se kupe neke kabanice koje štite i mene i groupset?